Žiť šťastne pre mňa znamená vnímať, čo mi občas šepká moje vnútorné dieťa. To naivné detské ja. Každý ho máme. Nechávam ho občas prejaviť sa. Hýbať, čuchať, vidieť, dotýkať sa. Smiať sa. Tancovať.

Farby a pulz~

Žiť zmysluplne pre mňa znamená prevziať zodpovednosť za čas, v ktorom jestvujem. Je len jeden, je ho veľa a tak tvorím. Spolupodieľam sa na kráse. 

Krása vnútra duše ľudí je pre mňa úžasná. Obtočená emóciami, pulzujúca. Rada na ňu hladím, dotýkam sa. Smerujem. Sebarealizáciou pomáham rastu krehkejšej časti spoločnosti. Cítim naplnenie podstaty, siahajúcej do zeme.

Žiť rozumne pre mňa znamená vypočuť si svoje túžby po nekonečne, statuse, množstve, obdive. Uhládzať ich a chlácholiť. Dať im hranicu.

Žiť s vedomím hodnoty pre mňa znamená nerozdávať sa bezbreho. Vedieť odmietnuť, ukončiť, oceniť svoju prácu. Prevziať zodpovednosť za seba v prostredí a vnímať svoje potreby.

Žiť vo vzťahoch pre mňa znamená pestovať spojenia, ako kvety. Veľa kvetov vyschne. Táto zručnosť sa mi učí najťažšie. Semiačko nemusí vyklíčiť, veľa vlahy, sukulenty... Mam pocit, že na toto umenie musí byť človek otvorený kontaktu. Kapacity kontaktu sa u ľudí rôznia, ja hľadám tú svoju.

*

Život je pre mňa plný balík farieb, občas doňho pichnem a farba sa rozprskne po okoloidúcich. Som uličník, ktorý väčšinu času seká dobrotu, no len dobrota... come on. Byť predvídateľnou samou pre seba je posledné, čo chcem. Občas vyvolám rozvlnenie statickej hladiny. Jemne.

To mi dala tridsiatka. Pekné číslo.

*

Potešením sa, že ste dočítali až sem, by som vás chcela ešte jemne inšpirovať, aby ste sa pozastavili. Na chvíľku. Skúsiť si zvedomiť, čo dal život do vienka vám. Čo ste dali životu vy. Kam sa tvorím svojím príbehom?

Dotknúť sa vlastnej podstaty dáva celistvosť.

Možno to bude prekvapivé.




Loučím se, zas někdy příště

a třeba ne

*

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  27. 9. 2018 16:44
Tento optimizmus sa mi veľmi páči.
 fotka
piotra  25. 12. 2018 14:47
Napíš svoj komentár