Ťažko povedať, ale asi by ma najviac bral novovek - začiatok 20. storočia v Anglicku alebo Francúzsku, strašne ma fascinuje tá elegancia tej doby, na jednej strane už existujú technológie, luxus, ľudia sa vozia vlakmi, prvými autami, používajú telefón, na druhej strane to má stále tú romantiku kráľovstva bez komerčného zhonu.
Alebo v starovekom Grécku, ich kultúra sa mi páčila, divadlá, olympijske hry, vzdelanosť, filozofia...
Tomas, úplne si mi to vzal z úst ( teda v prenesenom slova zmysle - presnejšie skôr zpod prstov v tomto prípade ) Ale presne to by sa páčilo mne... všetká elegancia tej doby a technológia na tej úrovni, že Ti uľahčí život, ale nie si od nej závislý. Súčasnosť sa mi nepáči práve kvôli tomu, že kuchyne sú až príliš plné kuchynských robotov a spálne teliek a počítačov, dokonca sa v kníhkupectvách predávajú knihy na USB. Keby som mohla, tak počítač letí von oknom
No aj tak som označila starovek.... ranné civilizácie ma budú vždy fascinovať najviac zo všetkého.
@zoskorka dik presne inak kvôli tomu kukávam občas na STV1 ten seriál Hercule Poirot, síce detektívky moc nemusím, ale proste anglicko v 1920-1940, to je úplne brutálne.
Navyše detektív Hercule Poirot je akože bohatý, elegantný človek a pohybujú sa v celkom snobskej spoločnosti z prvej polovice 20.storočia, chodia na tých starodávnych autách, paničky sú vyparádené v klobúkoch, je to úplne úžasné DD
Tomas áno áno bolo to skrátka štýlové obdobie, v ktorom sa nemohlo napríklad stať, že by prišiel niekto do divadla v rifliach a úplne tak dokazil celú atmosféru
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Alebo v starovekom Grécku, ich kultúra sa mi páčila, divadlá, olympijske hry, vzdelanosť, filozofia...
Takže buď tam, alebo tam...
No aj tak som označila starovek.... ranné civilizácie ma budú vždy fascinovať najviac zo všetkého.
@zoskorka @7
to nie je fééér Obaja ste mi to vzali z úst
Alebo 1860s - 1870s, vidieť naživo Disraeliho verzus Gladstonea..
Navyše detektív Hercule Poirot je akože bohatý, elegantný človek a pohybujú sa v celkom snobskej spoločnosti z prvej polovice 20.storočia, chodia na tých starodávnych autách, paničky sú vyparádené v klobúkoch, je to úplne úžasné DD