nechce sa mi tu vsetko pisat, ale tak cloveku ani nedojde co vsetko znamena "volny pohyb ludi, tovaru, sluzieb a kapitalu".
A btw hovoris, ze lahsie sa hladaju negativa a nedostatky, a urcite ich je viac... ja si to nemyslim, a myslim si, ze si to napisala len preto, lebo v tejto dobe ma EU trochu zly image kvoli grecku a podobne. Ale je mozne, ze poznas viac negativ ako ja (ktore som sem teraz nepisal) tak by ma zaujimali aj negativne postoje, hlavne take, ktore mozno ani nepoznam ci nevnimam
@jaro1991 nebolo to myslene mnou, ja nemám vytvorený žiaľ žiaden názor, ale presne ako hovoríš. Kvôli tým veciam čo sa teraz dejú, Grécku a pod. Ľudia na ňu iba nadávajú.Pýtala som sa na názor spolubývajúcej na pozitíva a povedala, že Európska únia je jedno cele negatívum, ale vysvetliť a ani odôvodniť to nevedela. Takých ľudí je viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Výhody?
1. Voľný pohyb ľudí, tovaru a služieb.
2. Zjednotená Európa.
3. Vyššia stabilita v rámci kontinentu.
4. Dohľad nad našimi politikmi.
5. Jednotné európske normy(nie vo všetkých oblastiach je to výhoda)
podpora infrastruktury a kultury,
volny pohyb ludi, tovaru, kapitalu a sluzieb,
moznost (nie len ekonomickej) konkurencieschopnosti oproti "velmociam" ako USA, Cina, Japonsko, atd...
Jednotna, stabilna mena,
prisne kontroly pri imporovanom tovare (na priklad kvalita, neskodnost voci zdraviu a prirodnemu prostrediu, atd...),
podpora polnohospodarstva (tam ide najviac penazi!),
ochrana povodu (trdelnik, bryndza, atd),
ochrana zivotneho prostredia (emisne limity, kontroly fabrik, podpora ekologickych prjektov, elektrarni, atd),
nechce sa mi tu vsetko pisat, ale tak cloveku ani nedojde co vsetko znamena "volny pohyb ludi, tovaru, sluzieb a kapitalu".
A btw hovoris, ze lahsie sa hladaju negativa a nedostatky, a urcite ich je viac... ja si to nemyslim, a myslim si, ze si to napisala len preto, lebo v tejto dobe ma EU trochu zly image kvoli grecku a podobne. Ale je mozne, ze poznas viac negativ ako ja (ktore som sem teraz nepisal) tak by ma zaujimali aj negativne postoje, hlavne take, ktore mozno ani nepoznam ci nevnimam
2. ešte väčší bordel
3. super veľký bordel
4. mega obrovský bordel
5 úplne najväčší bordel