Nikdy som nechapal aky je rozdiel medzi tymito dvoma vecami. Vie niekto?

 Blog
Komentuj
 fotka
beruska_zuzanka  16. 2. 2007 00:25
=OD jaaa vieeeem =oD v dzeme su kusky ovociaaa a lekvar je zahustena ovocna stava,cize bez kusof,taka hladka... =OD =OP
 fotka
beruska_zuzanka  16. 2. 2007 00:25
inak dobra otazka o stvrt na jednu rano =OP
 fotka
oren_ishi  16. 2. 2007 08:49
lekvar je zo sliviek ...

dzem s akehokolvek ineho ovocia
 fotka
janulka3112  16. 2. 2007 09:54
lekvar nemusi byt len zo sliviek...lekvar moze byt jahodovy, marhulovy, ribezlovy, slivkovy a aj sipkovy. Je to zmes zahusteneho ovocia, s pridavkom cukru, preto je tak dobry. Kdez to dzem, je vyrobeny hlavne z konzervacnych latok. Je riedky, a lahko roztieratelny...oboje su chutne, ale lekvar domaci je predsa len ten naj:o)...to mi pripomina, ze by som si dala teraz cerstvy maslovy chlebik s lekvarom:o)mnamky:o)
 fotka
saddath  16. 2. 2007 13:45
no podla mna lekvar je husty a ked ho zriedis s vodou aby sa dal natret na kolac je to dzem
 fotka
majajaj  16. 2. 2007 14:51
no predsa...džem je hnusný odporný nechutný a kúpiš ho v obchode...

a lekvár...ten je vynikajúci a domáca výroba
 fotka
bibo  16. 2. 2007 15:58
Ako sa vyrábajú džemy a marmelády?

Keďže továrne musia vyrábať po celý rok, ovocie skladujú do zásoby. Marhule, jahody, ríbezle sa ošetria chloridom vápenatým, ktorý zaručí, že v džeme cítime a vidíme celé kúsky ovocia. Ovocná zložka však býva často nadstavená želatínou a farbivá dodajú bledému ovociu želaný odtieň.
 fotka
paradoxx  16. 2. 2007 21:26
haha...nazory sa dajako rozisli...
Napíš svoj komentár