Na 10 porcí

SUŠIENKOVÝ KORPUS:
1,25 ks sušienky Hobbits
125 g maslo
1,25 ČL škorica
KRÉM:
625 g jogurt biely smotanový
625 g riccotta
5 ks vajcia
187,5 g práškový cukor
1,25 ks balenie vanilínového cukru
1,25 PL vanilkového extraktu
2,5 PL šrob kukuričný
0,63 ks citrón
+ vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 20+ 60min.

1. vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielka. Do žĺtkov pridáme vanill., práškový cukor, extrakt a citrónovú kôru s výtlačenou šťavou z 1/2 citróna.


2.v kuchyni je moja pravá ruka robot, tak žĺka dáme pomaly vyšľahať do robota na penu.


3.sušienky si rozdrvíme


4.sušienky máme podrvené tak pridáme škoricu. maslo si roztopíme v mikrovlnke, vylejeme a poriadne zamiešame.



5.tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. a okraje vymastíme maslom



6.sušienky vysypeme a rukou rovnomerne pritlačíme



7.riccotu a jogurt si dáme do misky ( ja si kupujem na trhu 1KG smotanový biely jogurt je úplne výborný.)



8.ponorným mixérom, vymixujeme hladkú zmes.



9.pridáme do nej vymiešané žĺtka a metličkou premiešame.



10.z bielkov si vyšľaháme tuhy sneh a pridáme ho do zmesi. a metličkou opäť premiešame.



11.poprášime to škrobom a premiešame



12.do misky som si odlejeme trošku zmesi, do kt. si pridáme PL kakaa a premiešame.



13.bielu zmes vylejeme do formy a potom lyžičkou robíme do nej bodky. A vložíme do trúby,ja som trúbu neprehrievala, lebo bolo veľa hodín a musela som ešte čakať aj kým sa to vychladne aby som to dala do chladničky.



14.pečieme na 200°C cca 1 hodinu ( ale riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač.) po upečení necháme vychladnúť a dáme do chladničky. ja najradšej robím koláče, torty skoro všetko večer aby to cez noc postálo.




15.a jee to

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár