Nastal ten deň školský rok, bola plná očakávaní.Na raňajky si dala niečo malé teda len vločky s medom a mliekom a k tomu kapučíno čokoládové, to isté si dala aj Tereza len kapučíno vynechala a dala si radšej zelený čaj.
Tešíš sa hmmmm? spýtala sa Tereza
Aj áno, odpovedala jej Izabel.
Prisadol si k nim Viktor.
Dobré ránko dámy prajem, ako vyspaté?
Ale aj áno, odpovedala Tereza a usmiala sa na neho, bolo vidieť že sa jej páči ale Viktorovi sa páčila Izabel.
Ani poriadne nedojedli a už ich hnali do telocvične iba tých čo si ju vybrali, ale bolo ich docela dosť Izabel napočítala spolu s nimi 70študentou ostatných sa ujali iný profesori a volali ich k sebe.Mačka jej vyliezla s tašky pre mačky a šla hrdo pred ňou.Tereza si niesla v klietke svoju vznešenú sovu a za Viktorom pobehoval čierny kocúr.Boli tu študenti z všetkých fakúlt z prvého ročníka , vlastne 70študentov zo všetkých fakúlt na telesnú nie je až tak veľa.Teraz išli zrovna po schodoch dolú do podzemia bolo tu točité kamenné schodisko, ktoré sa krútilo až dolú, niektorí sa pridržiavali aby nespadli dosť vratkého zábradlia.Konečne došli až dole a pri tom ani jeden našťastie nespadol.A išli dlhou kamenou chodbou osvetlenou fakľami.
No pekné, nadchýnala sa Tereza.
Až došli na koniec chodby kde boli drevené dvere a vošli do telocvične všetci zatajili dych nad nimi boli drevené mostíky bez zábradlia a tenké, ale nikde neboli žiadne schody ako tam vyliezť. A laná po ktorých sa dá šplhať a pod tým všetkým žinienky, keby náhodou študenti spadli.
Niečo im spadlo k nohám boli to ich metle, nechápali ako sa tam vzali ale chopili sa ich a nasadli.
Študenti keď že už všetci sedíte úkol je jasný vyletíte na mostíki hore pekne postupne vždy po jednom a vyrieknete leť a metla vzlietne, ale pozor ako to poviete ne príliž hlasno lebo s vami vyletí strašne rýchlo tak pekne pomaly vyrieknite leť a metle sa znesie nad zem.A potom riadite tak že vždy sa nahnete tam kam chcete letieť keď do predu tak sa nahnete jemne do predu, zas pozor né moc prutko, lebo ináč vyštartujete ako raketa, to che prax a už budete vedieť ako ju riadiť, tak sa teraz všetci vzneste.
Všetci vyriekli leť a vzniesli sa, jeden chalan moc nahlas a vzniesol sa moc vysoko a k tomu prutko vyhodilo ho to z metly a dopadol na žinienku, au vzdychol.
Meno, zavelel profesor.
Vstal a vyriekol:Baneš Igor.
Fakulta?
Vznešených pane.
MNE SA TO NEZDALO príliš vznešené pán Baneš, vám sa to zdalo?
pár študentov vybuchlo to smiechu.
Ticho! ! ! Všetci hneď sa prestali sa smiať.
Budete po škole pán Baneš a teraz si sadnite na lavičku a učte sa.A vy ostatný hore poďme, nik už nespadol všetci sa opatrne nahli do predu a leteli k mostíkom a zostali stáť vo vzduchu prvú pustili kučeravú čiernovlasú mladučkú asi 20ročnú dievčinu, opatrne pristála na mostíku, vedela inštinktívne ako sa pristáva a jemne pristála až sama bola prekvapená ako s ľahkosťou elegantnosťou pristála.
Čo tam stojíte slečna hmm..
Rizoliová pane Ruth z fakulty spravodlivých.
Šikovné Ruth musím uznať ste talent, vy spravodlivý ste boli vždy najšikovnejší a vznešený vždy najhorší.
Konečne nastal rad na Izabel plavne sa vzniesla nad mostík a šikovne pristála na ňom a išla aj s metlou po mostíku, až došla po dlhšej dobe na koniec nasadla na metlu a plavne sa zniesla dole.Zvládla to oddýchla si.
Všetci to skoro zvládli okrem pár ludí z fakulty vznešených.
Tak študenti je to jasné fakulta statočných je tá naj a vznešených je najhoršia len pár z nej asi nenechám prepadnúť.
Keď hodina skončila šepkala jej do ucha Tereza, keď stúpali hore do schodov urážky na profesora telesnej.
To je taký idiot Izabel, to sa ako choval k tým vznešeným?
Ja neviem Ter, ale bol dosť krutý.
Krutý je slabé slovo, je to tyran.
Hmmmmmm Ter nechaj to tak...Koniec 5kapitoli

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár