poviem to rovno, chémiu som mal len na základke a jeden ročník na strednej a nikdy som z nej nebol génius aj keď som z nej mal dobré známky Čiže neviem
@zamidari Mimochodom, ten prvý príspevok od Franza Gleichmanna je okrem narážky na etanol správny. Aj s tým "While using a picture of Dynamite for TNT/TNB certainly gets the idea, it's quite incorrect since Dynamite is based on Nitroglycerin." Na tú chybu v etanole bol upozorený a uznal, že sa pomýlil, tak v konenčom dôsledku má už i on pravdu.
@caleban ja som neni chemik mam z chemie take zaklady ako sa na zakladnej skole beru, tak mi este povedz ako mam vediet odpoved, alebo preco si tu otazku adresoval prave mne
asi zabudli ze uhliky uprostred retazca sa nemusia vypisovat staci tam dat zlomenu palicku, resp. tam kde je ten zahyb by malo byt CH2 ale kedze je to logicky odvotitelne tak sa to tam nepise...inak neviem co by na tom malo byt zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
to zalomenie sa moze pouzit vseobecne, ani to CH3 na zaciatku by nemuselo byt napisane, staci aj samotna zalomena palicka a na konci OH
malo to byt "humor" alebo tak nejak, ale som sa uklikol
Ale skús pomenovať túto: H3PO2
trihydrogenfosforna
Kto príde na presný správny názov, má u mňa sójovú tyčinku.
to ze tam bolo na obrazku napisane dynamit som si ani nevsimol. videl som iba sulce a kedysi sa myslim aj TNT balilo do podobnych
to H3PO2 som si musel vygooglit, lebo sumarny vzorec je v tomto pripade matuci
anorganickú chémiu som na základke ešte zvládal, akonáhle sme na gymku prešli na organickú, som z jednotiek zrazu ďakoval za trojky
Faith in self: restored.