Zdravím Vás , má niekto z Vás , poprípade poznáte niekoho kto má zlú skúsenosť s koncipientskou praxou , budem mať totiž na škole diskusiu s ministrom spravodlivosti a potrebujem mu tam vyhodiť na oči niečo zaujimavé.
Povedz mu, ze pravo je jedna z tych tazsich skol a nieje to zas taka prechadzka ruzovou zahradou, ze ti ludia tam dru na to aby sa mali dobre a chcu si len dobre robit svoju pracu a uz tak je dost vela pravnikov a je tazke sa uplatnit, nieje potrebne demotivovat studentov 5 rocnou koncipientskou praxou, kde budu robit mnohi zadarmo, alebo za smiesny peniaz ako otroci a po tych 5 rokoch ich mozno vysupnu a radsej si povedia, ze zacnu s kamaratmi podnikat, ale pri 2000e zalohe, ktoru budu po novom musiet poslat na ucet danovemu uradu ako zacinajuci podnikatelia, si to rozmyslia a pojdu robit do nemecka robotnikov / operky...a vtedy sa clovek pyta, ze kde je ta spravodlivost.
preco takymto sposobom nepriamo znemoznili vykon tohto povolania zenam, kedy ide o nepriamu diskriminaciu, ved predsa kazdy vie ze 5 rocna koncipientska prax - kym sa clovek sam pozbiera na nohy je to rok aj viac a zena si realne zacne zarabat v 31 - 32 rokoch, absolutne nezlucitelna situacia s materstvom. preco sa obmedzuju uz skonceni advokati v priberani si koncipientov - toto keby urobili kazdemu, kto je v niecom dobry, ma velku klientelu a sam to nezvlada, a zakazali/obmedzili by mu pribrat si pomocnu silu lebo jednoducho tak postavia zakon, mame na slovensku jednu obrovsku revoluciu a vlny nespokojnosti. preco situaciu "nadbytku" pravnikov neriesia tym ze zatvoria 3 skoly a obmedzia tak pocet institutcii co bezcielne produkuju rocne tisice pravnikov ako cerstvych adeptov na urad prace - namiesto toho aby sa problem riesil v zarodku sa veci riesia az ked je uz vsetko pokazene. joj, a milion dalsich veci, skocila by som mu do vlasov kebyze som tam namiesto teba
@method@lui74 vaše argumenty sú všetky obmenami argumentu k ľútosti...
Navyše tak ako možno "argumentovať", že 5 je veľa, tak možno tiež tvrdiť, že 3 je málo a má to asi rovnakú výpovednú hodnotu
@lovinme pochybujem, že to možno považovať za nepriamu diskrimináciu v právne relevantnom slova zmysle, pretože v tomto prípade nemôže vzniknúť v žiadnom prípade právo na vytvorenie výnimky pre ženy... Samozrejme je tam možno čiastočný disparate impact, ale úprava sleduje legitímny cieľ, aj keď je otázne, či sa jej ho podarí naplniť (určite nie ) A možno povedať, že jej dopad na mužov nie je oveľa menší
Inak súhlas
@boloabude Aha, takže, ak by si vymieňal žiarovku 5 rokov, tak by si mal lepšie praktické zručnosti a väčšiu mieru kompetentnosti v práve ? Nie je problém v niečom inom ? Súvisí to vymieňanie žiarovky s časom, ktorý si tam strávil alebo skôr s neprofesionálnym výkonom "funkcie" kantora tvojím advokátom ?
@tomas71 mas pravdu ta diskriminacia sa neda chapat v pravnom zmysle slova, pouzila som to skor v kontexte ako bezne pouzivaneho slova s trochu skreslenym vyznamom, a dakujem
@boloabude A ako to súvisí s tým, že niektorí advokáti používajú koncipientov ako otrokov a že v nich je problém nedostatočnej pripravenosti koncipientov a nie v dĺžke praxe ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
dosť že sa na práve učí čisto teoria a žiadna prax, ešte nám predlžia obdobie, kedy budeme zarábať najnižší možný plat
Moja koncipietnská prax bola v BA pravnickej firme a doteraz netusim co som mal vlastne za ulohu....
Od vymeny ziarkovky az po asistenta zahranicneho klienta...
A ty studujes pravo ?
Navyše tak ako možno "argumentovať", že 5 je veľa, tak možno tiež tvrdiť, že 3 je málo a má to asi rovnakú výpovednú hodnotu
@lovinme pochybujem, že to možno považovať za nepriamu diskrimináciu v právne relevantnom slova zmysle, pretože v tomto prípade nemôže vzniknúť v žiadnom prípade právo na vytvorenie výnimky pre ženy... Samozrejme je tam možno čiastočný disparate impact, ale úprava sleduje legitímny cieľ, aj keď je otázne, či sa jej ho podarí naplniť (určite nie ) A možno povedať, že jej dopad na mužov nie je oveľa menší
Inak súhlas
@boloabude Aha, takže, ak by si vymieňal žiarovku 5 rokov, tak by si mal lepšie praktické zručnosti a väčšiu mieru kompetentnosti v práve ? Nie je problém v niečom inom ? Súvisí to vymieňanie žiarovky s časom, ktorý si tam strávil alebo skôr s neprofesionálnym výkonom "funkcie" kantora tvojím advokátom ?
A ta pripravenost sa ukaze na skuske.