Naviažem na Luciin blog.
Jeden koment k tomuto blogu je úplne vystihujúci. "Prečo kritik nenapíše pieseň".
Pretože kritizovať je najľahšie. To každý dokáže. Zvoziť pod čiernu zem nie je umenie. Len si na tom niektorí honia svoje úbohé ego.
A nie len ohviedzičovať si blog, ale aj uznať sám sebe svoju snahu, talent, kvalitu, nie je hriech. Je to normálna súčasť práce. Je dobré ak autor, umelec, alebo hocikto iný dokáže ohodnotiť svoju prácu.
Neznášam, priam nenávidím! ľudí, ktorí napíšu blog, vedia že je celkom OK alebo že je proste dobrý a ak ich niekto pochváli povedia "ale kdeže, mne sa to vôbec nepáči".
Pokrytectvo! Ak by si napísal/a blog, ktorý sa ti nepáči nevyvesíš ho sem ani nikde inde, pretože proste podľa teba nie je dobrý.
A tak to nie je len s blogami ale so všetkým čo človek tvorí.

Tak PREČO? ak sa mi moja práca páči si ju nemôžem patrične ohodnotiť? Pretože je to blbé? Pretože to vyzerá nejak "namyslene" ?
OK, tak možno som namyslená ak si hviezdičkujem blogy. A nejde len o tieto články. Keď robím hudbu, takisto si vždy dávam 5 imaginárnych hviezdičiek, lebo robím veci čo sa mi páčia.

Lenže ľudia vedia zväčša len kritizovať. O hudbe teraz nehovorím, nekritizuje ma okrem pár ľudí nikto. Aj to, ak kritika je, tak je oprávnená, od ľudí čo sa rozumejú a od ľudí čo ma poznajú a nie od idiotov čo vedia hovno.
Ale tu som si na to zvykla.
User XY ako ho Lucia nazvala, ma netrápi, lebo to je tá vzorka čistej debility a takých ľudí proste treba odignorovať.
A ja tiež nie som svätá. Ani byť nemienim. Nebudem prehnane skormná, pretože svoje kvality si uvedomujem.
Ale je pod moju úroveň niekomu dať ku blogu dajme tomu 1* len preto lebo ho nemusím. To je smiešne. Po prvé, blogy takých ľudí ani nečítam a po druhé, ako hovorím, je to pod moju úroveň.

Nehrám sa na génia ani na profesionála. Netvárim sa že rozumiem všetkému. A nemienim vo všetkom hľadať zmysel.
Veľa krát mi bolo vytknuté že moje básne sú komplikované, že je ťažko v nich nájsť pointu, že moje foto nemajú zmysel.
Nikdy IDEU nešplechnem ľuďom rovno do tváre.
Viem podstatu ukryť. Viem napísať vec takú, že každý si môže nájsť tú svoju pointu, podstatu.
Vždy som to tak chcela robiť, robím aj budem robiť.
Píšem takýmto štýlom, lebo aj hudbu si robím takú. Je to proste môj smer. Textom sa rozumiem.

Čo sa týka mojich fotiek. Nie som fotograf, nie som nič.
Odfotím čo sa mi páči. MNE! nie vám.
Nepotrebujem fotiť fotky so skrytým zmyslom, s pointou. To robia profesionáli, ktorých za to patrične obdivujem.
Ja si odfotím, boty, nohy, aj kameň na zemi, úplnú pičovinu a v tom zmysel prosím vás nehľadajte. Vlastne vám to môže byť jedno.
Do piče zo zmyslom. Každý vidí podstatu v niečom inom. Ja ju vidím aj v pičovine, ak ju nevidíte vy, tak váš problém.

A na záver asi toľko. Ak sa mi moja práca páči, tak ju sem dám. A ak ju sem dám tak je zjavné že sa mi páči a ohviedzičkujem si to.
Môôôžu mi ľudia hovoriť aké je to trapné... seriem to.
Sorry za vulgárne výrazy. Teraz to sem hodím, ohviezdičkujem si to a idem kukať film....

 Blog
Komentuj
 fotka
rainbowwarrior  15. 9. 2010 13:28




honia svoje úbohé ego.
 fotka
grietusha  15. 9. 2010 13:33
jedna vec je uznať, že sa ti tvoja práca páči, druhá vec je povzbudzovať svoje hodnotenie blogu vlastným hviezdičkovaním, aby sa ti napríklad posúval v TOPe.

to má byť podľa mňa práca len čitateľov.



a kritik je kritikom, autor je autorom. tieto dve veci by sa nemali miešať.

nemám rada, pokiaľ sa niekto voči kritike ohradzuje "najskôr niečo sprav aj ty a potom kritizuj!"

autor by nemal zasahovať do kritiky vlastného diela (hoci môže uznať, že jemu sa jeho práca páči /poprípade nepáči/, ale stále nie je tým, kto dokáže získať odstup od toho, čo vytvoril, a zhodnotiť ho)



plus, keď niečo vytvorím a dám to ľuďom prečítať a zároveň je tam aj tá možnosť hodnotenia, nechápem, prečo by som si mala hodnotenie vylepšovať. ja chcem vidieť, čo si o tom myslia čitatelia (inak by som to asi nezverejňovala) a nie, aké budem mať super hodnotenie. tak si to predsa nebudem hviezdičkovať.



a nemyslím si, že na to, aby človek mohol niečo kritizovať, musí dobre poznať autora. a prečo? náhodou odstup od autora je nápomocný.
 fotka
darkkizz  15. 9. 2010 13:35
@grietusha No čo ti poviem? Len to že nesúhlasím, ale to pre teba novinka asi nebude.
 fotka
shelia  15. 9. 2010 13:37
@grietusha jednoducho len napisem, ze suhlasim so vsetkym, co si napisala, dokonale si to vystihla...
 fotka
skippik  15. 9. 2010 13:40
Len, je to ako keď si kúpiš svoju vlastnú knihu napríklad.
 fotka
lolitahaze  15. 9. 2010 15:05
mám chuť ti zatlieskať..výborný článok
 fotka
lucia199513  15. 9. 2010 15:11
hlboká pravda v tom o tom pokrytectve...presne, niektorí useri by aj o hocijak kvalitnom svojom blogu povedali, že je otrasný... a to je otrasne pokrytecké... a pravda v celom blogu, tvrdím len a len to isté...



@skippik

ak by bola dobrá, prečo si ju nekúpiť? :p ... to je zločin uznať si svoju prácu??? ak nevieš pochváliť svoje, nevieš pochváliť nikoho..
 fotka
vipmima17  15. 9. 2010 16:29
súhlasííím úúplne..
 fotka
fragile.  15. 9. 2010 17:37
Neviem si predstaviť, že by mi v reštaurácii doniesli večeru, napr. puding a spomenul by som, že dnes večer to teda vôbec nie je dobré, samé hrudky a následne by prišiel urazený šéfkuchár v zástere a spustil: "Fakt? No a čo! Ja viem perfektne, čo varím, aj keď nie každý do toho musí preniknúť!!! Ty si teraz akože expert na hrudky, alebo čo? Čo si navaril ty? Nadávať je najjednoduchšie, podľa mňa to bolo výborné jedlo! Pán je zrazu odborník na dezerty!" atď.

10 
 fotka
idea  15. 9. 2010 20:58
Ja si blogy nehviezdickujem. Necitim tu potrebu. Nezverejnujem blogy s cielom povzbudenia mojho ega, aby mi ich ludia hviezdickovali a ani necakam vzdy kladne reakcie. Ak sa im to paci, ak mi napisu ze je to pekne, ze sa citia podobne a ze im to pomohlo, velmi ma to potesi a ak mi ho ohviezdickuju taktiez. Mam z toho prijemny pocit. Ale hviezdickovat si vlastny blog? Naco? Uz tym, ze som sa ho rozhodla zverejnit, znamena to, ze som sa s nim stotoznila a ze sa mi paci, alebo ze mam nejaky dovod ho zverejnit a ze si za nim stojim. Ale davat este okato najavo tym, ze si ho duplicitne sama svoju pracu ohodnotim... no neviem.



No v podstate kazdeho je to osobna vec. Mne to pride zvlastne "upozornovanie na svoj blog". Ak je dobry tak si ho ludia vsimnu bez toho ci si ho sama ohviezdickujem ci nie. Moj nazor.
11 
 fotka
ceruzisko  16. 9. 2010 10:42
@idea @grietusha áno!



rovnako ako ony, aj ja pridávam blog preto, lebo chcem vedieť, čo si myslia ostatní. svoj názor na blog poznám. skôr mi to príde ako zúfalý výkrik niekoho, kto nemá dosť čitateľov. aj keby mi ohviezdičkoval článok len JEDEN človek, poteší ma to rovnako, ako keby to bolo 30.



a okrem toho... písať o blog o tom, že sa ti nepáči, že ťa niekto kritizuje, a že si robíš čo chceš... to je podľa mňa dosť bezduché dvíhanie ega. a potom chceš konštruktívnu kritiku? veď ty si ju ani nevieš pripustiť! každý kto by ti ju následne možno aj chcel ponúknuť to vzdá, lebo si pomyslí, že to nemá cenu.



a ako vieš, že niekto "hovno vie a nevyzná sa"? máš na to nejaký prístroj? príde pred teba neznámy človek, čo si chce vypočuť tvoju hudbu a ty s ním dopredu vyplníš dotazník o jeho hudobnom vzdelaní? fíha, ak áno, tak si dobrá.



ak môžem ešte niečo skritizovať, tak si prosím zmeň pozadie webky, úplne na prt sa to číta.
12 
 fotka
johnysheek  16. 9. 2010 13:19
@grietusha ale je rozdiel kritik a kritik.. suhlasim s tebou, no sam viem, ze par ludi /samozvanych/ "kritikov" mi nieco skritizovalo..

nemam problem prijat kritiku, ale mam problem prijat kritiku typu.. "toto je des" a ked chcem teda vediet co konkretne je ten des, tak najprv dostanem vagne obsiahle odpovede o nicom a nakoniec sa dopracujem k tomu, ze z 5veci, ktore povodne mali byt desom je len jedna, o ktorej som sam vedel..



----



inak na birdzi maju ludia potrebu byt v tope a obcas mam pocit, ze ti co sa tam dostavaju casto a nie vzdy nutne s kvalitnymi vecami maju potrebu si to ospravedlnovat..



kazdy sme nejaky.. ked to ten clovek potrebuje.. mne to spanok nezoberie.. i ked to tak obcas moze vyzerat



a uz vobec sa to nezmeni nicim..
13 
 fotka
ceruzisko  16. 9. 2010 13:38
P.S.: keď o niečom takomto napíšeš blog, znie to ako zastieranie skutočnosti a ospravedlňovanie niečoho, čo dobre vieš, že robíš s úplne iným zámerom než prezentuješ.
14 
 fotka
darkkizz  16. 9. 2010 16:06
@ceruzisko moooc zložité ty psychológ
15 
 fotka
giovo  15. 12. 2014 15:01
@13
@ceruzisko zastieranie skutočnosti bolo presne to čo mi napadlo v prvej polovici
Napíš svoj komentár