300g horkej čokolády – taká čo má veeeeľa % kakaa
180g cukru – ideálne hnedého nerafinovaného
6 ks vajec – 2 celé, 4 oddelené žĺtka a bielka
podľa potreby smotana na šľahanie
na posypanie kakaový prášok
23cm tortová forma na pečenie
Rúru predhrej na 180°C. Vylož dno tortovej formy papierom na pečenie tak, že položíš papier na dno, uzatvor prstenec formy aj s papierom a vytŕčajúce okraje odstrihni. Čokoládu rozlám na menšie kúsky a rozpusť v miske nad parou, kým nie je tekutá. Vymiešaj 2 celé vajcia a 4 žĺtky s 80g cukru a za stáleho miešania pridaj rozpustenú čokoládu. V druhej mise vyšľahaj 4 bielky a postupne pridávaj 100g cukru kým nevznikne tuhší bielkový sneh. Bielkový sneh po častiach vmiešavaj do čokoládovej zmesi tak, aby si v nej zachoval čo najviac vzduchu. Hotovú zmes nalej do tortovej formy a peč cca 40min. Upečený koláč bude popraskaný a pekne nadvihnutý. Či je koláč hotový, zistíš pichnutím dreveného špáradla do koláča, ktoré by malo ostať čisté.
Koláč vo forme nechaj vychladnúť, potom formu odstráň. Po vychladnutí stred koláča spadne a vytvorí malý kráter, ktorý naplň vyšľahanou šľahačkou. Nakoniec popráš kakaovým práškom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.