na cintoriny chodievame aj mimo dusiciek, nielen prave v ten termin. ale je pekne, ze niektori si aspon v ten jeden den v roku spomenu na tych, ktori uz nie su s nami.
Ano chodievam..a ako vnimam tento sviatok..asi tak že spomínam na mojich bližnych ktorych som stratila..napr...moj braško....lovim v pamäti najviac spomienok akych len mozem uloviť.. a hlavne tych najkrajsich
Mŕtvu mám len (našťastie) jednu blízku osobu a myslím na ňu každý boží deň, hoci na hrob sa mi nepodarí dostať tak často. Aj tak, nepotrebujem sa pretŕčať na cintoríne, keď sa tam vovalia všetci ,,milujúci" príbuzní, kúpia enormne veľký veniec, aby každý videl, aká veľká bola ich láska a velice silno trúchlia. Je mi z toho zle.
Ako jeden z najotravnejších dní v roku. Totižto moja rodina sa nestretáva na Vianoce, Veľkú noc, či iný pekný sviatok. Nie. My sa stále stretávame výlučne len na dušičky kde musím s dedom pochodiť celý cintorín a pri každom hrobe si vypočuť polhodinový monológ nejakej tetky po maďarsky... Potom sa pofotíme pri hroboch (čítate dobre) a nakoniec ideme ku prababke z neviem ktorého kolena sa najesť a keď sa všetci až na pár vodičov opijú, čo je väčšinou až neskoro v noci, sa vraciame domov -.- (Nie, nevoláme sa Adamsovci...)
aj mne to pripadá strašne pokrytecké ako mnohý ľudia na cintorín cez rok ani nepáchnu a potom v tento deň nakúpia 200 čačiek, aby ozdobili hroby a uľavili si svojmu svedomiu. Ja na cintorín veľmi nechodím, lebo mi zatiaľ ešte nikto blízky nezomrel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
myslím, že na to, aby som si uctila pamiatku zosnulého nepotrebujem konkrétny deň v kalendári.... ale samozrejme, že proti tomuto zvyku nič nemám
pride mi to strasne ale strasne pokrytecke
» en.wikipedia.org/wiki/Day_of_the...
Jedine študenti majú voľno aj druhého.