prepacte za gramaticke chyby, za nedokoncene veci, za nedomyslenost. ja si to tu len odkladam. kludne si to vsak precitajte.. aj zanechajte co sa patri.. je to moj sloh na literaturu.. je dost mozne.. ze keby som maturovala.. napisala by som nieco podobne nevermind. uvidime co ma pocka o rok.





Mohla som ostať. Mať 3 deti perfektnú kariéru. Manžela ktorého som si vzdy vysnivala. Dozit sa vnucat. Ovvplivnit niekoho. Zmenit svet, ci len mat krasny dom s bielym plotom. Rodinne auto, psa. alebo len zasadit strom. Pridat sa k niakej organizacii. Naucit sa po francuzky co som vzdy chcela. Ist do Barcelony. Vidiet kengury. Mohla som sa stat doktorkou zachranit niekomu zivot. Prispievat kazdorocne na charitu. Bez nadavania platit dane.. proste zobudzat sa kazde rano s pocitom dobre vykonanej prace/ ze zijem zivot akysom vzdy chcela/.
Ale ja som to nedokazala.. vzdala som sa a to prilis skoro. Len tak.. mimochodom som si znicila cely svet..tu moju zivotnu sancu.“ kvoli hlupej vášni. V zivote mozeme urobit vela chyb, okrem jednej, tej ktora nas znici“
Mat tak teraz deti.. stale by som im opakovala.. ze ta prva cigareta nieje len cigareta.. je to zaciatok mozneho upadku.. ze nieje tak nepodstatna ako si kazdy mysli.. aj u mna to nou zacalo.. na detskom tabore.. ako zacina asi kazdy..avsak ja som bola ina.. kazda mozna zavislost ma vzdy pohltila naplno. Male bezbranne jedenast rocne dievca.. kto by povedal ze mi to zakazane ovocia tak zachuti.
Nemala som sa zamilovat do toho carokrasneho bieleho dymu z mojich ust. Len to vsetko spustilo.. prisli prve krabicky cigariet. Prve poldecaky..prve sluky z travy.. detske hry? Skazeny svet. Nikto vtedy nevedel.. ze nezazijem prve kroky svojich deti..a boh. Kde bol ten ked som stale viac upadala do zbytocnosti mojho bytia? Nalejme si cisteho vina. Asi niekde popijal s diablom.
A ja hlupa naivna.. som si myslela ze jedna cigareta, jedno poldeci ani jeden sluk nic nespravia. Avsak do mojho zivota prislo nieco horsie.. a prave vtedy ked som to najviac necakala.. moja teta.. clovek ktoreho som milovala najviac na celom svete. Clovek ktory bol mojim symbolom dokonalosti. Mojim idealom .. vzdy usmiata spokojna a stastna. Milovala zivot, verila v boha, pravidelne platila dane, kazdy den bola v praci, pomahala ludom. Ona. Clovek ktory si v zivote dokazal splnit sen. Prave ona.. bola obet hlupeho frajera ktory sa prave predvadzal na svojom novom aute. Ja som sa tak snazila byt ako ona. Avsak svet mi dal poslednu ranu do uz aj tak preboleneho zivota. Stracanie idealov sposobuje asi najvacsie utrpenie. Asi rok som bludila zivotom, marnila cas a kratila zle chvile v bare.
Jedneho hnusneho uprsaneho depresiou poznaceneho jesenneho dna prisiel do baru clovek.. nebudem klamat, ocaril ma hned na prvy pohlad . vsetci ho poznali pre mna bol vsak neznamy , neznamy a lakavy. To bol on kto priniesol do mojho zivota tvrde drogy. Ale ked s nim bolo vsetko carovne a rozpravkove. Neviem ci som nezacala byt zavisla naskor na nom.. az potom na jeho drogach. Ale nebudem ho ospravedlnovat.. bol to on ktory ma bil, nadaval mi a ktory ma preniesol na mna tuto hnusnu znicujucu zavislost.
On ktory mi namiesto lasky neskor prinasal len utrpenie ktore som si liecila prave v drogach..a mojou neustale utekajucou povahou.. som skoncila prave pri tom. pri zivote ktory bol pre mna len cakanim.. pri peniazoch ktore znamenali len dalsiu davku.. pri davkach ktore pre mna znamenali cely svet. koruna za korunou.. den za dnom.. davka za davkou.. moj svet sa pre niekoho pomaly.. pre mna nezadrzitelnou rychlostou valil do nie zrovna americkeho sna.. sna z ktoreho sa uz nikdy neprebudim.. sna v ktorom nebudem mat 3 deti.. krasnu zahradku biely plot a uzasneho manzela.. sna ktory jedneho dna skoncil.. tak ako nemal.. mohla som.. svet mi vsak hadzal pod nohy bremena.. ktore som ja sama nevladala prekracovat.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
skakalka  31. 5. 2009 23:26
oh a zabudla som.. veta ktora je v uvodzovkach.. bez toho hlupej vasni je od pana Paula Coelha
 fotka
shoshana  1. 6. 2009 00:26
budem trochu zlá, prepáč. ale to je len kvôli tomu, že, ak som správne pochopila o rok maturuješ. ja som maturovala tento rok a mala som presne túto tému, takže viem, kde si narobila chyby. toto je len v dobrom! budem rada ak o rok napíšeš sloh lepšie ako ja (mala som 85,7%). viem, že si písala, že je to nedokončené, ale tak aby si mala nejakú tú kritiku a vedela, ktorým smerom sa pohnúť



takže: nejde len o gramatiku, ale hlavne - toto bolo niečo medzi rozprávaním a úvahou, pričom to malo byť čisto rozprávanie, teda, niektoré myšlienky tam boli zbytočné. v rozprávaní musíš mať aj priamu reč, a to dosť často; občas sa dejová línia úplne vytrácala (to s tou tetou). chýbal ti tam záver, vety boli často nedokončené, ako občas ok, ale nie každá druhá...



inak máš veľmi dobrú slovnú zásobu a bol to veľmi pekný nápad.



aby som nezabudla, presný názov rozprávania bol: "Odišla som, hoci som mala zostať." ale ak si to tak schválne nenapísala tak ok...
 fotka
aninkaaa  1. 6. 2009 14:59
mne sa nahodou pacilo...

ale trocha mi to pripomenulo...necitala si: My deti zo stanice zoo?
Napíš svoj komentár