Ahojte kúpil som si lifetime členstvo na learn2code. Chcem čas, ktorý vdaka korone mám, využiť na to, aby som sa naučil programovať a chcem ísť karierne týmto smerom. Ktorý jazyk je najlepší pre začiatočníka? Počul som dobré ohlasy na Python
@manutdman môžeš to trošku rozviť? myslel som, že všetky programovacie jazyky sa dajú použiť na všetko, len je tam možno rozdiel v syntaxi a podobných detailoch rád si nechám poradiť
ale mal by si si byt vedomy toho, ze az budes iteckar, tak nebudes robit nic a firmy ta budu nadstandardne platit.. to nie je tak ze peniaze za odvedenu robotu.. na to zabudni... no a dalsi problem je, ze ked sa stanes iteckarom, zaroven sa stanes absolutnou spodinou a kazdy ta zacne neznasat
To nie je kompletná otázka. Ak by jeden jazyk mohol byť najlepší, tak by sa používal len ten a nebolo by ich 50
Kompletná otázka je "ktorý programovací jazyk je najlepší na [to, čo chceš vytvoriť]?"
Bez toho je to ako keby si sa pýtal "ktorý nástroj je najlepší?
Nástroj na čo? Na pokosenie trávy? Na zahranie symfónie? Na zatlčenie klincov? Na obrúsenie suchej kože na pätách?
Takže napíš čo chceš v IT dosiahnuť (len pls nenapíš že zarobiť veľa peňazí) a verím že ti budem vedieť odpovedať lepšie
@patress112 no najprv sa musíš rozhodnúť, čo chceš programovať a pre aké zariadenie to chceš vyvíjať. Podla toho si potom vyberieš, aké programovacie jazyky budeš na to potrebovať.
podla mna si preštuduj na aku profesiu čo presne potrebuješ a podľa toho. Ja asi neviem poradiť objektívne, ale môžem ti povedať svoju skúsenosť. Ja som začínala Pythonom a potom, keď som sa učila ďalšie, tak to šlo už dosť rýchlejšie a lepšie. Ale to je tak asi s akýmkoľvek začneš.. že keď pochopíš už tie základy, logiku kolo toho, tak sa to rozbehne. Pre mňa bol python praktický v tom, že tam už sú vlastne knižnice na kdečo a učilo sa to ľahko, nemusela som sa kontrolovať, či som dala "bodkočiarku" a hovadiny... celkovo bol taký ... pohodový aleee fakt ja si nemyslím, že eixsutje jazyk, čo je "lepší a horší", lebo každému sadne čosi iné a každý má svoje výhody a "zameranie" alebo jak to nazvať
@annyejnji no hej, ja ako flegmoš nemám veľmi chuť kontrolovať takéto prkotiny a to je jedna z vecí, prečo nad ním uvažujem ako nad prvým jazykom. A hej, veľa ľudí mi povedalo, že akonáhle pochopíš a vypestuješ si programatorske myslenie, tak dalšie učenie bude omnoho lepšie a ľahšie, nech sa budeš učiť hocijaký jazyk
@patrixo tak pokiaľ sa nezačneš zhadzovať ty ako človek sám pred sebou, môže ti byť u riti kto si čo o tebe myslí to je moja filozofia a zo skúseností viem, že ľudia sú skôr nasratí, lebo ja mám ich názory v paži a ich to strašne serie
@sasi2680 hej no dost sa na tom bavim.. ja viem ze je to otravne.. ale proste ta predstava, ze clovek nic nerobi a firma ho nadsene a nadstandardne plati len pre to, aby nic nerobil ma znova a znova dostava do kolien to proste nevymyslis taku chujovinu
nejaka reklama na learn2code ... Ak nemas predosle skills skus nieco jednoduche na rozbehanie aby si pochopil koncept, algoritmicke myslenie. Napriklad Python alebo potom podla toho co by ta bavilo weby, desktopove appky, mobilne a neviem co dalsie.
@hetfield myslis ze ma realne neznasaju? moj osobny nazor je, ze ludia maju nejakeho patrixa kdesi u prdele, pretoze maju kopec inych strosti s vlastnym zivotom
ak chceš robit len dačo s menenim obrazkov, tak ti odporučam processing , neni to moc popularny program ale maju svoju stranku a tam je toho dost popisaneho no len v inglištine, ja sa vnom troška učim, ak vybereš procesing tak si možeme helfnut
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Kompletná otázka je "ktorý programovací jazyk je najlepší na [to, čo chceš vytvoriť]?"
Bez toho je to ako keby si sa pýtal "ktorý nástroj je najlepší?
Nástroj na čo? Na pokosenie trávy? Na zahranie symfónie? Na zatlčenie klincov? Na obrúsenie suchej kože na pätách?
Takže napíš čo chceš v IT dosiahnuť (len pls nenapíš že zarobiť veľa peňazí) a verím že ti budem vedieť odpovedať lepšie
Ccko je fajn ak sa chces naucit +- ako to funguje v pocitaci kedze je to najviac low lvl z high lvl programovacich jazykov