Rozhovor s bravčovou masťou exkluzívne pre Birdz.sk
Redaktor: Vítam vás, pani Bravčová, vyzeráte veľmi dobre. Udržujete si nejako vašu skvelú líniu?
Masť: Ale vy lichotník, to ste nemuseli (polichotený smiech)... No v prvom rade sa snažím, aby ma kupujúci ale samozrejme už aj predávajúci skladovali v chladných miestach. Viete, nie je nič príjemné ostať vyložená na kuchynskej linke počas slnečného júlového dňa...
Redaktor: Samozrejme, presne viem, čo tým myslíte. Ale v tejto kaviarni, ktorú sme si vybrali na tento rozhovor je výborná klimatizácia. Však mi dáte zapravdu?
Masť: Cítim sa skvelo. Ale ten Margarín v chladničke... vidíte... tam naproti... akosi nepríjemne sa na mňa uškŕňa.
Redaktor: Vidíte, práve ste mi nahrali na moju ďalšiu pripravenú otázku. V bulvárnych, ale aj iných, serióznejších médiách, sa spomínala akási vojna medzi tukmi. Chcete sa vyjadriť k tejto aktuálnej, i keď možno pre vás nepríjemnej téme?
Masť: Ja som veľmi znepokojená, ba priam znechutená situáciou na súčasnom trhu... (krátka pauza) Veď pozrite sa, to, čo si začal dovoľovať ten olivový olej, to je proste nehorázna drzosť. Začať sa na celý regál rozkrikovať aký som úžasný, panenský, jemný... Povedzte, koho to zaujíma? Nejaký taliansky „Olivio“ si príde na slovenský trh zo zahraničia a myslí si, že nás presvedčí za dva mesiace. A pritom nemá žiadnu úctu k tradičným potravinám Slovenska.
Redaktor: Chápem vaše rozhorčenie, no nemyslíte si, že aj vy trošku prilievate olej do ohňa?
Masť: Hm.... Keď už sme pri oleji... Musím hrdo vyhlásiť že olej , áno správne, aj olej môže mať hrdosť a prirodzenú autoritu. Avšak, ten vychovaný, slovenský, slnečnicový. Za ten repkový by som ruku do ohňa nedala, viete, prechádza takým divným obdobím, niečo s dusíkatými hnojivami, či čo. Taký je nemastný. Ale moja základná myšlienka je zachovať to, čo už naše staré matere nazývali tvrdá práca a odopieranie. Pretože taký Talian s mastným pupkom nevie oceniť prácu slovenských rúk a verejne a bez štipky hanby sa snaží zahltiť kupujúcich obyčajným, strojom vyrábaným (teda bez lásky a pokory) magľajzom, ak musím použiť expresívny výraz, až sa divím, prečo sa už konečne neozvú tie skorumpované chovné stanice ošípaných. O tom drzom a preceňovanom margaríne ani nehovorím.
Redaktor: Nemôžem s vami nesúhlasiť, no lepšie bude, ak my, laici, necháme tento škandál tým kompetentným, aby ho riešili k všeobecnej spokojnosti nás všetkých. Tento rozhovor sme museli zorganizovať tak narýchlo. Aký je váš najbližší program? Myslím že ste asi dosť vyťažená.
Masť: Máte pravdu, pán redator. O chvíľu utekám na panvicu ku hranolkám. Zajtra budú nejaké tie budapeštianske rezne a v sobotu na tradičné raňajky na Zemplín, áno, hádate správne, na chlebík s cibuľkou.
Redaktor: Tak vám prajem veľa kupujúcich, dobre rozohriatu panvicu a miesto v chladničke aspoň vedľa kyslých uhoriek. A čo najmenej konfliktov s ostatnými tukmi.
Masť: Veľmi pekne ďakujem a vašim čitateľom želám ešte veľa romantických večerov pri masti, cibuli a mojich obľúbených uhorkách.
ty co? travis vacsinu casu v kuchyni, ze take ta napada?..ale ta toto dobree bolo taky talent si a ani si sa nechvalil...teda pardon, chvalil...uz v prvom blogu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.