Nepýtajte sa ma kto upratuje na izbe podlahu. Spočiatku som bol ja najaktívnejší, ale každý na to sral, takže teraz pozametám až keď vidím na zemi chumáče prachu.
Stôl je vždy kritické miesto. Tak napríklad teraz mam na ňom taniere, použité misky, obal od venčekov, výkresy, perá, rezaciu dosku, zošity, rôzne ústrižky papierov, prázdna pet-fľaša a podobne. Občas tu mám aj špinavé hrnce.
Rysujem alebo sa učím neskoro do noci. Takže spolubývajúci musia mať radosť zo stolnej lampičky (hoci povedali, že im je to jedno.. ale občas počujem ako nahlas vzdychajú). Alebo sa stane, že prídem okolo druhej v noci len na izbu po brigáde. A viete ... treba sa zložiť, ísť sa osprchovať, prípadne ešte učiť. Takže jasné že ich to zobúdza. A doteraz nám vždy vŕzgali dvere, takže to bolo strašné, ale po dlhej dobe som pánty potrel slnečnicovým olejom. Hlavne, že to zabralo.
A ako písala Lucia - treba sa zásobiť.
Ja mám taký problém, že vždy keď idem do obchodu tak tam nechám strašne veľa peňazí. Takže teraz som takmer prestal nakupovať sladké (inak piškóty zaženú chuť na sladké a sú lacné!) a vždy premýšľam dopredu čo budem variť. Preto keď už nemáš peniaze, pomôže táto zásoba:
1. Špagety (najlacnejšie cestoviny aké zoženieš)
2. Ryža - hodí sa k väčšine jedál
3. Paštiky - klasika
4. Mrkvu - vydrží dlho, je zdravá a chutí super
- a teraz som si kúpil obrovskú Albertovskú Basic omáčku na těstoviny (lebo som basic), tak som zvedavý, či sa bude dať jesť,
A keď idete od rodičov, oplatí sa si odtiaľ zobrať zavárané uhorky, kompót, džemy, nejaké konzervy (napr. tuniak), klobásky z mrazničky, sušené hríby a ja som si zobral aj hrach. Ten ale neodporúčam. Atmosféra po zjedení prívarku nie je najlepšia. Jediné šťastie, že spolubývajúci boli teraz doma.
Vyskúšal som tu už toľko rôznych receptov, ale aj tak sa teším kedy si zase pochutnám na maminej kuchyni.
No.. a začal som byť teraz akýsi hladný.
Blog
13 komentov k blogu
1
moouselet
16. 1.januára 2018 12:58
na akej kolejo byvas?
5
@staphylococcus toto je az na to neodkladanie pradla tazky nadstandard zivotnej urovne a vole nezhnit
8
@staphylococcus sak. vari, zameta, perie si, vlastni hrniec a slnecnicovy olej.
minule vysvitlo, ze moj kamarat, 24-rocny skoroinzinier, nikdy v zivote este nekupil olej. nikdy.
minule vysvitlo, ze moj kamarat, 24-rocny skoroinzinier, nikdy v zivote este nekupil olej. nikdy.
9
@narazuvzdornaa ok dobre vlastný olej som minulý rok nemala ani ja a asi som teda ja precitlivelá.
(Btw ako sa dá fungovať 24 rokov bez oleja? Inak než variť všetko na masle? A chcem to vlastne vedieť? )
(Btw ako sa dá fungovať 24 rokov bez oleja? Inak než variť všetko na masle? A chcem to vlastne vedieť? )
13
Ja už dva týždne mám okrem slnečnicového na koleji aj olivový
A neviem, ale mne sa tu lepšie udržiava poriadok, pranie a nákupy než doma. Predsa len tu to za mňa nikto nespraví. A ma to aj tak nejak viac baví. Horšie je to s varením, to som kvôli spoločnej kuchyni na patre obmedzila na čo najjednoduchšie jedlá. Dokonca som si kúpila na izbu horkovzdušnú fritézu, čo by mi inak nikdy nenapadlo.
A neviem, ale mne sa tu lepšie udržiava poriadok, pranie a nákupy než doma. Predsa len tu to za mňa nikto nespraví. A ma to aj tak nejak viac baví. Horšie je to s varením, to som kvôli spoločnej kuchyni na patre obmedzila na čo najjednoduchšie jedlá. Dokonca som si kúpila na izbu horkovzdušnú fritézu, čo by mi inak nikdy nenapadlo.
Napíš svoj komentár
- 1 Hovado: Zvláštnosti slovenskej poľovačky s Maďarom
- 2 Mixelle: Milan a Zuzana alebo ako som sa stala strážcom tajomstva
- 3 Protiuder22: Oheň
- 4 Dezolat: Teal a jeho sen o písaní
- 5 Hovado: Opäť som späť
- 6 Mixelle: Agáta
- 7 Tomasveres: Moje prvé ( ne ) vysnívané auto
- 8 Hovado: Spomienky
- 9 Hovado: Každé bláznovstvo, 3 dni trvá
- 10 Hovado: Psychoterapia