Bola som na spovedi, došlo aj na to 6. prikázanie, že som sa prehrešila sama so sebou... farár sa pýtal ako často, tak vravím že väčšinou raz denne, sem tam viac, ale fakt obyčajne raz za den si dačo kuknem spravím si a tolko.. a on vraví že to nie je v p
lebo masturbácia je ako droga...je príjemná ale návyková, ak je praktizovaná veľmi často, spútava človeka a nieje potom slobodný..okrem toho deformuje podvedomie a človek, myslí len na to, dokonca nieje schopný neskôr (ak to zájde až tak ďaleko) ani len normálne pozrieť na ženu/muža bez toho, aby si s ním/ňou už neužil v myšlienkach...a to asi nieje nič príjemné by som povedal
myslím že už len z nekresťanského pohľadu je to celkom závažný..ako by som to..aspekt
a z kresťanského hľadiska je masturbácia sebectvo, pretože sex ako najvyššia forma darovania sa jeden druhému, je tu praktizovaná sama na sebe "načo mi chlapa/ženu, ked sa viem uspokojiť aj sám" ale ako tu už bolo spomenuté, nakoniec človek zistí že samota je dosť nahovno...závisloť však ostáva a vykráda pokoj a šťastie a zbaviť sa toho je nenormálne ťažké...konieckoncov, na nete je kopa svedectiev od aj od ľudí, ktorí sa z toho aj dostali a sú šťastní
preto si myslím, že cirkev nezakazuje, resp. odporúča zdržiavať sa toho nie preto, že chce človeka obrať o nejaké potešenie, ale práve preto, že chce uchrániť pred tými následkami
ja by som tú cirkevnícku pliagu zrušil... len to ohlupuje a manipuluje ľudí... možno v dávnych dobách bolo mať dobré masy na uzde a ovládať ich takto, dnes však túto úlohu prebral štát, čiže cirkev stratila praktický význam a je len historický prežitok.
Vitaj v klube len ja to narozdiel od teba nevešam fararovi na nos pri spovedi je ho do toho velké kulové Podľa mňa to 6 prikázanie nieje nezosmilníš/nescudzoložíš s rukou??? trošku choré nie? boh o naháňaní kocúra nič nespomínal to farári zavistlivý začali dementiny produkovať. A ako to vždy býva vodu kážu víno pijú. No trošku to stou rukou bude ťažké bohužiaľ musí spať somnou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
lebo masturbácia je ako droga...je príjemná ale návyková, ak je praktizovaná veľmi často, spútava človeka a nieje potom slobodný..okrem toho deformuje podvedomie a človek, myslí len na to, dokonca nieje schopný neskôr (ak to zájde až tak ďaleko) ani len normálne pozrieť na ženu/muža bez toho, aby si s ním/ňou už neužil v myšlienkach...a to asi nieje nič príjemné by som povedal
myslím že už len z nekresťanského pohľadu je to celkom závažný..ako by som to..aspekt
a z kresťanského hľadiska je masturbácia sebectvo, pretože sex ako najvyššia forma darovania sa jeden druhému, je tu praktizovaná sama na sebe "načo mi chlapa/ženu, ked sa viem uspokojiť aj sám" ale ako tu už bolo spomenuté, nakoniec človek zistí že samota je dosť nahovno...závisloť však ostáva a vykráda pokoj a šťastie a zbaviť sa toho je nenormálne ťažké...konieckoncov, na nete je kopa svedectiev od aj od ľudí, ktorí sa z toho aj dostali a sú šťastní
preto si myslím, že cirkev nezakazuje, resp. odporúča zdržiavať sa toho nie preto, že chce človeka obrať o nejaké potešenie, ale práve preto, že chce uchrániť pred tými následkami
» www.birdz.sk/forum/je-mastur...
ale vseobecne je zname, ze zeny si to robia same castejsie ako muzi..
aj takéto veci sa v tej búdke pravdy rozoberajú? uf.
@1