Milé birdzáčky; Tento recept je určený hlavne vám, ale aj vy milý birdzáci si ho môžete vyskúšať, keď sa na to cítite.
Takže; volá sa to Šľahaná Pena Šťastia a je to úplne jednoduchý, na prípravu nenáročný recept.
Potrebujeme; 3 dl Rieslingu, 6 žltkov, 150 g práškového cukru, 150 g masla, štipku naivity, 1 čajovú lyžičku mletej eufórie a 0,5 dl šťastia s vanilkovou arómou.
Postup; Maslo s práškovým cukrom a eufóriou v bielej porcelánovej miske vyšľaháme na penu a odložíme bokom. Zo 6 bielkov a štipku naivity vyšľaháme tuhý sneh a tiež ho dáme bokom. Do 1,5 litrového kastróla naplneným do polovice vodou postavíme Ďalšiu bielu porcelánovú misu s Rieslingom a žĺtkami a pomaly, vždy rovnakými pohybmi ruky miešame proti smeru hodinových ručičiek.
Keď už vás ruka dostatočne bolí, pomaly, opatrne po lyžičkách primiešavajte penu z masla, cukru a eufórie. Ešte asi minútu to jemne miešajte vo vodnom kúpeli a nakoniec primiešajte aj sneh zo 6 bielkov so štipkou naivity. Ešte pol minútky miešajte a potom môžete odstaviť a servírovať v krásnych zmrzlinových pohároch
na stopkách.

Uvidíte akí budete šťastní, že už konečne to je hotové a vy sa nemusíte kvasiť pri šporáku.
Tak teda, Dobrú chuť vám prajem...

 Blog
Komentuj
 fotka
jin15  8. 2. 2010 11:47
Skusal som, prehnal som to s euforiou asi a naivita mi to tam cele iba zbytocne strpcila.
 fotka
trymyty  8. 2. 2010 13:40
Ked to este potom vyslahas v mixeri a das do mrazaka mas perfektnu zmrzlinu, skus t
 fotka
biancadetolle  8. 2. 2010 16:56
@trymyty aj ty máš kamoša cukrára? Mňa tento recept naučil kamoš cukrár

Hej, on z toho robí aj zmrzlinu, ale ešte niečo tam dáva...
 fotka
mariamagdalena  9. 2. 2010 03:30
Hlavne ked sa dozvie ze si mu zhovadila sodo tes sa aky bude nasraty.
 fotka
alfinko  9. 2. 2010 10:52
Nedavam tam nic ine len vanilku v sobotu spravim ked tam to vino este bude.
Napíš svoj komentár