Ahojte, každý mi vraví inak tak skúsim sa spýtať ešte sem
Mám jednu dohodu o brigádnickej práci studenta, ale zamestnávatel mi vzdy dá papierovo ze som zarobila 5 eur za ten mesiac... teraz riesim druhú brigádu, kde mi vraví ze musím tuto dohodu zrusit
hej viem ze to ma takto byť, ale doteraz som mala dve dohody - tuto "5 eurovu" a oficiálne tesco, a nestrhavali mi ani z jednej a nie je z toho ziadny problem.. ci to nie je nejak obmedzene na nejaku sumu
@speechless vsak ono Ta to dobehne .. mna tiez v roku 2012 pytali od roku 2006 vsetky doklady o pracach, brigadach, studiach a pokial som vsetko nedokazal pokryt tak mi hrozil nedoplatok okolo 2800eur plus pokuta.
@diehard ved ja to chcem mat vsetko naporiadku, ja som tomuto mojmu terajsiemu zamestnavatelovi nahlasila ze mam inde dohodu kde si uplatnujem nezdanitelnu ciastku, tak neviem... mozno mi z tych 5eur strhol dan
takze dve dohody mozem mat aj tri aj styri, len iba u jedneho zamestnavatela sa da uplatnit ta nezdanitelna ciastka, right?
@speechless@5 lebo je hranica minimálneho ročného zárobku od ktorého ti vzniká povinnosť odvody platiť, a tá je niečo okolo 600€ ročne, čiže oficiálnymi 5€ mesačne sa k tomu nedohrabeš
a presne preto to on robí, aby za teba tie odvody nemusel platiť, lebo tým by mu na teba stúpali náklady
@midnight cize uistim sa zase ci to dobre chapem, nemam unho uplatnenu tu nezdanitelnu cast, ale kedze mi papierovo da 5 eur mesacne a asi by to bolo smiesne keby mi z toho strhnu 20% tak je urcena hranica ročne na 600e??
@speechless nezdaniteľná časť sa neuplatňuje pokiaľ viem, tá proste existuje. je to názov presne tej "určenej hranice ročne". ak máš zmluvu takú že je z nej jasné že tvoj zárobok neprekročí výšku nezdaniteľnej časte, tak sa ten zárobok nezdaňuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
takze dve dohody mozem mat aj tri aj styri, len iba u jedneho zamestnavatela sa da uplatnit ta nezdanitelna ciastka, right?
a presne preto to on robí, aby za teba tie odvody nemusel platiť, lebo tým by mu na teba stúpali náklady