priznávam, ja som na toto moc sprostý, ja proste matiku neviem tedaa logika v matike je pre mňa niečo, čo nemám. a absolútne neviem, jak ste k tomu číslu došli
@pernik ani ja to nechápem. Ja by som na to vôbec nikdy neprišla a mohla by som nad tým rozmýšľať akokoľvek dlho. Nechápem jak na toto niekto môže prísť.
@darkkizz Presne tak, rovnaké problém mám v celej matematike.
Napríklad nechápem ako sa niekto môže pozrieť na nejaký zložitejší príklad a okamžite vedieť aké úkony má vykonať, kde to vyňať pred zátvorku, kde vydeliť, kde krátiť, kde vynechať aké znamienko atd.
Proste ja na to nemám hlavu a ani nikdy mať nebudem...
@darkkizz Som na to úplne rovnako, najhoršie je, že ja sa aj matematiku učím, na písomky sa pripravujem, snažím sa to pochopiť, no na písomke proste úplne zlyhám a preto z nej prepadávam.
O tom, že som hlúpy to asi nebude kedže z ostatných predmetov mám v pohode dvojky.
To som nepovedal, tvoja dedukcia je v tomto prípade chybná. Najmä kvôli tomu, že som nehovoril o inteligencií, ale o inteligenčnom kvociente (IQ).
Tak či onak, tieto úlohy nesúvisia ani veľmi s matematikou, skôr s nejakou všeobecnou schopnosťou rozmýšľať.
V každom prípade by sa dalo povedať, že ak niekto nevie riešiť úlohy, v ktorých je potrebná inteligencia (aj v matematike je často potrebná inteligencia), tak nie je veľmi inteligentný. Môžeš byť ešte dyskalkul, ale to nie je pravdepodobné.
Aby neprišlo k nedorozumeniam - to, že som vyslovil domnienku, že nemáš príliš vysoké IQ, neznamená, že si myslím, že si hlupák. Netreba si pliesť inteligenciu, IQ a intelektualitu.
"Inteligencny kvocient IQ predsa vyjadruje inteligenciu cloveka."
Nie tak úplne. IQ sa snaží pomocou úspešnosti riešenia numerických, matematických, logických, symbolických a kadejakých iných úloh určiť relatívnu inteligenciu bytosti. Avšak tieto numerické, matematické, symbolické a iné problémy rozhodne nesimulujú reálny svet, reálne prostredie; preto ani IQ úplne nesúvisí s inteligenciou človeka v reálnom svete. Nejaká súvislosť samozrejme je, ale nie úplná. IQ je iba číslo, inteligencia je rozhodne zložitejší pojem.
@43 je to taký istý symbol ako 0,1,2,3.. a ostatné použité, o ktorých tiež neviem, čo v tomto prípade znamenajú. Áno, som na tenkom ľade, ale zakladateľka je na tenšom
Tak prirodzene, zadanie bolo zadané veľmi pochybne; ale ak by symboly 0, 1, 2, ... definovala ako prirodzené čísla (teda symbol 0 je prirodzené číslo 0, symbol 1 je prirodzené číslo 1, atď.), symbol "=" ako znak ekvivalencie a operáciu "+" by definovala tak, že "2+3=10 a 7+2=63 a 6+5=66 a 8+4=96" (som si vedomý, že som to teraz tiež nenapísal úplne korektne); tak by si bol zrejme ty na tenšom ľade.
Samozrejme, stále by si mohol tvrdiť, že v takom prípade 9 + 7 = lietadlo; avšak odpoveď 144 by bola nepochybne zmysluplnejšia.
@45@alpynus to zadanie je naozaj pochybné, neumožňuje nám predpokladať, že môžeme pracovať so základnými zákonmi aritmetiky a tak to celé akosi stráca zmysel a v podstate nemám šancu vedieť, čo sa tým zadaním vlastne myslí. operácie sú zadefinované absolútne nekorektne; teda presnejšie zadefinované ani nie sú, máme tam len nejaké 4 príklady, ktoré všeobecne nič nehovoria. No.. ja myslím, že sa rozumieme A je jasné, že to nie je čisto matematická úloha, ale iba úloha na preverenie logiky
@darkizz no nahodou ucto je lahsie jak matika ... a nikto sa nenarodil tak ze hned vedel matiku jasna vec ze sa ju musis ucit,sak vyjdi s pravdou von a povec kolko sa jej tyzdenne venujes?
Neviem, na čo konkrétne narážaš, ale ak má niekto IQ presne 100, tak je to priemer (podľa definície IQ). Ak má niekto IQ okolo135, tak cca. len 2% populácie sú chytrejšie ako on.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
9+7 by malo byť 16, aj keď pravda, očividne na to ideme inými metódami
144
hen, aj ja viem také
jop, 144
(9+7) * 9 = 144
Neznášam matiku...
(144)
btw a ani ma to nezaujíma
Napríklad nechápem ako sa niekto môže pozrieť na nejaký zložitejší príklad a okamžite vedieť aké úkony má vykonať, kde to vyňať pred zátvorku, kde vydeliť, kde krátiť, kde vynechať aké znamienko atd.
Proste ja na to nemám hlavu a ani nikdy mať nebudem...
Na matike sa cítim ako v krajine kde každý hovorí cudzím jazykom a chce odomňa aby som to pochopila
Čo sa bohužiaľ nikdy nestane.
O tom, že som hlúpy to asi nebude kedže z ostatných predmetov mám v pohode dvojky.
V komente @11 nájdeš vysvetlenie...
Myslím, že s týmito schopnosťami má priamu súvislosť výška inteligenčného kvocientu.
To som nepovedal, tvoja dedukcia je v tomto prípade chybná. Najmä kvôli tomu, že som nehovoril o inteligencií, ale o inteligenčnom kvociente (IQ).
Tak či onak, tieto úlohy nesúvisia ani veľmi s matematikou, skôr s nejakou všeobecnou schopnosťou rozmýšľať.
V každom prípade by sa dalo povedať, že ak niekto nevie riešiť úlohy, v ktorých je potrebná inteligencia (aj v matematike je často potrebná inteligencia), tak nie je veľmi inteligentný. Môžeš byť ešte dyskalkul, ale to nie je pravdepodobné.
Aby neprišlo k nedorozumeniam - to, že som vyslovil domnienku, že nemáš príliš vysoké IQ, neznamená, že si myslím, že si hlupák. Netreba si pliesť inteligenciu, IQ a intelektualitu.
"Inteligencny kvocient IQ predsa vyjadruje inteligenciu cloveka."
Nie tak úplne. IQ sa snaží pomocou úspešnosti riešenia numerických, matematických, logických, symbolických a kadejakých iných úloh určiť relatívnu inteligenciu bytosti. Avšak tieto numerické, matematické, symbolické a iné problémy rozhodne nesimulujú reálny svet, reálne prostredie; preto ani IQ úplne nesúvisí s inteligenciou človeka v reálnom svete. Nejaká súvislosť samozrejme je, ale nie úplná. IQ je iba číslo, inteligencia je rozhodne zložitejší pojem.
nie, výsledok je 144, hahaha, ojebal si sa lebo si hlúpy a máš nízky inteligenčný kvocient (nemám na mysli inteligenciu).
Najprv definuj ten symbol, až potom ti niekto bude môcť niečo dokázať.
(Samozrejme, tuším, na čo narážaš; no nemyslím si, že takýto relativizmus je úplne korektný.)
: )
Tak prirodzene, zadanie bolo zadané veľmi pochybne; ale ak by symboly 0, 1, 2, ... definovala ako prirodzené čísla (teda symbol 0 je prirodzené číslo 0, symbol 1 je prirodzené číslo 1, atď.), symbol "=" ako znak ekvivalencie a operáciu "+" by definovala tak, že "2+3=10 a 7+2=63 a 6+5=66 a 8+4=96" (som si vedomý, že som to teraz tiež nenapísal úplne korektne); tak by si bol zrejme ty na tenšom ľade.
Samozrejme, stále by si mohol tvrdiť, že v takom prípade 9 + 7 = lietadlo; avšak odpoveď 144 by bola nepochybne zmysluplnejšia.
Keby tam nebolo to prve 2+3=10 asi by mi to trvalo dlhsie ale z tohto mi bolo hned jasne, ktorym smerom sa uberat..
na nukleárny pohon!!!
Idioti. Ako keby matematika bola to, na čom v dnešnom svete záleží Bežte radšej kopať kanály!!!
Trošku preháňaš, nezdá sa ti?
Neviem, na čo konkrétne narážaš, ale ak má niekto IQ presne 100, tak je to priemer (podľa definície IQ). Ak má niekto IQ okolo135, tak cca. len 2% populácie sú chytrejšie ako on.
A keď nechápeš, o čom je reč a slovo sarkazmus je pre teba iba neznámym cudzím pojmom, tak trimaj pysk.