nedávno som našiel niečo takéto. Najprv ale vysvetlim...kedze tu nemam na klavesnici mocniny a odmocniny tak ked bude 2X to znamena ze je to 2.X, ked bude X2 to znamena ze to bude X.X teda X na druhú. Dobre zacnem teda:
sorry birdz mi v rovnici prelozil = ( ako smileyka druha rovnica ma byt
C.(B-A)= (B-A)2
a pri poslednych rovniciach su vysvetlivky zboku dost blizko takze v tej druhej neberte ze to je ...=B.(B-C-A).(B-C-A) to druhe (B-C-A) je uz k vysvetlivkam verim ze ste vsetci nato prisli ale preistotu to sem pisem aby ste nepovedali ze je tam preklep ano je tam
len ma napada ze 2x2=5 co sa da zapisat ako 2*x*2=5 co sa da zapisat ako 2*2*x=5 co sa da zapisat ako 2²*x=5 z coho vyplyva ze x=5/2² cize x=5/4 z coho vyplyva ze x=1,25
mna len napadlo ze x moze byt aj symbol pre nasobenie
@darwin ano je to rovne nule ale teoreticky je to pravda...ked tu rovnicu nahradime cislami az uplne nakonec tak je to spravne...ale hej v skutocnosti by mal byt vysledok 0=0
možno by to malo význam v komplexných číslach kde by to šlo že realnu hodnotu by si zapisal nula, imaginarnu by si dal dva...ale aj to by si musel upraviť
nevadi inak poradom vam ze ak sa chcete uliat z matiky a nemate prave najinteligentnejsieho matikara tak to pred hodinou napiste na tabulu verte ze nad tym bude rozmyslat minimalne 25 minut aspon u nas to tak bolo
@lcnaonymlc - aj keby si dosadil čísla tak 4.(5-1-4)=5.(5-1-4) takto bude 4.0=5.0 čož v reálnych číslach nemá riešenie, pretože najskôr má prednosť zátvorka(aj keby nemala 4.5 - 1 - 4 = 5.5 - 1 - 4 čož je 20-5 = 25-5 a ot je 15=20 ked to dáš na zlomky 30/2=40/2 porušíš všetky pravidlá!!!!!! to maš 30=40 to je 3=4
@blacktears omg nepreratuvaj to na cisla...ratanie rovnic s premennymi je ine ako s cislami...tie mozme priamo zapisat....a nevem co tu trepes ved ak by sme obe strany vynasobili (B-A) tak bude C.(B-A)= (B-A).(B-A)
teda bude C.(B-A) = (B-A)2 tak nevem co mi to rozpravas a snazis sa nahovorit...cela rovnica je spravna az na to (B-C-A) ktore je nulove...
@blacktears robis zo mna kokota a to ja nemam rad...kedze si zrejme nenormalny alebo mas nejaku poruchu tak nema zmysel ti nieco vobec pisat...neviem naozak ci si jebnuty alebo co ale neviem ako z (B-A) dostanes znicoho nic 1 (teraz nehovorim po vycisleni to som vravel aj predtym)...tebe tam uplne odveci zmizne (B-A)...ty mas zrejme uplne ine vzorce ako ostatni alebo nevem...(B-A).(B-A) B-A)2 tak ja neviem vcom ty vidis chybu...a vy ostatni @schizoofrenik@tecu@popolcek vy ste asi jebnuti alebo ja nevem...dam sem normalnu rovnicu, priklad ja neviem preco by som sa mal ist liecit? ste vy kokoti alebo co? nedalo vam to aby ste to sem nenapisali?? ci co?? ak chcete byt zaujimavi jebnite sa o beton...@mm47 nemysli si ze som nejaky biflos zaryty v matike
@schizoofrenik predstav si ze ja k tym ludom nepatrim...a nemysli si ze si nejaky extra kapo...ze mne teraz tu budes nadavat? ze ty vsetko mozes ni? ked ti to nedalo tak si vacsi debil nez by som povedal lebo ja naozaj newem co si tym chcel povedat? jedine to ze chces byt zaujimavy...ja zase milujem ludi ako ty...co si osebe myslia ze su mudri a ze na nich nikto nema...neviem kto je tu teraz ludoop ked ty tu zacnes uplne odvecnym prispevkom...som jeden z mala inteligentnych ludi u nas v meste, mozno aj dalej, ktory nedroguje, jeho kazde druhe slovo neni kokot, a z tych ktori sa ucia preto aby niecim boli a vedia to....ja sa viem aj intelignetne a slusne vyjadrovat....sorry ale ta pra sprava ma uz fakt nasrala...ze si mi bezdovodne zacal nadavat....a nie neospravedlnim sa ti a to uz len preto ze si to napisal zcoho vyplyva ze si namyslenec, ktory si mysli ze mu vsetci budu bozkavat nohy....ja sa ti klanat nebudem, stojim si za svojimi nazormi a mne nebude nadavat nikto bezdovodne aj ked si mozno odomna starsi mne je to jedno nebudes ma opluvat a myslet si ze to necham tak...tak sa laskavo uvedom a znormalizuj sa.... @idea presne oto mi aj ide ze mi tu uplne odveci nadavaju...mozno je ta rovnica jednoducha a co ma byt zato mi este nemusia vravet nech sa dam liecit skor by sa mali liecit oni...
@lcnaonymlc rofl, ten prvy krok... to si tam co postvaral za kuzla? nielen ze tam mas / a potom . cize fakt neviem ci nasobis alebo delis, ale aj tak si z toho dostal blbost, aj keby si tam domyslim zatvorku
dalej som to ani necital kedze ani len nevies zapiat mocninu normalne (x^2)
@xennus ja na take zapisovanie niesom zvyknuty...ja mocniny pisem v editoroch takze fakt sorry...ale princip je rovnaky...myslim ze si pochopil ze ty / som chcel naznacit ekvivalentnu upravu rovnice ale to je jedno je to cele "fake" alebo nezmysel....len som chcel vedet kolki tomu fakt uveria a kolki nato pridu ze je to fake nic viac vtom neni...takze ma neber ako debila co si mysli ze je to pravda...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
choď sa liečiť
C.(B-A)= (B-A)2
a pri poslednych rovniciach su vysvetlivky zboku dost blizko takze v tej druhej neberte ze to je ...=B.(B-C-A).(B-C-A) to druhe (B-C-A) je uz k vysvetlivkam verim ze ste vsetci nato prisli ale preistotu to sem pisem aby ste nepovedali ze je tam preklep ano je tam
len ma napada ze 2x2=5 co sa da zapisat ako 2*x*2=5 co sa da zapisat ako 2*2*x=5 co sa da zapisat ako 2²*x=5 z coho vyplyva ze x=5/2² cize x=5/4 z coho vyplyva ze x=1,25
mna len napadlo ze x moze byt aj symbol pre nasobenie
vacsiu kokotinu som nevidel.
A (B - C - A) = B (B - C - A)
Dosadíme:
4 (5 - 1 - 4) = 5 (5 - 1 - 4)
4 (5 - 5) = 5 (5 - 5)
4 x 0 = 5 x 0
0 = 0
dosad si do pravej strany inaksie cisla ako tam mas ty, napriklad A=10 a B=5
tym padom podla tvojho zadania B-A/ (B-A)
5-10/ (5-10) =55
podla toho co by si tam mal mat aby si mohol urobit tu upravu, ktoru robis (B-A)/(B-A)
(5-10)/(5-10) =1
cize je rozdiel, ze ci to napises s alebo bez zatvorky
a aj keby sme si tam domysleli tu tvoju zatvorku a tym padom by bolo zadanie
C= (B-A) / (B-A) a toto by sme vynasobili tym (B-A) tak dostanes iba
CB-CA = B-A
teda bude C.(B-A) = (B-A)2 tak nevem co mi to rozpravas a snazis sa nahovorit...cela rovnica je spravna az na to (B-C-A) ktore je nulove...
C= (B-A)/(B-A) toto cele vynasobis (B-A) tym padom ti to jedno (B-A) z pravej strany zmizne a dostanes
na lavej strane C . (B-A) => to je to ktorym si nasobil rovnicu
=
na pravej strane (B-A) . 1 => ale tu jednotku tam nepises..cize vysledne aby to nebolo takto rozhadzane bude
C.(B-A) = (B-A)
uz to chapes
veľmi moc lúbim ľudí ako ty , do jednej vety dokážeš natlačiť 8 vulgarizmov, a v konečnom dôsledku nedáva žiadny význam.
"Jebni sa o betón"?
Prosím ťa de sme?
takto som ľudí posielal do piče keď som mal 8 rokov.
Nechcem byť zaujímavý, už dávno som zaujímavý len tým že som neni taký vytretý ako ty a polovica populácie tohoto zaostalého štátu.
A nie nedalo mi to, musel som sem napísať.
Prečo?
Lebo som povedal.
Takže teraz máš dve možnosti:
1. Slušne sa mi ospravedľň a ja ťa možno začnem brať ako človeka a nie ako ľudoopa
2.Neospravedlň sa mi, ale v tom prípade radšej ostaň ticho a vôbec na mňa ďalej nereaguj, aspoň nebudem zbytočne nervózny.
Dúfam že sme sa pochopili.
Soy
... a ludia sa dokazu pourazat aj v tejto teme... ja zasnem...
vcera alebo predvcerom sa dve pohadali v teme o parfemoch a teraz pri rovnici...
nemam slov.
jaké je to príma, nemít mozek
dalej som to ani necital kedze ani len nevies zapiat mocninu normalne (x^2)