Bravčové mäsko šípková omáčka a slané muffiny ala jebať toto slovensko
1 kg bravčového mäsa zo stehna, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), mleté čierne korenie, 1 čl soli, 1/2 dcl octu, 5 guličiek nového korenia, olej, 2 dcl prevarenej vody, 2-3 PL šípkového lekváru, 2 dcl šľahačkovej smotany.
Zeleninu očisti a pokrájaj na malé kocky. Pridaj ocot, prevarenú vychladnutú vodu, nové korenie, soľ a premiešaj. Do tejto marinády vlož mäso a daj do chladničky marinovať. (najlepšie do druhého dňa) Namarinované mäso vyber, osuš obrúskom na oleji prudko opeč zo všetkých strán. Mäso prelož do pekáča, pridaj marinádu aj so zeleninou a daj do vyhriatej rúry upiecť domäkka. Počas pečenia mäso prelievaj výpekom a podľa potreby podlievaj vodou.
Upečené mäso vyber a výpek prepasíruj cez sito. Pridaj k nemu smotanu, lekvár a prevar. Mäso pokráj na plátky a podávaj s omáčkou a knedľou alebo teda muffinami na slano ako ja.
350 g strúhaneho syra (eidam) + ak máš trocha nivy sup tam snou
250 g polohrubej muky
250 ml mlieka
1/2 rášku do pečiva
60 g roztopeného masla
2 vajcia
1 lyzicu vegety (nie kopcovitu)
cesnak podla chuti
1ks mala cibulka nakrajana na drobno
sucha salama nakrajala som na kocky trocha do cesta - skôr som to chcela syrové ako salámové
keby ti tam nejaká ingrediancia chýbala, fantázii sa medze nekladú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.