a pokojne tagujte ľudí, ktorých by to mohlo zaujímať (aj keď možno by to malo zaujímať všetkých ) skupinkujte sa, organizujte sa, samému sa na námestí nechce stáť nikomu, okrem toho v počtoch je sila
prečo protestovať len proti Paškovi? choďte protestovať za lepšie Slovensko, za férové podnikanie, za zákony pre ľudí a nie proti nim... proti korupcii a klientelizmu, proti všetkým tým hyenam vo vláde a na vedúcich pozíciách... veď to nie je len o Paškovi, ale o mnohých ďalších politikoch, nielen o jednom CT-čku, ale mnohých ďalších nevýhodných zákazkách, ktoré sa dejú v zdravotníctve... a nejde len o zdravotníctvo, ale aj o mnohé ďalšie sféry, stačí čítať správy a hlavne komentáre ľudí, tam je sťažností a problémov dosť...
inak ked tam uz prides, mozes sa podpisat pod peticiu "za lepsie slovensko" ci ako sa volala presne, kde stanovuju ciele pre lahsie zorganizovanie a silu referenda, oslabenie tresno-pravnej imunity poslancov a antikorupcne opatrenia (nestatne kontrolne organizacie)
Nie nejdem protestovať , pretože tieto nenásilné protesty na Slovensku sú jeden veľký vtip pre mňa. A ak si niekto myslí že tých hore niekedy bude zaujímať nejaký dav na ulici čo štrngá kľúčikmi tak sú na omyle. Všetci tí ľudia čo tam idú chcú zmenu spoločnosti , systému prípadne , chcú odstrániť korupciu , rodinkárstvo. No pritom 90% z nich nie je schopných pre to ani nič obetovať , akurát tak stánie na námestí a kričanie hesiel. To ako má niečomu pomôcť ? Reálny protest a štrajk by bol keby nikto nešiel celý týždeň do roboty , keby namiesto štrngania a svietenia sviečkami by sa ľudia dobili do parlamentu počas rokovania a rozmlátili tam tých zmrdov špinavých čo sa nám 25 rokov smejú do huby , prípadne by im podpálili na výstrahu autá ktoré sú poväčšine aj tak z našich daní. To je pre mňa skutočná spoločenská revolta a nie spievať si "sľúúbili sme si vydržať" a podobné sračky a dúfať že zrazu si finančné skupiny a politici povedia že "fúúha.. tam je až 10k ľudí na tom SNPčku tak ja končím". Však za celú tú dobu čo nám tu vládnu tí istí ľudia (alebo ich vnuci , synovci, bratranci z 3 kolena ste si už mohli uvedomiť že nemajú chrbtovú kosť a vždy všetky kauzy fakovali a zmetávali ich pod koberec. Súhlasím s tým že násilie je u nás už posledná možnosť , akurát že nám sa už možnosti vyčerpali.
@kitty7 niekde treba začať, nejakým spôsobom treba rozhýbať ľudí... ak im nevadí tento konkrétny prípad očividnej korupcie, ak ich to fakt vôbec netrápi a jednoducho ostanú sedieť doma, tak nebude mať efekt ani protest za všetko, čo si povedala... v prvom rade je to o tom, čo sa často skloňuje pri demonštráciach: tlak verejnej mienky... existuje vôbec niečo také na Slovensku? vadia tie veci, ktoré si napísala, ľuďom aspoň natoľko, aby sa vybrali na námestie?
@majo16 vzdy to zacina "nenasilnou" demonstraciou ... garantujem ti, ze keby prislo fakt vazne tak 100-200 tisic ludi (co sa samozrejme nestane, lebo tu na internete je kazdy hrdina), tak sa im zacnu aj tie auta podpalovat a pod.
a to je len oproti 5,5mil obyv. maly pocet - zober si milion ludi na demonstraciach a ochromis stat, literally
(ale opakovane zas, ludia nevedia zacat od seba, paradoxne nechce kazdy ist lebo tam bude malo ludi a preto tam bude malo ludi ... pokrytectvo)
ale do prace zas by som neodporucal ludom zo sukromneho sektora, ale vsetkych statnych zamestnancov (napr. vsetci lekari/sestry zo slovenska okrem naozaj nutneho minima pracujucich)
@majo16 možno by úplne stačilo, keby to začalo zaujímať tých dole... nemyslím si, že keď príde na námestie 10k ľudí, tak sa celá Penta a JaT a čojaviemktoešte zbalí a odíde, ale napríklad - ak vďaka piatkovej demonštrácii si niekto v Košiciach povedal, že "fíha, v BA ľudia protestujú, asi nie je všetko v poriadku s tým Paškom a naňho je napojený Raši, tak ho nebudem voliť", tak to malo nejaký zmysel
demokracia je o tom, aby sa ľudia podieľali na veciach verejných a oháňať sa heslom "keby voľby mohli niečo zmeniť, dávno by ich zakázali" je alibizmus, takže ak vďaka tomu, že na námestí stal dav a protestoval proti niekomu, budú ľudia radšej voliť rôznych občianskych aktivistov a ľudí, ktorí sa nejdú do politiky nabaliť (hej, verím tomu, že ich aspoň zopár existuje), tak pôjdem na to námestie znova a znova a budem tam stáť a trebárs aj štrngať kľúčami, rozhodne sa nechystám podpáliť niekomu auto, keďže to nie je podľa mňa nástroj demokracie
len ide o to, aby sa rozhýbali ľudia a ak im niečo vadí, tak prestali pičovať v krčmách a na nete a za niečo sa postavili a snažili sa zmeniť situáciu a nie len nad ňou mávnuť rukou
@kitty7 ako ... vcera som okolo seba fakt nevidel ziadneho fetaka a ozrana ...
a to je skoda, posledny vlak do BB ide o 18tej meh ... to by si tam tak polhodinu len mohla byt ... tie dalsie mozno budu aj v dalsich mestach, pozriem
@matwejo no ja viem, že to nie je len pre feťákov a ožranov vravím, čo si myslia tí, čo sedia na zadku doma. a veď práve a tie vlaky aj tak budú plné, busy nejaké idú, ale to asi len Turancar a do toho nesadnem z princípu keď to bude v BB alebo nejakom blízkom meste, tak sa mi hádam bude dať.
@matwejo@blackrisq dosiaľ som bol k dnešnému dňu na 6tich demonštráciách protivládnych , na jednej som dostal gumový projektil do nohy , na druhej ma zatkli po tom čo sa všetci rozutekali preč (lebo sa báli o to že by ich nebodaj zatkli za neuposlúchnutie výzvy hííí) a väčšinov vždy to končilo tak že ľudí to omrzelo tam chodiť znova a znova keď videli že to nikam nevedie , alebo ich rozohnali fízli a tá hrstka ľudí čo tam zostala a postavila sa proti nim vždy bola roztrieskaná obuškami. Takže ja nie som demokrat , pretože proti tomuto systému sa nedá ísť demokraciou keď ju nerešpektuje.
Rád sa pridám keď si všimnem že na demoštráciách nejdú ľudia kopať len sami za seba ale prišli skutočne sa postaviť spoločne za nejakú myšlienku a budú neoblomní , dovtedy som to zavrhol .
@majo16 ja dúfam, že toto bude iskra... rovnako som dúfal, že takou iskrou budú Gorila protesty, nestalo sa, čo už... stále mám pocit nespokojnosti a preto idem na to námestie aj teraz
presne o to ide, aby tí, ktorí s tým začínajú, boli neoblomní - potom sa priadjú aj ostatní... stále si myslím, že to je viac o tom, aby sme svojou aktivitou vyzývali ľudí, aby sa pripojili a nie o tom, že vyzývame jedného politika, aby odstúpil (lebo ten reálne sám od seba asi neodstúpi ani keby tam bolo 20k ľudí na tom námestí) treba sa zhromažďovať stále vo väčšom a väčšom počte a dať najavo, že my sme občania, pre ktorých existuje tento štát
hm, ale úprimne, čakal som, že to bude zaujímať viac ľudí aspoň ako téma na fóre... keď sa riešili vlaky zadarmo, tak tu bolo x fór a v každom 100 príspevkov...
sa ti vyprdím na vaše protesty takíto ľudia v 89´vyštrngali kľúčmi tento bordel tak nech si v ňom teraz žijú dobre vám všetkým tak dúfam že vás tento štát ktorý tvoríte privedie do nešťastia .... zlatý komunizmus :happy:
@blackrisq@20 vynimocne suhlasim..
A k téme by som ti chcel povedat ze Paskovi sa nič nedokazalo... Tak prečo protestovat? Pretoze máš v sebe veľa nenavisti sposobenej politickou nespravodlivostou a musíš si ju na niekom vybiť? A je ti viac-menej jedno na kom? Len do toho prídeš tam sám, no dobre možno az desiati a budete mrznut aj tak si nikdo ani nevšimne ze tam ste na SVK boli oveľa väčšie protesty o ktorých väčšina politikov ani nevie ze boli
@matwejo áno to je logika milión ľudí protestovat a podpalovat auta polotikom. Vieš co by to znamenalo? Ze keby ich bolo milión tak to do basy nenapchaju takže by to de facto nebol trestný čin a začali by sa podpalovat aj iné autá prepadavat hradne obchody a podobne zákon by stratil zmysel vsak kukni na Ukrajinu. Človek si zabije niekoho na ulici a nikoho to nezaujima zeby to mala riešiť policia? No takých prípadov sa ale stáva XXX denne....
Pekná predstava zeby ten milión jednotne myslel ale našli by sa taký co by to chcelo znovu využiť ...
@blackrisq nie je to OK ale netreba si túto politicku nespravodlivost vybíjať na Paskovi ako som písal. Máš pravdu ze sedí doma robí si co chce jebe na ľudí a hrabne kdoviekolko tisíc evri každý deň.
Ale to isté robí aj Sulik a miliarda ďalších politikov vrátane tých co chceli Pasku odvolat. Nikdo neni svätý.
A ak by sa odvolal Paška možno jeden zlodej bude dole ale bude to vyhovovat desiatim ďalším zlodejom ktorý začnú kradnúť to co on dovtedy.
On si možno zaslúži odvolanie ale nepáči sa mi keď sa všetka spravodlivost teraz začne uplatnovat len na jednom a ostatní začnú kradnúť ešte viac. To taktiež nie je spravodlive.
Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády!
nejdem protestovať, lebo:
1. politiku nesledujem, maximálne tak ku mne občas prenikne nejaký najnovší vtip inšpirovaný dianím v nej, čiže by som nevedel proti čomu/za čo prostestujem a absolútne sa mi nechce strácať čas tým že to budem zisťovať, lebo hlavný význam politiky je v tom aby ľuďom strácala čas a zamestnávala kapacity a dávala falošný pocit že sa na niečom podieľajú.
2. odíde jeden, príde druhý, alebo sa aj vymenia všetci, problémy a škandály vždy zostanú tie isté. menia sa mená a sumy a to je tak všetko.
3. mám často problém odhodlať sa aj do činností ktoré zmysel majú, nie to ešte do toho že sa budem v nejakom vybudenom dave tlačiť a mrznúť kvôli niečomu čo zmysel nemá.
4. stojím si za názorom že utópia by nastala v momente keby všetci ľudia začali naraz dôkladne stopercentne celú politiku ignorovať, dianie v nej, voľby v nej, kauzy, hovadiny, nezmysly. proste zo dňa na deň totálny ignor. lebo oni žijú z tej pozornosti. nezáleží na tom či je pozitívna alebo negatívna, či je vzdorovitá alebo podporovačná, stačí tá pozornosť. ale rok ignoru, a celý politický systém by sa zrútil a zmizol, a nikto okrem politikov by si to reálne nijak nevšimol.
Nejdem protestovat, kedze to nepokladam za riesenie problemu. Z mojho pohladu najefektivnejsia je agora (bitcoiny, pouzivanie roznych komunitnych projektov kde sa daju obchadzat dane, freelancing, nakup tovaru a sluzieb bez dph atd) vsetko ostatne su len zufale vykriky do tmy.
V Prahe dnes prebehol úžasný protest, ľudia mali namiesto hláv prasačie hlavy, nosili veľké modely supov, Putina, rôzne psychedelické motívy, bubny, hluk
na jednej strane rieky bol protest proti Zemanovi a na druhej za Zemana
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale blablabla, napisala si to pekne ... a prides?
a to je len oproti 5,5mil obyv. maly pocet - zober si milion ludi na demonstraciach a ochromis stat, literally
(ale opakovane zas, ludia nevedia zacat od seba, paradoxne nechce kazdy ist lebo tam bude malo ludi a preto tam bude malo ludi ... pokrytectvo)
ale do prace zas by som neodporucal ludom zo sukromneho sektora, ale vsetkych statnych zamestnancov (napr. vsetci lekari/sestry zo slovenska okrem naozaj nutneho minima pracujucich)
demokracia je o tom, aby sa ľudia podieľali na veciach verejných a oháňať sa heslom "keby voľby mohli niečo zmeniť, dávno by ich zakázali" je alibizmus, takže ak vďaka tomu, že na námestí stal dav a protestoval proti niekomu, budú ľudia radšej voliť rôznych občianskych aktivistov a ľudí, ktorí sa nejdú do politiky nabaliť (hej, verím tomu, že ich aspoň zopár existuje), tak pôjdem na to námestie znova a znova a budem tam stáť a trebárs aj štrngať kľúčami, rozhodne sa nechystám podpáliť niekomu auto, keďže to nie je podľa mňa nástroj demokracie
len ide o to, aby sa rozhýbali ľudia a ak im niečo vadí, tak prestali pičovať v krčmách a na nete a za niečo sa postavili a snažili sa zmeniť situáciu a nie len nad ňou mávnuť rukou
@8 ľuďom vadí veľa vecí, ale boja sa ísť protestovať, je to podľa nich "pre ožranov a feťákov"
a to je skoda, posledny vlak do BB ide o 18tej meh ... to by si tam tak polhodinu len mohla byt ... tie dalsie mozno budu aj v dalsich mestach, pozriem
Rád sa pridám keď si všimnem že na demoštráciách nejdú ľudia kopať len sami za seba ale prišli skutočne sa postaviť spoločne za nejakú myšlienku a budú neoblomní , dovtedy som to zavrhol .
presne o to ide, aby tí, ktorí s tým začínajú, boli neoblomní - potom sa priadjú aj ostatní... stále si myslím, že to je viac o tom, aby sme svojou aktivitou vyzývali ľudí, aby sa pripojili a nie o tom, že vyzývame jedného politika, aby odstúpil (lebo ten reálne sám od seba asi neodstúpi ani keby tam bolo 20k ľudí na tom námestí) treba sa zhromažďovať stále vo väčšom a väčšom počte a dať najavo, že my sme občania, pre ktorých existuje tento štát
A k téme by som ti chcel povedat ze Paskovi sa nič nedokazalo... Tak prečo protestovat? Pretoze máš v sebe veľa nenavisti sposobenej politickou nespravodlivostou a musíš si ju na niekom vybiť? A je ti viac-menej jedno na kom? Len do toho prídeš tam sám, no dobre možno az desiati a budete mrznut aj tak si nikdo ani nevšimne ze tam ste na SVK boli oveľa väčšie protesty o ktorých väčšina politikov ani nevie ze boli
Pekná predstava zeby ten milión jednotne myslel ale našli by sa taký co by to chcelo znovu využiť ...
Ale to isté robí aj Sulik a miliarda ďalších politikov vrátane tých co chceli Pasku odvolat. Nikdo neni svätý.
A ak by sa odvolal Paška možno jeden zlodej bude dole ale bude to vyhovovat desiatim ďalším zlodejom ktorý začnú kradnúť to co on dovtedy.
On si možno zaslúži odvolanie ale nepáči sa mi keď sa všetka spravodlivost teraz začne uplatnovat len na jednom a ostatní začnú kradnúť ešte viac. To taktiež nie je spravodlive.
Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády!
a inak
by som aj tak nešla
u mad bro?
1. politiku nesledujem, maximálne tak ku mne občas prenikne nejaký najnovší vtip inšpirovaný dianím v nej, čiže by som nevedel proti čomu/za čo prostestujem a absolútne sa mi nechce strácať čas tým že to budem zisťovať, lebo hlavný význam politiky je v tom aby ľuďom strácala čas a zamestnávala kapacity a dávala falošný pocit že sa na niečom podieľajú.
2. odíde jeden, príde druhý, alebo sa aj vymenia všetci, problémy a škandály vždy zostanú tie isté. menia sa mená a sumy a to je tak všetko.
3. mám často problém odhodlať sa aj do činností ktoré zmysel majú, nie to ešte do toho že sa budem v nejakom vybudenom dave tlačiť a mrznúť kvôli niečomu čo zmysel nemá.
4. stojím si za názorom že utópia by nastala v momente keby všetci ľudia začali naraz dôkladne stopercentne celú politiku ignorovať, dianie v nej, voľby v nej, kauzy, hovadiny, nezmysly. proste zo dňa na deň totálny ignor. lebo oni žijú z tej pozornosti. nezáleží na tom či je pozitívna alebo negatívna, či je vzdorovitá alebo podporovačná, stačí tá pozornosť. ale rok ignoru, a celý politický systém by sa zrútil a zmizol, a nikto okrem politikov by si to reálne nijak nevšimol.
A suhlasim s @midnightom hlavne s bodom 4.
na jednej strane rieky bol protest proti Zemanovi a na druhej za Zemana