lekvar nemusi byt len zo sliviek...lekvar moze byt jahodovy, marhulovy, ribezlovy, slivkovy a aj sipkovy. Je to zmes zahusteneho ovocia, s pridavkom cukru, preto je tak dobry. Kdez to dzem, je vyrobeny hlavne z konzervacnych latok. Je riedky, a lahko roztieratelny...oboje su chutne, ale lekvar domaci je predsa len ten naj:o)...to mi pripomina, ze by som si dala teraz cerstvy maslovy chlebik s lekvarom:o)mnamky:o)
Keďže továrne musia vyrábať po celý rok, ovocie skladujú do zásoby. Marhule, jahody, ríbezle sa ošetria chloridom vápenatým, ktorý zaručí, že v džeme cítime a vidíme celé kúsky ovocia. Ovocná zložka však býva často nadstavená želatínou a farbivá dodajú bledému ovociu želaný odtieň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.