Začala sa škola a tak sa pravidelne stretávam s niektorými ľuďmi.
Typickým obrazom je ráno na zastávke. Keď sa rozhodujem, ktorým busom pôjdem. Väčšinou to záleží od toho s ktorým ide Ľubo alebo naopak.
Tie ksichty, na ktoré sa pravidelne musím dívať, mi vždy liezli hore krkom.
Najmä, naše známe "samice".

Áno, to sú tie o ktorých som sa vyjadrovala v článku "Ako móda poniektorým vymýva mozgy".
Dnes sme s Ľubom mali tú česť, že si k nám prisadli.
A keďže je medzi nimi moja ... no neviem či sa to už kamoškou dá nazvať. Dajme tomu že známa, tak som sa chtiac - nechtiac dala zase do (nútenej) reči.
Dve si sadli ku nám do štvorky a dve za nich.
Ľubo mi pošepkal..."to sú tie z kopírky".
Tak vyzerajú. Všetky rovnaké vlasy, tašky atď. a hlavne prijebané správanie.
Sedeli sme s Ľubom vedľa seba, no nepočuli sme ani vlastného slova, lebo milé dámy sa museli afektovane rehotať na celý autobus.
Keď sme sa pohli, jedna hodila rukou a vykríkla "ješiiiš videli ste toho blonďááka, boooše". Toto keď som počula, mala som dosť. Ľubo prevracal očami.
No a stalo sa to, čo som sa modlila aby sa nestalo. Jedna z nich, tá moja známa, sa ku mne ozvala.
Nič som ale nepočula lebo sme s Ľubom počúvala hudbu a šla nám na plné pecky. Samice na nás zazerali tým ich typickým debilním kukom. To viete, nešiel nám Justin Bieber ale Metallica a Within Temptation. O tom oni nemali ani šajnu.
Hučalo to, tak zdesene počúvali.
Potom do mňa tá moja známa drgla. A ja že čoo. A ona že "No čoo čoto sluháš preboha?"
Ľubo si typicky odhodil jeho dlhé vlasy a elegantne odvetil "kvalitnú hudbu" a strčil si sluchátka naspäť.
Jedna z nich podotkla že Noo o tom by som pomlčala.
A to nemala povedať.
Áno aj mne to trhá žily keď sa k mojej osobe a všetkého čo so mnou súvisí vyjadrujú také módou zdegenerované indivíduá ale Ľubovi keď poviete o Metallice že je to somarina, tak ten je schopný vraždiť.
A nemá tie baby rád. Naposledy sme sa stretli na tom koncerte, čo okomentovali môj korzet že to je out a že metláčky sú out. Atď.
Ľubo zatínal zuby ale bol ešte pokojný.
No keď vyjadrila "fakt" že Metallica je jeden buch a trep a vreskot, vydral si z uší sluchátka a začal...
Nikdy nekričí, nahodí arogantný pohľad a naloží človeku tak pokojne, že nemá šancu.
Naklonil sa k nej a hovorí. "Počúvaj ma ty Paris Hilton, pre mňa za mňa si kydaj na hlavu peroxid aj každý deň a griluj sa v solárku od rána do večera. Keby bolo miesta, hneď by som sa postavil a odišiel od tej vašej bandy prijebaných opíc, čo kvákajú celú cestu a botoxové gamby sa im nezavrú ani na pol minúty. Od teba som v živote nepočul zmysluplnú vetu. Si tak isto degenerovaná jak všetky tvoje copie kamošky. Na nič sa ťa nikto nepýtal, tak láskavo drž papuľku vo veciach do ktorých vieš hovno".
Všetky zostali na chvíľu ticho. Zasmiala som sa.
Potom akoby si nás prestali všímať a my ich tiež, a začali sa rozprávať. No to len bolo.
Začali rozoberať ako včera večer jedna zistila že má jeden necht urobený dlhší ako druhý. A všetky že "ukáááž". Skúmali jej ruky. Potom presedlali na to, že je úplne na nervy z toho, že nevie akú farbu na nechty si má dať tento raz.

Kým sme konečne došli na zastávku, sme ešte stihli počuť ako sa jedna ide rozísť s frajerom, lebo sú spolu už dva mesiace, a nikdy nechodí dlhšie s niekým ako dva mesiace.
A čo si nemohli odpustiť bolo, že sa začali červenať na tom aký je Justin Bieber zlatý.
Potom sme už konečne vypadli von a ešte išli cestou do školy za nami.
Celú cestu nás ohovárali a potom sa začali silene ujebávať aby sme to počuli.
A aj keď som už mala na krajíčku, aby som sa neotočila a ručne jej znova vysvetlila čo je vo veci, zdržala som sa nejak.
Bola som nesmierne šťastná keď sme sa ich striasli.

Prišla som do triedy. Hodila tašku a tam ma zase čakalo to isté ale našťastie máme len takú jednu skupinku. To sa ešte dá prežiť.
Fakt je, že tento sprostý nepísaný trend už vidím takmer všade.
Minule som napísala že je to ako mor, ale zmenila som názor, toto je horšie ako Mor!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
ena233  6. 9. 2010 17:30
šťastie že v mojej bývalej triede sme takéto pipky nemali :p
 fotka
kokinka  6. 9. 2010 17:30
no hrúza
 fotka
chidori  6. 9. 2010 17:32
Minulo ma to. Bývali sme celkom normálna trieda s pomerne normálnymi ľuďmi. Nikto nikomu nevyčítal ako sa oblieka čo počúva.

Však oni sa z toho dostanú... možno.
 fotka
jin15  6. 9. 2010 17:37
Skladam poklonu panovy z clanku Za taketo odjeby inteligentne podane (aj ked sa da o tom priecit, nie vsak somnou) , vystizne a pritom na ujeb, kotulajuc sa po zemi, by mali udelovat titul: Majster slova
 fotka
popolcek  6. 9. 2010 17:39
 fotka
mizoyka  6. 9. 2010 18:15
Ten Ľubo sa mi pozdáva, dobre jej dal.



Aj mňa osobne strašne vytočí, keď mi niekto, kto počúva taký sajrajt ako Lady Gaga, ide kydať na Metallicu, Avenged Sevenfold .. a pod. alebo celkovo na punk, metal, či rock...
 fotka
dushqa  6. 9. 2010 18:34
plastové bábiky! nemám rada také dievčatá. Nevedia kecať o ničom inom iba o somarinách. Čo už aj taký ľudia sú, ale nice blog a prajem pevné nervy
 fotka
udy1  6. 9. 2010 19:39
@mizoyka si príliš egocentrická ...
 fotka
mizoyka  6. 9. 2010 20:00
@udy1 To nie je ani zďaleka o egocentrizme a ty to vieš...



Len sa zamysli nad tým, prečo by mi mala nejaká držka kydať na niečo, čo mám rada a dávať do popredia to, čo rada nemám ...



A to, že ma to popravde vytáča bude asi tým, že som až príliš egocentrická. (irónia)
10 
 fotka
udy1  6. 9. 2010 21:33
@mizoyka len sa zamysli nad tým že aj ona môže povedať to isté o tebe .. tu nie je nič dobré a zlé .. tu ide o vkus ..



zlé je iba to čo robíš aj ty ... osočovať niečo odlišné .. nech si každý počúva čo chce . teba to trápiť nie že nemusí . ale naozaj by nemalo ..
11 
 fotka
mizoyka  6. 9. 2010 22:15
Teraz robíš analýzu ale úplne zbytočne, lebo v tomto prípade som to nebola ja, kto sa do niekoho staral a jediné, čo ma trápilo bolo to, ako sa niekto staral do mňa..



Nabudúce lepšie čítaj...
12 
 fotka
udy1  6. 9. 2010 22:19
@mizoyka keď povieŠ že niekto sa do teba staral to nie je nikto konkrétny komu by si to oplácala alebo niečo podobné . toto mi skôr príde ako útok nie obrana vieŠ . nepoviem keby ´ta niekto slovne napadol .. ale ani tak by som to nebral ako dobrú reakciu ... kto do teba kameňom ty doňho chlebom má niečo do seba ak to človeka správne používa .. debilitu zo sveta neznešieš, zbytočne proti nej bojovať rovnakými metódami ..
13 
 fotka
mizoyka  6. 9. 2010 22:52
@udy1 A zase zlá analýza, kto tu hovorí o útoku. To, že ma niekto vytočí, neznamená, že ho slovne napadnem predsa. Môžem byť vytočená a môžem byť ticho, iba podráždená napríklad.



Čítaj!
14 
 fotka
udy1  6. 9. 2010 23:17
@mizoyka moja analýza nie je zlá .. len chcem aby si si všimla to podstatné .. že tak ako niekto nemá rád tvoj štýl ty nemáš rada štýl niekoho iného . a tak ako sa niekto vyjadruje proti tvojmu štýlu sa ty vyjadruješ tiež proti štýlom ktoré nemáš rada ty .. každý má právo na svoj názor .. na svoj vlastný životný štýl ..



a zbytočne sa zaň navzájom urážať
15 
 fotka
mirkova  7. 9. 2010 00:29
v čiarkaš máš hokej, článok to ťahá o úroveň nižšie... verím, že to len z nepozornosti
16 
 fotka
jin15  7. 9. 2010 08:11
@udy1 podla mna riesis zbytocne, hovori o reakcii na urazanie toho co ma rada. Uz len tym ze je to reakcia tak v podstate sa nesprava ako ten co ju vyvolal.

Z ich strany by to bol utok na zaklade svojej egocentrickosti, z jej strany obrana na zaklade ich egocentrickosti Myslim ze je v tom dost velky rozdiel a obcas treba byt aj pokrytecky aby si trebars taketo pipky uvedomili ze nemaju co urazat a dat im trosku pocitit o com to je Mimochodom, tiez pochybujem ze by utocila na to co pocuvaju, ale na spravanie sa dotycnych
17 
 fotka
udy1  7. 9. 2010 12:21
@jin15 lenže všimni si . ako reakciu by som to bral ak by ju niekto napadol . stále môžeš napísať že "niekto" a tým to je zahojené ..



a ak by to aj bola reakcia . tak nemusela by byť vedené rovnakým arzenálom ako útok ..



mimochodom ako útok by sa dali považovať jej niektoré blogy ..



a nakoniec chcem zôrazniť a dvakrát počiarknuť že ja to nepíšem preto aby som niekomu ublížil ale aby som dal do popredia možnosť prejaviť asertívnosť v správaní každého z nás .
18 
 fotka
antifunebracka  7. 9. 2010 17:23
pipky tu budu bohuzial vzdy, pubertu zo sveta nevymazes :/ ale metallica fakt poslednych vela rokov za nic nestoji
19 
 fotka
mizoyka  7. 9. 2010 20:43
@jin15 Presne o tom som písala a ty si to pochopil.



@udy1 Ani jeden môj blog nebol o hudbe

Miesto toho "niekto" by som kľudne mohla dať aj meno, ale načo...

To, že som sa vyjadrila, že je to "sajrajt" neznamená, že som to tej dotyčnej vykričala, pretože ona môj názor aj tak vie...

Pointa bola v tom, že mi išla vnucovať svoju hudbu a mňa to vytočilo.Ale to zas neznamená, že som vyvolala hádku alebo že som ju začala presviedčať o svojom..



No tvoja obmedzenosť tkvie v tom, že nečítaš komentár ako celok, ale vyberáš si iba jeho časť a na základe toho ma označuješ za egocentrickú. A keďže ťa poznám a viem, že vkuse točíš o tom, ako máš stále pravdu, tak v tomto bohužiaľ nie.



A ešte chcem podotknúť, ak by si si lepšie všimol, tému "pipky" už veľmi neriešim a na odlišnú hudbu, akú počúvam ja, tiež neútočím...
20 
 fotka
zipporah  7. 9. 2010 20:53
radšej plasticgirls než comentators of plasticgirls
21 
 fotka
jin15  7. 9. 2010 23:46
@Udy1 Lenze sa s nou bavis v teoretickej rovine ... Tak ako nechapem tej prvej vete celkom To ze ju nikto nenapadol podla mna totiz len este viac potvrdzuje ze riesis zbytocne ....



Hladiac na podstatu rovnaky arzenal to nieje, predstav si ze mas decko a nejaka pipka ti povie : Boze to je ale skaredy harant.

Co jej povies ? ze je nafukana pica a ak sa bude takto chovat dalej tak tomu tvojmu synovy raz bude kokot lizat za peniaze (teda ty by si to zrovna nepovedal, ale urcite nieco podobne ... ) Rozdiel je v tom ze zatial co to jej malo len urazlivy charakter a bolo len povrchne vyjadrenie z toho tvojho si ma moznost nieco zobrat ... tak mi nehovor ze je to ten isty arzenal (sry ze prikladujem na decku ked sme sa bavili o hudbe, ale na nahlad na podstatu si treba trosku zmenit aj uhol pohladu a myslim ze to iste je pri hudbe ked takouto reakciou chces vlastne prelomit obmedzenost cloveka)



Neviem presne ktore myslis, nasiel som tam jeden taky agresivnejsi, ale nemyslim ze to bola zrovna forma utoku.



Myslim ze ste si v komunikaci urcili aj konkretnejsie druhy ludi pri ktorych by bolo to a to ... myslis ze prave s takymi sa da asertivne jednat ?
22 
 fotka
udy1  8. 9. 2010 01:35
@mizoyka @jin15



prekvapuje ma ako nedokážete prijať myšlienku ktorú som predostrel ....



neprejavoavť slepú zášť voči ľuďom ktorí majú iný životný štýl a iné názory ako vy dvaja .. presnejšie také ktoré sa vám nepáčia ...



vy stále nejak divne útočíte na moju osobu a že ja potrebujem mať stále pravdu ,, a jim 15 v podstate celý komentár venoval tomu že sa mýlim ja ako jedinec ..



prečo mi radšej nevyvrátite tento môj názor že lepšie je starať sa o seba a nerozčuľovať sa z toho že niekto žije inak ako žijete vy a vám sa to nepáči
23 
 fotka
okay  8. 9. 2010 02:15
@jin15... Matúško, prečo sa miešaš medzi nich?

@mizoyka @udy1 prestaňte sa škriepiť ako malé deti, už ma štvete!

Dano maj aspoň ty rozum... a prestaň sa škriepiť kvôli niečomu, čo sa ťa netýka... a nekomentuj!"
24 
 fotka
jin15  8. 9. 2010 08:32
@Udy1 Nechapem preco to tak chapes Ja nevravim ze je uplne zla, ale z vlastnych skusenosti viem ze ked clovek dostane co si zasluzi za svoje reakcie, ktore su zjavne nespravne tak sa vie uvedomit. Sam si pamatam ze som bol ako maly chlapec drzy klacek a az po dostani poriadneho vyprasku od jedneho chlapca som sa dokazal uvedomit a takyto vyprask spravil viac ako dohovaranie a asertivne debaty, v rovine v akej sa bavime o ludoch o ktorych sa bavime by podobny pristup prisiel vhod... (nevravim zrovna par faciek)



Tak isto neviem kolkokrat ti musim ja aj mizoyka opakovat ze nejde o prejavenie zaste voci tomu aky maju styl, ale voci vyjadreniam, ktore by teoreticky mali a casto aj prakticky maju.



Dalej neutocim na tvoju osobu, to mas velmi zly dojem, vyjadrujem sa k tvojim nazorom v ktorych chces pochopenie... Ja pre ne ale pochopenie mam a neberiem ich ako najhorsie, to ak si si nevsimol robis ty...



Vyvracat sa ho snazime cely cas, ale ak to beries ako utocenie na svoju osobu asi tazko to postrehnes



@okay u teba uz budem asi utocit na tvoju osobu... Nabehnes do nejakej debaty v ktorej chces spravit poriadok pri tom o nej zrejme nic nevies ... Ak toto vidis ako skriepenie sa deti a nie ako debatu medzi ludmi s inym nazorom, tak to je dost svedciace o tom kto sa tu teraz sprava ako dieta ... Miesam sa medzi nich z dovodu ze Udy to podla mna berie akosi prilis osobne na to ze sa jedna o teoreticku rovinu a neprejavuje pochopenie pre urcite riesenie, odsudzuje zan a pritom chce aby to jeho riesenie bolo respektovane a tvrdi ze odsudzuju ludia ako ja, alebo myzoika. Tvrdi to sposobom az demagogickym, pretoze ked tu niekto hovori o rekaciach na konanie a on z neho robi hned strasneho a obmedzeneho cloveka voci inym stylom a podobne
25 
 fotka
mizoyka  8. 9. 2010 14:13
@udy1 Vidím, že ma absolútne nechápeš alebo nechceš. Neprejavujem slepú zášť k ľuďom, ktorý majú iný životný štýl. A poznáš ma, tak asi vieš, že skôr ostatní majú výhrady k môjmu (oblečeniu,doplnkom, hudbe)...



Daniel, mýliš si pojmy s dojmami, ja aj @jin15 sa ti snažíme iba niečo vysvetliť, ale ty zrejme berieš nesúhlas s tvojím názorom za útok. A keď už sme pri tom útoku, myslím, že vyjadrenie "si príliš egocentrická"..až toto s ním hraničí, aj keď si sa vyjadril, že neútočíš...predpokladám, že už k tomu nič neodpíšeš, lebo máš vyššie dozor konateľa...



@okay Myslím, že sa ešte výmena názorov alebo dajme tomu, debata neoznačovala za škriepenie. Ale dalo by sa tu polemizovať o tom, kto sa to tu zamiešal...
26 
 fotka
zemina  20. 9. 2010 18:17
uplne pointless
Napíš svoj komentár