"Milý môj denníček...." Naozaj som si nemyslela, že ešte niekedy otvorím túto zvláštnu stránku a už vôbec nie, že budem písať blog.

Mám ale potrebu hovoriť, a keby hovorím kamarátom, mali by ma za blázna. Asi by ich ani nebavilo počúvať. Ty, milý birc, si tu pre všetky naše utrápené duše, tak počúvaj.




Zmeny v živote sú normálna vec. Keď si ale nájdeš chlapa v 18 a krvopotne to s ním ťaháš takmer 14 rokov, pričom celý čas vieš, že ten vzťah nefunguje tak, ako by asi mal, a vieš, že to nedopadne, jediné, čo nevieš je kedy sa to prelomí.. Je to zvláštna zmena. Nechcená, ale pritom očakávaná, a zároveň chcená, a predsa prichádza nečakane.


Život cholerika s flegmatikom prináša zvláštne hádky. On kričí a ja sa naňho dívam, a nechápem, prečo je to nutné.





Dnes sa mi stala zvláštna vec, milý birc. On šiel odniesť právničke posledné podklady, aby mohla spracovať žiadosť o rozvod. Ja som bola presťahovať svoju jalovičku a koňa do novej stajne, keďže za pár týždňov, či mesiacov budem sťahovať aj seba. Jalovička ma prvých 20 minút potrápila, keď sa nechcela chytiť, no v momente ako som ju chytila, bola maximálne vzorná, pekne za mnou cupkala, a do vozíka nastúpila ako profík, napriek tomu, že pri poslednom sťahovaní to bol celkom boj. Mala som z nej skvelý pocit. Vyložila som ju v novom domove, a odišla do toho svojho starého.


Najedla som sa, vygúľala balík sena, ktorý som ešte v stajni naložila miesto jalovičky, ponakladala sedlá, a viedla do vozíka ďalšieho pasažiera, koňa.


Príchod na stajňu prebiehal normálne, až kým...

Kým som nevyložila koňa z prepravníka.

To k nám docupital druhý kôň, ktorý mal byť v elektrickom ohradníku, vo svojom výbehu, ale podarilo sa mu dostať sa von. To sa občas stáva, kôň na slobode, neriešime, zavrieme ho neskôr.

Medzitým sa ten môj kopytník zhlboka nadýchol, majestátne sa obzrel po známom prostredí a hľadal kamarátov. Povedala som si, že než ho odnesiem do výbehu, trošku sa s ním prejdem.

No a v tej chvíli vyletel spoza strechy senníka orol. Vážený, normálne orol. Symbol sily a slobody. Letel pomaly, nízko, s roztiahnutými krídlami, priamo ponad nás. Udivene som sa za ním dívala ešte chvíľu potom, čo mi zmizol z dohľadu. Tok myšlienok sa na chvíľu zastavil.

Náhoda? Znamenie?

Pousmiala som sa, povedala orlovi ďakujem, a šla som vypustiť koňa do výbehu. Nadšene vybehol s chvostom hore, hneď nato mu pricválal naproti kamarát, mladý koník, plný energie, ktorý si nesmierne užíval pohyb, voľnosť, kamarátov. Sadla som si uprostred lúky na zem a sledovala ako sa kone vítajú so svojim starým kamarátom. Nedovidela som na koniec výbehu, pri zapadajúcom Slnku vyzeral nekonečný. Nádherné lesy a skaly na jednej strane, slnkom zaliata lúka na druhej strane a medzi nimi len ja a malé stádo koní, ktoré sa občas naháňalo, občas sa páslo. Vyzerali štastne.

Sedela som tam hodnú chvíľu sledujúc kone a premýšľajúc nad orlom. Naplnilo ma to obrovskou emóciou.

Rozmýšľala som nad tým, že aj keď sa mi deje v živote niečo zlé, a všetci ma ľutujú, ja sa cítim nesmierne vyrovnane, pokorne prijímam udalosti posledných dní. Vidím obrovskú symboliku. On dnes podal žiadosť. Mne bol dnes orol povedať, že sa začína moja sloboda. Tam, medzi nespútanými koňmi, pri zapadajúcom Slnku.


Neľutujem nič zo svojho života. Môj muž a vzťah s ním ma v živote naučili mnoho, nech sa nato pozriem z akejkoľvek strany. Myslím si, že sme spolu mali pekný život, aj keď problémov tam bolo viac než dosť. Jednoducho prišiel čas, keď sa obaja potrebujeme posunúť inam, a tak to má byť. Všetko je, ako má byť. A keďže to celé tu na birdzi začalo, dnes si dovolím symbolicky to tu aj uzavrieť.


Často som rozmýšľala nad tým, ak by som niekedy chcela tetovanie, čo by to malo byť, čo by malo pre mňa dosť hlboký zmysel. Nikdy som na nič neprišla.

 Dnes viem, že by to bol on. Orol, ktorý mi povedal: Buď silná. Buď slobodná.






 Blog
Komentuj
 
 fotka
soruniel  29. 8. 2024 08:36
Symbolika je skvelá vec, hlavne keď si v nej každý nájde to svoje. Môj Birdz vzťah som dopracoval len po zásnuby a spoločné bývanie asi na 4 roky. Potom sa ukázalo, že slečna rada opisuje spolužiakom zo školy aké sexuálne sny s nimi má a naša cesta narazila na veľmi ostrú križovatku

14 rokov je dlhá doba ale málokedy si človek zo vzťahu odnáša len to zlé. Nie je to koniec a držím palce v pokračovaní!!
 
 fotka
soraya  29. 8. 2024 10:48
@soruniel nie nie je to koniec. je to práveže začiatok
 
 fotka
tequila  29. 8. 2024 17:32
ja som mal vzdy pocit, ze ste strasne nekompatibilni. kazdopadne drzim palce pri novom starte
 
 fotka
soraya  2. 9. 2024 12:42
@tequila cii ta však si nám mal povedať , by sme sa rozišli skorej
Napíš svoj komentár