Ahojte, mal by som záujem pracovať v IT sfére (kvôli dobrému platu, kariérnemu rastu, žiadané zamestnanie), uvažujem najmä nad IT testerom.
Chcem sa vás popýtať na názor, skúsenosť vašu alebo niekoho známeho.
Tie kurzy nie sú lacné a...
tak niektoré sa určite dajú preplatiť a mnoho je ich online, čiže je jedno odkiaľ ich vysielajú + máš trilion kurzov zadara alebo za 10 ečiek na nete.... aj tak záleží len na vedomostiach a certifikáciách, kde sa to naučíš je uprdele, tak pozeraj podľa hodnotenia a tak
a nad testingom uvazujes lebo je to.... "lahke"?
ak ano, milion ludi uvazuje ako ty, a v testingu (manualnom) je uz dnes velka konkurencia, viem to od samotnych recruiterov a aj z fachu.
navyse aby si sa v IT dokazal uplatnit casto to je o drajve, o tom ze ta nejaka oblast tak fascinuje, ze sa v nej stale vzdelavas, a nepustis sa toho ani napriek neuspechom.
@Willbebetter uvazujem nad tym pretoze sa chcem mat v zivote lepsie (zarabat viac penazi). Ale o tom ze v testingu je velka konkurencia som nevedel. Ja viem ze je tazko o tom teraz hovorit a ktovie co sa stane, ved netusim poriadne ani o com je manualne testovanie, ale chcel by som sa dopracovat na automaticke testovanie
@misko27@7 myslim, ze otazka bola preco prave testing? Normalne firmy uz manualnych testerov ani nehladaju a ak aj ano, tak plat mas na urovni Lidlu. Na drahe kurzy kasli, najdi si nieco na youtube alebo nejake udemy, hlavne si to sam vyskusaj, vela googli a ked ta to bude bavit tak svoje znalosti dokaz nejakym certifikatom alebo stazou.
@misko27@7 omg ked netusis poriadne o com je ani manualne testovanie, tak preco prave to ta zaujalo? celym svojim komentom som ti len chcela povedat, ze ist do IT len preto, lebo to dobre platia asi nebude ten spravny dovod a v podstate ta to moze obrat o roky casu.
skus si najskor nieco zistit o IT profesiach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ak ano, milion ludi uvazuje ako ty, a v testingu (manualnom) je uz dnes velka konkurencia, viem to od samotnych recruiterov a aj z fachu.
navyse aby si sa v IT dokazal uplatnit casto to je o drajve, o tom ze ta nejaka oblast tak fascinuje, ze sa v nej stale vzdelavas, a nepustis sa toho ani napriek neuspechom.
skus si najskor nieco zistit o IT profesiach.