Prosim vas pomozte mi mam problem...strasne potrebujem vediet ako sa robia armatury na symboly ked ich urobim v edit menu tak sa mi zmeni vsetko takze tam je to napicu alebo mi aspon poradte ako mam robit so symbolmy animacie diiiki moc
Symbol si vytvoris normalne, teda ak mas neaky objekt uz urobeny vo flashi tak si vyberies z ponuky create symbol a tam si vyberes typ toho sympolu, ci uz je to movie clip, alebo tlacitko.
A pak už zaobchadzas so symbolmi normalne ako s elementmi, do kniznice sa ti ukladaju vsetky symboli a pak si ich mozes vložiť do toho svojho dokumentu, a pracuejs s nimi normalne
Animacie so symbolmi su rovnake ako s elementmy - obrazovymi.
t.j. vytvoris si na casovej osi novy klucovy snimok a tam si umiestnis obiekt kde chces aby sa ti animoval, pak kliknes na prvy klucovy snimok a das create motion tween
@pappkin jj ale ja som sa zle vyjadril myslel som ze ako robit na symboly armatury a znich teda aj animacie napriklad ze ja mam hrozne vela symbolov (postavy) v kniznici ktore si tam ukladam uz zo 3 mesiace nejdem vysvetzlovat naco su ale ked ich chcem pouzit ako normalnu animaciu ako sa hybu, kracaju a pod. no ale ja uz som ten problem vyriesil uz som zistil ako nato staci dat na symbol potom edit a tam si urobil kompletnu animaciu s casovou osou potom to ulozim a uz len vlozim do sceny...ale diki ze si sa aspon pozrel do tejto temy
@pappkin ale aj tak mi to nejde podla mojich predstav vzdy ked si urobim v edite animaciu s casovou osou a dam ju potom dosceny neda sa snou hybat iba stoji na mieste a tam pochoduje teda ked chcem urobit plynuly pochod z jedneho miesta na druhe neni to mozne lebo sa snou neda pohybovat dpc...kukal som aj na nete jeden tutorial on tam urobil postavu ulozil ju ako symbol a potom ked ju vlozil tak bol iba jeden layer ale on dal dvojklik dostal sa do edit menu tam to bol tiez iba jeden layer a potom zase nieco spravil dostal sa do dalsieho edit menu alebo co to bolo a tam uz mal vsetky layery ktore mal pred ulozenim do symbolu to nechapem ako spravil nevedel by si to nahodou?
@pappkin nn videl som symbol v edit mode a bol to smybol grafic ak to chces videt kukni
tam to uz ma ako symbol a potom tam nieco urobi a potom si mozes vsimnut ze ma zapnute 2 edit mody v jednom je len layer symbol a vdruhom je vela layerov (head, ear, arm...) ak by si my stym vedel nejako pomoct bol by som ti velmi vdacny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Symbol si vytvoris normalne, teda ak mas neaky objekt uz urobeny vo flashi tak si vyberies z ponuky create symbol a tam si vyberes typ toho sympolu, ci uz je to movie clip, alebo tlacitko.
A pak už zaobchadzas so symbolmi normalne ako s elementmi, do kniznice sa ti ukladaju vsetky symboli a pak si ich mozes vložiť do toho svojho dokumentu, a pracuejs s nimi normalne
Animacie so symbolmi su rovnake ako s elementmy - obrazovymi.
t.j. vytvoris si na casovej osi novy klucovy snimok a tam si umiestnis obiekt kde chces aby sa ti animoval, pak kliknes na prvy klucovy snimok a das create motion tween
Nemaš začo ...