Viem, že niektorým článkam ohľadne tejto problematike som venoval spústu času, možno aj stoviek blogov, už si presne nepamätám, ale predsa by som si dovolil jeden môj krátky postreh ohľadom lakomstva, alebo podanie almužny a podobne.

Som si plne vedomý, že možno raz budem odkázaný na milosť, či nemilosť, milosrdenstvo či nemilosrdenstvo kohosi, a nemusí mi to byť príjemné ale veci riešim spravodlivo, a preto mi dovoľte napísať krátky postreh.

Lenka ja tomu neverím. Vieš. Archaniel Rafael povedal Tobiašovi, že almužna nás oslobodí od smrti, očistí od hriechov a dosiahneme večný život Tob 12,9. 

Oukej, ale pozri sa v kontexte dejín. My nepotrebujeme dávať alebo dostávať almužnu pre chudobného, alebo nepotrebuješ prijať almužnu, nech by si mala akýkoľvek telesný nedostatok. Biblia totiž ani Starý zákon ktorý bol silne rodový akiste odmietal model spolupráce. 

To znamená, v každej spoločnosti sa nutne musí vytvoriť istý systém, vďaka ktorému bude spoločnosť fungovať. 

Pokiaľ človek má právo na prácu, a vie pracovať, a nie je hatený prekážkami, almužna mu nepatrí. Nenarážam ani na darebákov, ani na nikoho, ale pojem almužna je nebezpečné. Pozri. Dedina má 500 obyvateľov, a v rámci solidarity si povieme, že 2 eurami podporíme moju alebo tvoju rodinu, alebo teba a mna samotného. 

Hľa, vyzbieraš 1000 eur do mesiaca, a nemusíš ani prstom pohnúť. tento model cirkvi, že veriaci financujú všetko v cirkvi, lebo to je pravda, musí nutne skončiť. nejde mi o to, že či chcem, alebo nechcem podporiť cirkevne ustanovizne, 5b.prikazanie, ale o spôsob, aby cirkev nemanipulovala s veriacimi, ktorí za istých okolností môžu byť emocionálne labilní a silne naviazaní aby nik nikomu nevstupoval do svedomia. 

Na to nemá nikto právo! preto neverím že v očistci sú lakomí ľudia. ak niekto naráža na boháča a lazára, boháč lakomý bol. 

V istom zmysle áno, keď mám dostatok, a niekto ma solídne o niečo poprosí, viem vyhovieť. 

Ale nie každý deň! pozor! ty si nie povinná podporovať na úkor manžela deti a rodiny nikoho. pojem rodinný kruh nie je len metafora pre otca mamu a dieťa, ale to, že kruh nemá začiatku ani konca, a do toho kruhu cudzím je vstup zakázaný. 

Vždy ti bude decko prednejšie pred cudzím človekom, lebo to Boh tak ustanovil. Dôvod je predsa jednoduchý.

Dieťa pochádza z tvojho tela, čo si nosila 9 mesiacom pod srdcom, a je tým pádom prakticky navždy nedeliteľná súčasť tvojho života. 

Ale k cudziemu dieťatu, alebo človeku vo všeobecnosti nemáš vzťah, a ani ho mať nepotrebuješ. Môžeš ho poľutovať, možeš ho vypočuť, dať mu jesť, a podobne, ale citový vzťah k nemu nemáš, a ani mať nebudeš.

Preto odsudzujem niektoré "násilnosti" v našej cirkvi a viere, ktoré mi niečo akosi prikazujú. Podporiť niekoho je fajn. 

Ale uvedom si, že nie si povinná okrem vyživovacej povinnosti na dieťa podporiť nikoho. V tomto nemusíš sa ničoho báť. Tento príbeh SPOCHYBŇUJEM A NEVERÍM MU, a vyzývam ťa, aby si mu neverila. Ja na veci idem logicky, rozumom, a nikdy sa nemýlim, lebo moje uvažovanie podpriem vierou v Pána.

 Blog
Komentuj
 
 fotka
james98  7. 8. 2024 12:00
kámo, ten trolling ti ide 😀
 
 fotka
vreskot000  7. 8. 2024 22:01
@james98 neviem o akom trolingu hovoriš, hovor po slovensky brácho. pisal som si na inej stránke s kamaratkou, ktora o birdzi netuši. aj tak je to tu mrtve
 
 fotka
vreskot000  7. 8. 2024 22:01
@james98 Takže si viac ako trochu vedľa (mimo )
Napíš svoj komentár