» www.samasebou.sk/muzi-ako-inspir...

Muži ako inšpiráciou?

Nejednu z nás aspoň raz napadlo, že muži to v živote majú oveľa jednoduchšie ako my ženy. Pozrime sa na mužov bez emócií, ako na stroje. Nefungujú presne podľa predstáv výrobcu a majú svoje výrobné chyby. Na druhú stranu aj s výrobnými chybami ako celok pôsobia tak, že mnohé z nás majú za cieľ byť v ďalšom živote mužom. Nakoniec možno si to len my samé komplikujeme, poďme niečo od našich polovičiek odkukať.

Robte len jednu vec
Je dané, že my ženy vieme zvládať niekoľko vecí naraz dokonale. Varíme, vešiame prádlo, telefonujeme s kamarátkou, učíme sa s deťmi a to všetko v jednom momente. Táto naša obdivuhodná vlastnosť má svoje nevýhody. Nič neurobíme na 100 % a to nám robotu len pridáva. Cestoviny sú rozvarené, úlohy sú naškriabané a v práčke ostala čierna ponožka, ktorá nám pri ďalšom praní pofarbí biele prádlo.

Muži vedia predstierať, že sa venujú len jednej veci a tým dávajú ostatným najavo, že na nich nemajú rozprávať ani nič od nich chcieť. V skutočnosti majú knihu hore nohami, ale je dôležité, že pre sústredenie na knihu nevnímajú, že z hrnca kypí voda. Takto nič nepokazia.

Buďte ako dieťa
Spontánnosť u detí je fascinujúca. U žien sa detinskosť vytráca veľmi skoro, narozdiel od mužov. U mužov sa nedá určiť vek, kedy prestávajú byť dieťaťom. Svoju činnosť si dokážu spestriť a pri tom sa ešte aj zabávajú. Keď sa pre niečo rozhodnú, nezaujíma ich čo si myslia o nich druhí. Presne ako deti, vylezú všade čo im príde do cesty a nerozmýšľajú, aké to môže mať následky. Treba si prácu spraviť kreatívnou a vypnúť neustále pracujúci počítač v našej hlave.

Nezabúdajte na svoje záľuby
Ženský diár obsahuje množstvo pracovných povinností a povinností čo sa týkajú domácnosti, alebo detí. Ak sa tam raz za mesiac objaví niečo ako stretnutie s kamarátkou, alebo nákupy je dosť možné, že tento termín sa zruší, alebo posúva. Je to kvôli chorému manželovi, dieťaťu, alebo únave. U mužov to takto nefunguje. Nech sa robí čokoľvek, vždy sa nájde priestor na stretnutie s kamarátmi, na šport aj odpočinok. Toto by sme si mali zaviesť aj my a dodržiavať to.

Ignorujte neporiadok
Nikto doma neocení poriadok okrem nás. Upratujeme každý deň a muž si ani len nevšimne umytú dlážku a kľudne vojde obutý do kúpeľne, či obývačky. Sú schopní niečo dojesť, alebo dopiť a prázdny obal vrátiť na svoje miesto. Nevidia rozdiel ani medzi dokrčeným a vyžehleným tričkom. Snažíme sa o poriadok a dokonalosť, aby sme sa my aj manžel cítili dobre,´ale dokonalosť vydrží vždy len chvíľku. Využime to tak v náš prospech, utrieť prach stačí raz do týždňa.

Robte len to, čo musíte
Musíme sa naučiť robiť len to čo naozaj treba a čo nás baví. Niekedy sa chováme ako supermani a o pomoc nestojíme pretože: ,,Nikto to tak dobre neurobí ako ja,,. Na večeru a raňajky chystáme niekoľko chodové menu, v práci makáme na 110 %, potom po deti z družiny, nákup a každodenný kolotoč. Muži robia len to, čo je v tej chvíli nevyhnutné.

Hovorte menej, ale jasne
Muži nepotrebujú všetko rozoberať do detailov a vracať sa k veciam, ktoré už považujú za uzavreté. Je to pre nich strata času, aj tak na nič nové neprídu. Dokážu jasne formulovať svoje priania a potreby. My nemôžeme prikývnuť na všetko čo nám ponúknu, stačí povedať : ,,Nie, som unavená z práce”, alebo ,,Chcem ísť do kina”. Jasná odpoveď vedie k riešeniu a obojstrannej spokojnosti. Muž nerozumie, nechápe našim signálom a my sme potom zbytočne frustrované.

 Návod
Komentuj
 fotka
amatol  2. 10. 2014 19:03
Z toho vyplýva, že som asi žena
 fotka
sechs  2. 10. 2014 19:06
Mám len ten pocit, alebo je tam inšpirácia istým iným blogom, ktorý bol dnes pridaný?
..i keď, v tomto prípade je dávka feminizmu ozaj korenistá, priam pikantná!
 fotka
zajkousko  2. 10. 2014 20:10
no koment....
Napíš svoj komentár