..takze,potrebujem vediet,ze ked si pojdem,kupit listok na vlak,na ee,moc dlhu cestu,3 hodinovu..ale,to je jedno..ze,ten na 1.triedu..je,lacnejsi,o dost..ako,ten za 2.triedu..a tak,xcem vediet,ze ci je v tom,nejaky podstatny rozdiel..ze,ci mi nebude,staci
- na zľavu, treba papier zo železníc, ktorý ti potvrdia v škole, potom ti na stanici vyrobia preukaz, treba foto, zľava = 50% z ceny lístka
- 1. trieda je vyššia ako 2., stojí zhruba o 50% viac
- čo sa týka kvality, čo mám skúsenosť na ťahu BA-KE, niekedy je 2. trieda lepšia ako 1., alebo minimálne je porovnateľná (závisí od vozňa)
@..uhm..dobre ,dik..too,o tom papieri,viem.len,ci nebudu,pindat,som chcela,vediet ze tu skolu,nemam v inom, meste,ale v tom v kt.aj byvam...cize,ci sa nebudu,vypytovat..naco,mi to potom,treba..a ci,mi potom,tu zlavu,teda daju..
3 hodiny vo vlaku je vela?????? OMG.
A pre 3 hodiny si kupovat 1. triedu? nezmysel... zmysel by to malo mozno na trase KE-BA, ale no, ked ides s IC vlakom, tak ta 2. trieda je taka ako 1. trieda na normalnom vlaku, takze to mas jedno...
Normalne si zober fotku a vypln tlacivo co ti daju na stanici. Zanes ho do skoly potvrdit a na pockanie ti urobia rezimku. Zadarmo. Len musis mat foto a to specialne potvrdenie. Potom mas narok na 50% zlavu na vlaky, ale tusim len 2. triedu. Ak mas ISIC (co nemas), tak ti tu rezimku netreba, staci ISIC.
..ved,ja som nepisala,ze 3 hod.su vela,prave,to ze moc,ee..cize,aj ta 1.trieda,by sa dal,ano pojdem,nou..nakonec..a,tu isic,nemam..segra,ju ma..uz,mi vravela,ze si mam ju vybavit..ook..
no presne záleží od vozňov... čo sa týka ICčkových neni problém, ale obyčajné to je celkom hnus a ako povedal @mernose ... veľa krát som zažil 2. triedu oveľa luxusnejšiu jak prvú, tie staré vozne z prvej triedy sú na zasmiatie Dám ti radu radšej si zisti presne akým pojdeš vlakom a aké bude mať vozne.. ja to robím vždy aspon viem na čom som
no tak za prvé odjakživa boli aj sú 1. triedy najlepšie a 2. sú o niečo horšie a to sa aj vlakov tíka...lístok do 1.triedy stojí vždy raz tolko ako do 2...ak ideš takú dlhú cestu radšej choď v pohodlí v tej 1.triede
@weeninka - ty to máš fakt parádne dopletené... 1.trieda je lepšia, a teda aj drahšia pochopiteľne. na 3 hodiny sa ti absolútne neoplatí kupovať do 1., aj v druhej sú podmienky na sedenie /okrem wc samozrejme/ uspokojivé, mne v tej 2ke teda absolútne nič nechýba...
a na tú zľavu musíš mať špeciálne vybavenú kartičku od železníc, pokiaľ nemáš isic..
chod IC-ckom tam mas istotu ze pojdes peknym voznom aj v 1. aj v 2. triede:d a na rychliku no...tam nekedy byva krajsia druha trieda ako prva ale niekedy zas nie...a ked som si kukol napr radenie voznov na rychliku na nejakej stranke tak dos casto to radenie nesedelo..cize ak ides rychlikom musis mat stastie na pekny vozen
ja by som to riešil skor tam že vybrať si vlak nie triedu... keď chytíš IC vozne na 1. triedu možeš zabudnuť, pri troche šťastia možeš chytiť aj "Slovenku", tam už duplom! ale pri obyčajnom rýchliku si ber tú prvu triedu.. Jedinú vyhodu vidím v prvej triede že sú prázdnejšie vozne ale to čo pred pár rokmi bola prvá trieda má nižšiu úroveň jak novšie vagóny z druhej.. a z prvej triedy sa v posledných rokoch vozne nekupovali
Ja som raz išla 1.triedou a bola taká otrasná, že som si radšej išla sadnúť do druhej zbytočne som preplatila cestu. Od vtedy vždy len 2.triedou načo zbytočne míňať prachy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
- 1. trieda je vyššia ako 2., stojí zhruba o 50% viac
- čo sa týka kvality, čo mám skúsenosť na ťahu BA-KE, niekedy je 2. trieda lepšia ako 1., alebo minimálne je porovnateľná (závisí od vozňa)
A pre 3 hodiny si kupovat 1. triedu? nezmysel... zmysel by to malo mozno na trase KE-BA, ale no, ked ides s IC vlakom, tak ta 2. trieda je taka ako 1. trieda na normalnom vlaku, takze to mas jedno...
Normalne si zober fotku a vypln tlacivo co ti daju na stanici. Zanes ho do skoly potvrdit a na pockanie ti urobia rezimku. Zadarmo. Len musis mat foto a to specialne potvrdenie. Potom mas narok na 50% zlavu na vlaky, ale tusim len 2. triedu. Ak mas ISIC (co nemas), tak ti tu rezimku netreba, staci ISIC.
a na tú zľavu musíš mať špeciálne vybavenú kartičku od železníc, pokiaľ nemáš isic..