1 kg bravčového mäsa zo stehna, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), mleté čierne korenie, 1 čl soli, 1/2 dcl octu, 5 guličiek nového korenia, olej, 2 dcl prevarenej vody, 2-3 PL šípkového lekváru, 2 dcl šľahačkovej smotany.

Zeleninu očisti a pokrájaj na malé kocky. Pridaj ocot, prevarenú vychladnutú vodu, nové korenie, soľ a premiešaj. Do tejto marinády vlož mäso a daj do chladničky marinovať. (najlepšie do druhého dňa) Namarinované mäso vyber, osuš obrúskom na oleji prudko opeč zo všetkých strán. Mäso prelož do pekáča, pridaj marinádu aj so zeleninou a daj do vyhriatej rúry upiecť domäkka. Počas pečenia mäso prelievaj výpekom a podľa potreby podlievaj vodou.
Upečené mäso vyber a výpek prepasíruj cez sito. Pridaj k nemu smotanu, lekvár a prevar. Mäso pokráj na plátky a podávaj s omáčkou a knedľou alebo teda muffinami na slano ako ja.

350 g strúhaneho syra (eidam) + ak máš trocha nivy sup tam snou
250 g polohrubej muky
250 ml mlieka
1/2 rášku do pečiva
60 g roztopeného masla
2 vajcia
1 lyzicu vegety (nie kopcovitu)
cesnak podla chuti
1ks mala cibulka nakrajana na drobno
sucha salama nakrajala som na kocky trocha do cesta - skôr som to chcela syrové ako salámové

keby ti tam nejaká ingrediancia chýbala, fantázii sa medze nekladú

Dobrú chuť.

*foto v albume "čo som varila keď som piekla"*

 Blog
Komentuj
 fotka
etelnair  24. 2. 2013 13:53
dafuq s tym slovenskom o___O
 fotka
n0win0u  24. 2. 2013 14:01
@etelar mi netvrd, ze ty ked robis muffiny nemas chut rozjebat cele slovensko...
 fotka
luc.ka  24. 2. 2013 14:19
@etelnair @n0win0u



ale tá omáčka vyzerá trochu jak zvratky, tak by som skôr dala niečo iné do názvu...
 fotka
somdebilka  26. 2. 2013 09:59
@luc.ka

tomu pridaj naživo to tiež vyzerá ako grcky, ale chutí to moc dobre!
Napíš svoj komentár