Mam 16 a samozrejme aj mna to lakalo... chcela som to vyskusat vediet ake je to pocit,preco tomu vacsina mladych ludi prepadne... naozaj chvilu mate pocit blazenosti,dokonca by som mohla povedat ze sa vznasate ste stastni a v podstate vam je vsetko jendo.
No milí svätci, hovorte si čo chcete, ale radšej neodsudzujte to, čo ste neskúsili. drogy som nikdy nebrala, ale vyskúšala som a nelutujem to!ani vlastne neviete, o čo prichádzate.mladosť je len 1 so enjoy it!!!! reči, že po 1 raze bez toho neprežiješ a musíš sa liečiť sú koko...sprostosť.tak a výsledky môjho výskumu:od pika a chlastu radšej ruky preč(človek sa na ne rýchlo namotá) KOLIESKA a GANJU ODPORúčAM! trip neviem, priebežne dám vediet
suhlasim s ondym (zase ) shrew nikto ti nevravi ze po prvom raze... ale tak to mas ako so sexom, najprv len pusinka, k pusinke obchytkavacky, s tym ze sak to este nic nie je, odrazu ze sak je nam nejako teplo vyzlecme sa no a zrazu je z nevinnej pusinky sex to len tak na porovnanie, snad pochopili viaceri co som tym chcela povedat
Shrew: nemusim to skusat. Vlasy som si tiez este nepodpalil a aj tak viem, ze by sa mi to nepacilo. Proste neviem preco by ma malo lakat pchat do seba nejake sracky, ktore ovplyvnuju sposob akym vnimam svet a mozno ma to prinuti robit veci, ktore by som v "triezvom" stave nerobil. To sa bez toho neviete zabavit? To vas fakt lutujem...
Typek: pisala som nieco o tom, ze som nieco niekedy brala alebo skusala? Reagovala som na vetu "Nechapem, ked niekto povie, ze to skusil preto, ze ho to lakalo...", lebo je absurdna.
nic absurdne na tom nie za normalnich zdravich okolnosti to nikoho lakat nemoze priciny mozu byt :zla vychova,zla partia,nepohoda v skole,nepohoda v domacnosti,strata niekoho blizkeho,strata socialnich ci moralnich istot a to uz nie je len moj nazor to uz je nezvratny fakt a ty s tym nic nenarobis (reakcia na vetu "Mam 16 a samozrejme aj mna to lakalo... chcela som to vyskusat vediet ake je to pocit,preco tomu vacsina mladych ludi prepadne..." )
Je to tvoj nazor a ja Ti ho neberiem, len mam pocit, akoby si nechcel akceptovat fakt, ze pre mnohych nieje ani jedna z veci, ktore si vymenoval dovodom skusit drogy. Akoby clovek ktory to vyskusa musel na to nevyhnutne mat nejaky "hlbsi" dovod, nie len obycajnu zvedavost.
odpoved typkovi: nikdy som nic neskusala, nemala som v ustach ani len cigaretu a neviem ci nieco take niekedy skusim. No ak by som nieco vyskusala, tak len z dovodu ktory tu dookola omielam a to zo zvedavosti.
Je to len o prostredi. Ked budem poznat 1000 ludi co mi povedia ze je to super a jedneho jedineho co mi povie ze je to kravina tak to vyskusam. Kazdy chce zazit nieco nove nieco co je super.....
Ja som to vyskusal, a som rad ze viem co to obnasa. Potom z normalneho rozumneho dovodu som s tym prestal. Je to blbost. Ale kto nevyskusal nech nehovori, to je ako ked beduin bude rozpravat automechanikovi mudrosti o autach ktore si precital v nejakej knizke ...
Myslis si ze viac skusenosti ma clovek, ktory nieco pozna z tej najblizsej stranky, a tym padom vie, ako rozmysla clovek ktory to robi, vie to aspon priblizne prostrednictvom seba, alebo clovek ktory to v zivote nevyskusal a poucuje .... ehm ehm
Ak sa mozem zapojit, chcela by som povedat, ze suhlasim z nazorom, ze drogy sa skusaju zo zvedavosti, suhlasim aj s tym, ze pod vplyvom okolia, suhlasim, ze aj kvoli problemom v rodine. Ale aj uplne stastny a vyrovnany clovek moze vyskusat drogy, uz len preto, ze je to nieco nove. Ja osobne som nikdy drogy nevyskusala, dokonca a ni cigarety, nehovorim ale, ze sa to NIKDY nestane a ze by som to NIKDY neurobila, lebo nikdy nehovor nikdy. Solon ma pravdu, asi vie o com hovori, kedze to vyskusal, ale zaroven si uvedomil, ze to nie je to, co chce v zivote a to je veli dobre, takze v tomto pripade to bolo dobre ponaucenie a nesposobilo ziadne skody, ale je mnoho pripadov, ked vyskusas a paci sa ti to, tak si povies ze este raz a potom este raz a este....vtedy vznika zavislost. Shrew: nikto predsa netvrdi, ze po prvom raze, ale takto nejak to prebieha...
Nikto to netvrdí? No v škole nás to tak učili, tí čo o tom nič nevedia. Ako si môžete byť takí istí niečím, ked s tým nemáte skúsenosti.
Napr. Poviem vám že piko je nanič, ale za to že som ho skúsila, a viem o čom to je. Proste dokázala by som sa nan namotat ale radšej ho viac neskúsim, pomohol mi aj dojíždak... Ale je to skúsenosť. A preto sa k tomu môžem vyjadriť.
A kôli čomu? Z nudy! poznám mnohích, čo to berú len koli tomu. Ja zas naopak na podporenie zábavy.
A ked vravíte, že je to ako so sexom - aj ten je super, tak ako drogy!
A ked ich vyskúšate, potom sa vyjadrite aký názor na ne máte. No už ich nebude toľko z vás odsudzovať.
widim ze stale je wela ludi ktori len rozprawaju a rozprawaju a pritom o tom o com rozprawaju nic newedia pretoze to w ziwote nezazili.....netreba odsudzowat tyx co robia ine weci ako tito typicki konzumenti...kazdy ma swoj wlastny swet a wnom wlastny ziwot ktory si zariaduje podla swojho najlepsieho uwazenia aj ked sa ucime na wlastnyx xybax.. a fakt kym ste mladi taq wtedy treba experimentowat wo wsetkom a uziwat si ziwot,nie ked uz na to nebudete mat cas a potom to budete lutowat a howorit si:mohol som to..preco som nesprawil to...keby...
a dobra rada pre kazdeho:
1)s alkoholom netreby prehanat
2)bez cigariet sa clowek citi lahsi
3)od pika,koksu,cracku,hacka ruky prec_chemia je sracka a bruuuut welka
4) kolieska su welmi fajn owsem bez toho ze pri tom xlastate
5) a halucinogeny maju u mna 1*
hlawne canabis by mohli zlegalizowat
a lysohlawky... peyote, dietylamid kyseliny lysergowej_aka_LSD_wiete ze Tolkien dawal papieriky a w tyx najlepsix stawoch napisal Pana prstenow ?
-halucinogeny by som fakt nezaradowala medzi drogy,je to proste taqy unik do swojho wlastneho sweta fantazie ked w tomto uponahlanom swete na to nemate cas
Ja viem, ze som drogy nikdy nevyskusala a tym padom si vsetci, ktori ich vyskusali myslia, ze nemozem nic k tomu povedat, lenze ak je potvrdene roznymi vedcami (aj takymi, co drogu vyskusali), ze to nie je dobre, tak asi na tom nieco bude, nia je predsa napisane, ze sa sem mozu zapajat len ti, ktori uz drogovali. Nebude odsudzovat?? To je troska hlupe, ved ja neodsudzujem tych, co si uz slahli a ani tych, co to robia vynimocne, ja odsudzujem tych, co to robia pravidelne a na konci tejto drogovej cesty aj oni vidia, ze robili zle!
aaaale wacsina wedcow sa aj snazi o zlegalizowanie istyx drog_tym sa myslia halucinogeny_pretozhe aj ked su to drogy,maju priazniwy wplyw na cloweka a su prospesne hlawne z toho medicinskeho hladiska__len urady to zakazuju stale__
a to ze wedci twrdia ze drogy su zle_to su len te uplne najtvrdsie - te co som spomenula w bode 3) - a od tyx fakt ruky prec, aj ked moj nazor je taqy ze kto sa nato dal a ce stym prestat taq to dokaze jen musi prekonat abstaky, je to proste jen o wôli,a ta musi byt strasne pewna...bo poznam wela ludi ktori taqe weci beru obcasne a uzh dost dlhoí a ne su na tom taq zawisli ze by museli kazdy den dawat, jen wedlajsie ucinky sa uzh prejawuju taqze dotycny wyzera nafetowany aj ked w podstate nic nema
a ja neodsudzujem tezh nikoho jen nektori maju fakt na to sproste reci, ty -veronka- si swetla wynimka smileeee
Dakujem, budem si ta pametat,mas pravdu, len, no nezda sa mi, ze niekto s drogami zacne, obcas do nalady to nie je zle :o), ale aby to brali tak, ze kvoli tomu sa z dievcat stavaju kur..., len preto, ze nemaju peniaze na drogy, tak to uz asi je vazne, inac dobrym prikladom je jedna skvela stranka, www.nikdy.com
Takto ludia tvrde drogy ako koks herak a podobne by som nikdy nezobral, ani Ecko, ale sem-tam ked si niekto da trosku zelene tak mu to urcite neuskodi, nehovorim ze casto, ale ved to nam dala matka priroda to nemoze byt az take zle
A chcel by som dodat ze ganja navykova nie je to je iste!!!
tak to je inak dobra stranka pre poucenie...hlavne tie fotky...paneboze fuuuuuj...mne je z toho zle...vzdy som mala nazor ze :,,Drogy NIKDY !!!,, a aj pri tom ostanem
shnakar 88 - ešte že ta máme..všetci sú sprostí a ty jediná si tá správna a múdra..učme sa od teba.. hej tráva je pre nás velké plus a tí hajzli ju chcú mať všetci pre seba preto ju nezlegalizuju že?
ako som vravel.. v tých nových zámkoch sú zvláštni ludia..ale teším sa ked budeš v parlamente a v škôlkach sa bude podávat canabisove koláčiky aj s canabisovym mliečkom,ved to neni návykové..držím palce nech uspeješ s presadením zákona..
3. Mala by si z nich vycitat, ake su nazory ludi na problematiku, ktora je spomenuta v uvode autorom diskusie.
4. Birdz.sk je portal urceny pre mladych ludi, to je jeho jedina specifikacia
"kto je proti tomu ten nex sa do toho radsej nestara...okaaaa? pxe..." Takze pre teba, ak sa ti nepaci to co tu pisu ludia, tak TY to necitaj.
Stale nechapem, naco citas toto forum, ked nie si schopna akceptovat nazor niekoho druheho.
Sloboda prejavu neznamena, ze mozes hovorit a pisat co len chces, propagacia fazismu, rasove narazky atd atp su vseobecne chapane ako trestny cin, onedlho sa do novely zakona dostane zakon o zakaze propagovania mafie, dufam, ze niekomu dojde aj to, zeby sa mala zakazat propagacia drog...
fúha..nebola som tu dllho..ale akosi sa to tu vyostrilo...
nemyslím si, že osoba, ktorá založila túto diskusiu skúsila kávu, mylsím si, že to bolo ečko...ale je to vlastne jedno...
ja si občas špeka dám..ale začínam uvažovať, že je to fakt choré...proste mám chuť tak si dám..asi nie...to nie je čokoláda a ani pivko..to je láatka , ktorá pretvára podstatu každého z nás..či sa bavíme o LSD, THC...kole...
proste..kamoška to skúsila(kolo) a vidím, že si ešte dá..proste ked´ ju sledujem ako o tom rozpráva, začínam sa báať...
drogy ako také sú jedno veľké síce čarovné ale predsa veľké svinstvo
Moj nazor ? Ja ti vravim, ze ako mozes napisat nieco take super rozumne ako si napisala hore:
"kto je proti tomu ten nex sa do toho radsej nestara...okaaaa?"
"taq co sa staras ty buk?"
Neviem preco by sa nemal niekto starat. Ze neberies jeho nazor na vedomie, ze si aj tak hudies svoje, to sme si uz vsetci vsimli. Nech si pise kazdy co chce pokial to nebude obmedzovat slobody inych ...
Pozri ser na to je mi ta uprimne luto, prajem ti aby tvoja posledna mozgova bunka prezila...
mam 16..a hulila som prvy krat v 13....a len preto že som sama chcela a nie koli tomu že mam stabilnu rodinu alebo že kamarat povedal...je to pud..a kto chce sa na to namota a kto nie tak nie..a hulim doted a nemam problem s tým že prestanem hulim vtedy ked to chcem...a opat je tu to slovko CHCEM každy to robi lebo chce..čo znamena že to robi asi z vlastnej vole...pomoc potrebuju taky čo šnupu a pichaju tri krat denne....a nie ten čo fajči hash raz do mesiaca
Je mi luto chlapci, ale dam jej zapravdu... Kazdy s tym zacne pretoze chce... kto nechce nezacne... Ci uz je dovod nepriamy (CHCEM zapadnut do party, zacnem hulit) alebo priamy (CHCEM to vyskusat) je to jedno... a svojim sposobom je v tom aj trosku pudovost a sice objavovanie niecoho noveho....
Akost: Bohuzial s tvojim zaverom nesuhlasim... Fajcil som (tabak) rok, dva, tri, v pohode som mohol prestat, kedykolvek som chcel, ale nechcel som ... naco ? Ved zavislost to nie je, ked nechcem nefajcim.... No a potom to prislo, zrazu som mal dovod prestat... a vtedy mi doslo, ze s tym prestat v skutocnosti nejde.... Clovek si potom zacne hovorit take tie myslienky ako Glum z Pana Prstenov, taka sebemluva.... Preco by som vlastne mal prestat? Co je koho do toho? Je to predsa moje zdravie! Prestanem, kedy chcem, ale naco? Ved vobec nechcem prestat... Nie uz mi hrabe, nic na tom nie je co to do mna voslo, zeby som mal prestat ... Poslednaaaaaa!!!!
Nie nie som psychopat, taketo veci mi prebiehali hlavou v dobe ked som sa snazil prestat fajcit, pred kazdou stvrtou cigaretou, asi tak 5 sekund po tom ako mi napadlo: Do riti, vsak ja som chcel prestat. Naco vlastne fajcim? Kurnik uz zase si vytahujem cigaretu a ani o tom neviem.
Fyzicka zavislost, je uz extremne pokrocile stadium... U marisky som este fyzicku zavislost nevidel.... Zato psychicka je velmi chytlava.... Je to ako ked ta nieco bavi, bavi ta to furt, nic na tom nie je, ale v skutocnosti clovek prehliada, ze prestava mysliet na vsetko ostatne, ze jeho "zaluba" nahradila vsetky jeho predchadzajuce cinnosti. Ma pocit, ze v tom nasiel zmysel zivota... bla bla...
Psychicka zavislost nie je pocit ze ti nieco chyba, pocit, ze mas na nieco chut a musis to mat...Je to neschopnost odmietnut...
Len tak pre srandu skus odmietnut... 3 krat po sebe ...
Co hovori tvoja mysel ?
"Preco by som vlastne mal prestat? Co je koho do toho? Je to predsa moje zdravie! Prestanem, kedy chcem, ale naco? Ved vobec nechcem prestat... Nie uz mi hrabe, nic na tom nie je co to do mna voslo, zeby som mal prestat ... Poslednaaaaaa!!!!" to ostatne uz poznate .....
no ja si myslim ze ci uz clovek fajci pije alebo huli...je to zle a je to zavislost....a kazda z tychto drog prinasa so sebou nieco zle...ale ak je to s mierou...tak sa da.ale clovek ktory neskusil vsetky sa nemoze vyjadrovat a radit druhym,lebo vlatne nevie ake to je...to akokeby ma ucil jazdit na koni niekto kto na nom este nikdy nesedel
Uzivanim extazy dochadza k zablokovaniu prirodzeneho vylucovania serotinu(latka,ktora sa vylucuje v mozgu pri pocitoch stastia). Dochadza k depresiam a k psychozam. Nasledky su trvale. Extazy nici a nenavratne poskodzuje bunkove zakoncenia, zapricinuje stratu dlhodobej pamete, skubave krce a handicap na cely zivot…tak co este stale chcete skusit to svinstvo?alebo este lepsie heroin,kokain a podopne?
Ondy1985 lutujes ludi, ktory sa na tento svet xceli pozriet inymi ocami? podla mna si clovek bez fantazie, kazdeho kto ma aspon stipku fantazie laka nakuknut do ineho sveta. nezastavam si drogy, ale xapem myslienky cloveka ktory ide do toho vyskusat to prvy krat. dalej je to uz len silou osobnosti ako to bude mat pod kontrolou, ci tomu prepadne, ci staci len ta skusenost. podla mna kazdy, kto xce poznat sameho seba aj v tom njhlbsom kutiku duse skusi, alebo sa pohraval s myslienkou skusit drogu.
Som toho názoru, ze v zivote treba vyskusat vsetko(vramci moznosti a zdraveho rozumu). Aj ja som to vyskusala, a nemala som zapotreby zopakovat si to!!!
kedysi som myslela ze na slovensku hadam ani ine drogy niesu ako trava...teraz mam kamaratov z ktorych 90% dawa biele,kolesa,ganja je na dennom poriadku...sem tam trip...az sa niekedy zastavim ci je to normalne...ale sama berem kolieska a da sa povedat ze som na tom psychycky zavisla...ale problem je v tom ze ja s tym ani prestat nexcem..necitim ze by mi to nejak ublizovalo..jasnee drogy su zlee ale tiez nemam rada tychto mudrlantov ktori sii myslia ze vediet o tom wsetko ked to neskusili...je mi jedno...my co sme si to skusili vieme svoje..tak!
inac viete, co je haluzz? ze tolko ludi z vas je prenaramne mudrych a vie, ze "drogy urcite nikdy"... jasne. stretnime sa o 10 rokov a mozme si pokecat...
dalej nerozumiem, preco o drogach hovori niekto, kto v zivote fetaka videl, ked ho hral nejaky zmalovany herec vo filme...?! stretnite fetaka a porozpravajte sa s nim. spoznajte pozadie jeho zivota, rodinne pomery, mredstavy a myslienky, tuzby a potom pridte sem a odsudzujte.
nezastavam sa ich. ani si nemyslim, ze by bolo dobre zlegalizovat zelene alebo hocijaku inu vec. sak zlegalizujme a pozerajme sa na to, ako sa ludia zabijaju pri autohavariach, lebo nejaky clovek videl bezat cez cestu santa clausa na saniach tahaneho sobmi potom, co zozral nejaku chemiu, a aby sa mu vyhol nabural do auta, kde sedela zena s 3 malymi detmi. ale tak co uz? ved je to legalne a tie sane tam boli... nemozme ho predsa odsudit...
na druhej strane je zas fakt to, ze kopa ludi fetujucich, su daleko citlivejsi a inteligentnejsi ludia ako vsetci, co robia kampane STOP DROGAM. vypocujte si niekedy myslienky cloveka, ktory nefetuje preto, aby "zapadol do party". ale preto, ze chce. a nikomu pri tom neublizuje...
dovod, ze "zapadnut do party" je ubohy. a clovek, ktory trochu premysla to neurobi. lebo co je "parta"? banda debilkov, ktori su tvoji "kamarati", ked mas co dat do nosa a ked si v pruseroch vsetci zdupkaju, ze ich sa to netyka? a na takychto sa chciet podobat...? urcite nie... ale to je vychova. ak je slaby rodic, je velmi pravdepodobne, ze aj dieta bude.
a to, ze "skus odmietnut 3ti krat"? podarilo sa mi aj 4ty, aj 5ty, aj 25ty... a to zijem v neslavne slavnych NZ. dobre, mojkovia. pozrite sa. kamarati, s ktorymi som sa hravala v piesku skoncili na lieceni. ale stala som pri nich. nebudem ich predsa sudit za to, ze su slabi a nevedeli odolat.
kto nechce, nezacne. kto chce, skonci.
a to, ze "to sa ti povie, ale po tolkej dobe sa to neda" su debiliny. da sa... len netreba byt lenivy a treba chciet.
ale vidim, ze spolocnost sa nehybe. vzdy je vsetko, co clovek nepozna odsudzovane... zo strachu ale pravde treba pozriet do ksichtu. je fakt, ze v poslednych rokoch sa hlavne tu, v NZ, a pri "pohnutej mentalite ludi" stali fety in. ale co uz? nechcem podkopavat, hodnoty, v ktore verim. ale asi viete s cim to suvisi: prvy dnb club na svk bol v NZ... a tam to mate. ale napriek tomu si budem stale tvrdit svoje: dnb sa nerovna fety. nz sa rovna fety. lebo: nove zamky sa rovna kopa ludi bez nazoru, sedivy dav, obycajna hlupa luza...!!! cest vynimkam.
a tak ked prisiel do mody dnb a naivne 17ky, ktore sa zatial nenasli zistili, ze tu je kopa peknych chalanov, spadli rovno do kultury a zacal sa stado efekt. len skoda, ze nepochopili podstatu pocinania ludi a tym aj dehonestovali celu kulturu...
mam len trapnych 16, ano. co ja mozem vediet o svete a o zivote... ok, sak sloboda nazoru.
ajajaj... zase sa tu hádate.. sorry diskutujete... a kvôli čomu? kvôli pojebaným drogám... ako sorry.. ale kvôli drogám som stratila kamarátov, a vidím ako drogy ničia mojich dalšich kamarátov.. tak čo je na nich také fajn? ja nie som z tých čo nikdy nič nemali a hovoria že drogy nikdy... práve preto že som dačo vyskúšala.. viem že mi to nikdy nič neprinieslo... práve naopak..
a pravda je že keby som sa nedostala medzi takých ľudí ako som sa dostala tak by som napr. trávu nefajčila rok.. možno by som ju začala fajčiť neskôr.. ťažko povedať.. na každého raz príde si myslím.. či chce abo ne.. a obzvlášť v dnešnej dobe sa drogám vôbec nedá vyhnúť a je len na nás či si život dosereme alebo nie...
a reči ako legalizovať marihuanu a marihuana je skvelá... z tých mi je už zle... ok tráva raz za pár mesiacov ok... ale fajčiť ju stále... už nikdy...
Lucy njn pojebane drogy vsetko doseru.. uvedomila som si to az teraz ked sa mi vsetko zacalo rucat.. moj mozog bol ovladany tymi srackami a teraz ked sa spatne pozriem ako som sa spravala je mi zo mna zle.. chcem sa uz konecne vratit do normalu a o ziadnych drogach uz nexcem ani pocut..
typek nemá pravdu...zvedavost je dost dobrý dovod! ked si nic podobné nazažil neožeš vedet..nep..uj do toho co nepoznáš...tý dovody co si uviedol mi pripadajú ako z nejakeho poučného letáčiku. Ja nemám ani nepkoj v rodine ani problém v škole ani neviem co ešte ani ma nikto neovplyvnuje to by som nikdy nedovolila do svojich takmer už18 rokov m anikto neprehovril ani si potiahnut z cigarety a to mi ju strkajú pred chráp asi tak každý víkend...ale hulím a vyskušala yb som aj iné nie piko ani H to sú p*coviny ale také E nanavykneš si ak to sám sebe nedovolíš.
nenavikneš (aj ked navykneš lebo je to metanfetamín alebo amfetamín alebo efedrín takže ako piko ,ešte horšie) keby ty vieš ako ti to dojebava organizmus ,z E ti prepne len hop čip ani nevieš ,ja som raz chytil na E paranoiu na party z ničoho nič, dobre som sa bavil ,musel som ísť domov a týždeň som nechodil von ,malo som jedol, a ešte v tú noc som mal peknú sračku,všade boli demoni a zlý duchovia, nemohol som ich vykopnúť zo seba, dakujem pekne ..o takéto halušky ne stojím
shankar88 ma pravdu chemia je bleee ale take prirodne bylinky mnamimnami ...inac najnavykovejsie su cigarety ...nechapem vas fajciary sak z toho neni ziaden ucinok
No aj ja si myslim ze holka pisala o kole.. ja som na tom podobne a az ked som si dala sama doslo mi jaka som sprosta a uz si nikdy nechcem dat ale tak nevim ci mi volakedy neprepne a dam si.. tie prve razy boli uzasne a stale som myslela len na to na ten skvely pocit a kedy si zas dam sice som sa vedela bavit aj bez toho ale hento bolo stokrat lepsie.. az teraz som si uvedomila aka je to zbytocnost a som strasne stastna ze mi to doslo.. ale vobec to nelutujem aspon som sa poucila a prezila som krasne veci.. len aby uz presli depky..
ja som si powedala,že w žiwote xcem wyskušat wšeličo,ale s rozumom!!
wyskúšala som dáwnejšie tráwu a podla mna to uuuplne o ničom....nexápem ako sa na to môže niekto namotat...
wyskúšala som koliesko na akcii a fičala som si celú noc nohy ma boleli ako howado,ale tancowat sa mi xcelo stáále...len sem-tam som mala blbé stawy.Raz mi prišlo na grc potom pohodička, potom zase náwale tepla,potom mi bola zima....do kopy som si dala koleso asi 3x a ked aj idem niekedy na akciu už to nexcem,bo tie stawy su zwláštne....je síce prawda že ide aj o to aké si dáte koleso...podla mna je najlepšie sa opit a hotowo,tam nemáte žiadne stawy okrem opice
a teraz som wyskušala piko.Je to haluz,je wám uuplne parádne s každým kecáte o wšeličom možnom i nemožnom,nič wás netrápi-žiadne starosti....len tie dojazdy su o niečo horšie a tie akurát mám..fuj už nex to skončí,bo sa zbláznim.Srdce mi ide wyskočit z hrude ako mi rýxlo bije a som weelmi hladná,ale newládzem si dat nič do ust,bo sa mi to hnusí ked to widím bléé....tak si tu popijam čistu wodu a spat sa tak skoro nexystám...
skusila som a stačí mi.....a poxybujem,že na to dostanem eče niekedy xut,bo ma neláka ani tráwa,ani koleso...proste opit sa a hotowo
cele je to len o spolocnosti, skym sa stretavate... ja som prestal chodit von s alkoholikmi a uz nepijem a mam pokoj..
moj aholka teda uz byvalamomentalne par mesiacov si povedat nedala stale sa styka s fetakmi tak aj tak vyzera piko je picovina... povedat si nedala tak to ma jak ona chce
81 cicushka11 pekne ze piko, to musis chodit sjakymi chudakmi von ked si sa dostala do hentakych sraciek.. radsej si to uz nikdy nedavaj lebo skoncis velmi zle... ale to vsetci pochopia az ked je neskoro....
ale tak ja to nepotrebujem k žiwotu,čo ste normálny....?poznám nejedného čloweka ako sa dostal na uuuplné dno, takže nie ďakujem....aj ked teraz sú tieto sračky wšade.....čo je smutnéé....a najhoršie je,že aj moj teraz už býwalý frajer začal fetowat, takže mna už w žiwote nič neprekwapíííí, aj ked ma to dost bolí,že tieto sračky čloweka tak owládaju a su ochotný sa wzdat niekolkoročného wztahu koli piku, čiže sa dost zo wšetkého spamatáwam...wšetko to krásne je fuč koli "bielemu prášku" a pochybných "nowých kamarátow"..... disappointed:(((((((
uuuplne mi jedno čo tu o mne píšete.....ja sa nepotrebujem za to osprawedlnowat proste som wyskušala a bodka....nehanbím sa za to,bo je o wela o wela horších ludi ako som ja.... ja iba tolko....xixii...
poznám ľudí, ktorí neberú drogy. sú to drinci, s ktorými niet reči o inom ako o škole. uzavreté mysle, nulový nadhľad. berú sa tak vážne, že si z nich ani pomaly nemožno beztrestne vystreliť.
potom poznám ľudí, ktorí sa bijú do pŕs, že piko by nikdy nedali. pritom pijú každý piatok sobotu. myslia si akí sú čistí, keď len pijú. ani nehúlia.
potom poznám ľudí, ktorí sa bijú do pŕs, že piko by nikdy nedali a pritom sú to úplne prehúlené hlavy čo len zevlujú po ulici a zháňajú keš na ganju. potom sa nahúlia a kaprujú niekde pri plejstejšne. a potom sa zase nahúlia. ale myslia si, že akí sú oni čistí keď len húlia, prípadne pijú.
všetci títo ľudia odsudzujú človeka, ktorý čo i len vyskúša piko. kydajú a vlastne ani nevedia o čom. nevedia aký je to stav, nevedia či to stojí aspoň za to vyskúšanie. toho, ktorý to chce vedieť, označia za feťáka. vyskúšaj piko a budeš vedieť, aký pocit stojí pikerom za všetky tie problémy.
piko je najväča sračka !!! humus, geňo, kentus, teply grc.. dpč ked to vidím, brada hore, a keci o pičovinach ktore sa nikdy nestali, alebo potom keci o tom že aj necht na malíčku jeho nohe má taky ppč štyl..
drogy ako lysohlavky, trava, lsd sú to drogy ktoré človek príjma aby mu niečo dali do hlavy, znie to paradoxne ale je to tak, nový pohlad na veci ktoré každodenne vníma stereotypne, otvorí sa mu obzor, ten kto videl svet z viacerých uhlov o nom aj viacej vie, pre mozog su to dobre drogy, pre tých čo maju vyrovnanú povahu a nemajú labilnú psychiku alebo netrpia nejakými psychickými problémami
neviem či si to skúšal, ale pri piku nejde ani tak o konkrétny význam tých rečí (napr. o štýle nechtu na nohe). to sú len vonkajšie prejavy toho vnútorného stavu.
píšeš o halucinogénoch - ako dávajú nový pohľad na veci. vedz, že to robí aj piko: "otvára oči" (a zatvára dvere - ako sa hovorí). myslím, že každá zmena stavu vedomia nechá na človeku stopu.
ehm .. tento môj príspevok spolu s tým predchádzajúcim asi znejú pro-pikovo. no nikoho nenavádzam samozrejme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
No suhlasim, ze zalezi aj od ludi medzi ktorymi sa pohybujes.
P3tula: to necitate prispevky do konca? ZVEDAVOST. obycajna ludska zvedavost.
Ja som to vyskusal, a som rad ze viem co to obnasa. Potom z normalneho rozumneho dovodu som s tym prestal. Je to blbost. Ale kto nevyskusal nech nehovori, to je ako ked beduin bude rozpravat automechanikovi mudrosti o autach ktore si precital v nejakej knizke ...
Napr. Poviem vám že piko je nanič, ale za to že som ho skúsila, a viem o čom to je. Proste dokázala by som sa nan namotat ale radšej ho viac neskúsim, pomohol mi aj dojíždak... Ale je to skúsenosť. A preto sa k tomu môžem vyjadriť.
A kôli čomu? Z nudy! poznám mnohích, čo to berú len koli tomu. Ja zas naopak na podporenie zábavy.
A ked vravíte, že je to ako so sexom - aj ten je super, tak ako drogy!
A ked ich vyskúšate, potom sa vyjadrite aký názor na ne máte. No už ich nebude toľko z vás odsudzovať.
a dobra rada pre kazdeho:
1)s alkoholom netreby prehanat
2)bez cigariet sa clowek citi lahsi
3)od pika,koksu,cracku,hacka ruky prec_chemia je sracka a bruuuut welka
4) kolieska su welmi fajn owsem bez toho ze pri tom xlastate
5) a halucinogeny maju u mna 1*
hlawne canabis by mohli zlegalizowat
a lysohlawky... peyote, dietylamid kyseliny lysergowej_aka_LSD_wiete ze Tolkien dawal papieriky a w tyx najlepsix stawoch napisal Pana prstenow ?
-halucinogeny by som fakt nezaradowala medzi drogy,je to proste taqy unik do swojho wlastneho sweta fantazie ked w tomto uponahlanom swete na to nemate cas
peace
a to ze wedci twrdia ze drogy su zle_to su len te uplne najtvrdsie - te co som spomenula w bode 3) - a od tyx fakt ruky prec, aj ked moj nazor je taqy ze kto sa nato dal a ce stym prestat taq to dokaze jen musi prekonat abstaky, je to proste jen o wôli,a ta musi byt strasne pewna...bo poznam wela ludi ktori taqe weci beru obcasne a uzh dost dlhoí a ne su na tom taq zawisli ze by museli kazdy den dawat, jen wedlajsie ucinky sa uzh prejawuju taqze dotycny wyzera nafetowany aj ked w podstate nic nema
a ja neodsudzujem tezh nikoho jen nektori maju fakt na to sproste reci, ty -veronka- si swetla wynimka smileeee
A chcel by som dodat ze ganja navykova nie je to je iste!!!
ako som vravel.. v tých nových zámkoch sú zvláštni ludia..ale teším sa ked budeš v parlamente a v škôlkach sa bude podávat canabisove koláčiky aj s canabisovym mliečkom,ved to neni návykové..držím palce nech uspeješ s presadením zákona..
Este jedna vec: Co je rozumne na tom sfetovat sa a rozmyslat nerozumne ?
a inak powiem to taq zhe fetaci su wsade len kto sa o to nezaujima taq ten do toho newidi...
a kto je proti tomu ten nex sa do toho radsej nestara...okaaaa? pxe...
a hadam slobodu prejawu ece nezakazali taqzhe neje na skodu ked sa nektori poucia zo skusenosti druhyx, taq co sa staras ty buk? :/ pxe...
Aby bolo jasne:
1. Toto je verejne forum
2. Diskusie zalozene tu su urcene pre verejnost
3. Mala by si z nich vycitat, ake su nazory ludi na problematiku, ktora je spomenuta v uvode autorom diskusie.
4. Birdz.sk je portal urceny pre mladych ludi, to je jeho jedina specifikacia
"kto je proti tomu ten nex sa do toho radsej nestara...okaaaa? pxe..." Takze pre teba, ak sa ti nepaci to co tu pisu ludia, tak TY to necitaj.
Stale nechapem, naco citas toto forum, ked nie si schopna akceptovat nazor niekoho druheho.
Sloboda prejavu neznamena, ze mozes hovorit a pisat co len chces, propagacia fazismu, rasove narazky atd atp su vseobecne chapane ako trestny cin, onedlho sa do novely zakona dostane zakon o zakaze propagovania mafie, dufam, ze niekomu dojde aj to, zeby sa mala zakazat propagacia drog...
nemyslím si, že osoba, ktorá založila túto diskusiu skúsila kávu, mylsím si, že to bolo ečko...ale je to vlastne jedno...
ja si občas špeka dám..ale začínam uvažovať, že je to fakt choré...proste mám chuť tak si dám..asi nie...to nie je čokoláda a ani pivko..to je láatka , ktorá pretvára podstatu každého z nás..či sa bavíme o LSD, THC...kole...
proste..kamoška to skúsila(kolo) a vidím, že si ešte dá..proste ked´ ju sledujem ako o tom rozpráva, začínam sa báať...
drogy ako také sú jedno veľké síce čarovné ale predsa veľké svinstvo
Moj nazor ? Ja ti vravim, ze ako mozes napisat nieco take super rozumne ako si napisala hore:
"kto je proti tomu ten nex sa do toho radsej nestara...okaaaa?"
"taq co sa staras ty buk?"
Neviem preco by sa nemal niekto starat. Ze neberies jeho nazor na vedomie, ze si aj tak hudies svoje, to sme si uz vsetci vsimli. Nech si pise kazdy co chce pokial to nebude obmedzovat slobody inych ...
Pozri ser na to je mi ta uprimne luto, prajem ti aby tvoja posledna mozgova bunka prezila...
Off
lepší_?
Akost: Bohuzial s tvojim zaverom nesuhlasim... Fajcil som (tabak) rok, dva, tri, v pohode som mohol prestat, kedykolvek som chcel, ale nechcel som ... naco ? Ved zavislost to nie je, ked nechcem nefajcim.... No a potom to prislo, zrazu som mal dovod prestat... a vtedy mi doslo, ze s tym prestat v skutocnosti nejde.... Clovek si potom zacne hovorit take tie myslienky ako Glum z Pana Prstenov, taka sebemluva.... Preco by som vlastne mal prestat? Co je koho do toho? Je to predsa moje zdravie! Prestanem, kedy chcem, ale naco? Ved vobec nechcem prestat... Nie uz mi hrabe, nic na tom nie je co to do mna voslo, zeby som mal prestat ... Poslednaaaaaa!!!!
Nie nie som psychopat, taketo veci mi prebiehali hlavou v dobe ked som sa snazil prestat fajcit, pred kazdou stvrtou cigaretou, asi tak 5 sekund po tom ako mi napadlo: Do riti, vsak ja som chcel prestat. Naco vlastne fajcim? Kurnik uz zase si vytahujem cigaretu a ani o tom neviem.
Fyzicka zavislost, je uz extremne pokrocile stadium... U marisky som este fyzicku zavislost nevidel.... Zato psychicka je velmi chytlava.... Je to ako ked ta nieco bavi, bavi ta to furt, nic na tom nie je, ale v skutocnosti clovek prehliada, ze prestava mysliet na vsetko ostatne, ze jeho "zaluba" nahradila vsetky jeho predchadzajuce cinnosti. Ma pocit, ze v tom nasiel zmysel zivota... bla bla...
Psychicka zavislost nie je pocit ze ti nieco chyba, pocit, ze mas na nieco chut a musis to mat...Je to neschopnost odmietnut...
Len tak pre srandu skus odmietnut... 3 krat po sebe ...
Co hovori tvoja mysel ?
"Preco by som vlastne mal prestat? Co je koho do toho? Je to predsa moje zdravie! Prestanem, kedy chcem, ale naco? Ved vobec nechcem prestat... Nie uz mi hrabe, nic na tom nie je co to do mna voslo, zeby som mal prestat ... Poslednaaaaaa!!!!" to ostatne uz poznate .....
s pozdravom 5o
dalej nerozumiem, preco o drogach hovori niekto, kto v zivote fetaka videl, ked ho hral nejaky zmalovany herec vo filme...?! stretnite fetaka a porozpravajte sa s nim. spoznajte pozadie jeho zivota, rodinne pomery, mredstavy a myslienky, tuzby a potom pridte sem a odsudzujte.
nezastavam sa ich. ani si nemyslim, ze by bolo dobre zlegalizovat zelene alebo hocijaku inu vec. sak zlegalizujme a pozerajme sa na to, ako sa ludia zabijaju pri autohavariach, lebo nejaky clovek videl bezat cez cestu santa clausa na saniach tahaneho sobmi potom, co zozral nejaku chemiu, a aby sa mu vyhol nabural do auta, kde sedela zena s 3 malymi detmi. ale tak co uz? ved je to legalne a tie sane tam boli... nemozme ho predsa odsudit...
na druhej strane je zas fakt to, ze kopa ludi fetujucich, su daleko citlivejsi a inteligentnejsi ludia ako vsetci, co robia kampane STOP DROGAM. vypocujte si niekedy myslienky cloveka, ktory nefetuje preto, aby "zapadol do party". ale preto, ze chce. a nikomu pri tom neublizuje...
dovod, ze "zapadnut do party" je ubohy. a clovek, ktory trochu premysla to neurobi. lebo co je "parta"? banda debilkov, ktori su tvoji "kamarati", ked mas co dat do nosa a ked si v pruseroch vsetci zdupkaju, ze ich sa to netyka? a na takychto sa chciet podobat...? urcite nie... ale to je vychova. ak je slaby rodic, je velmi pravdepodobne, ze aj dieta bude.
a to, ze "skus odmietnut 3ti krat"? podarilo sa mi aj 4ty, aj 5ty, aj 25ty... a to zijem v neslavne slavnych NZ. dobre, mojkovia. pozrite sa. kamarati, s ktorymi som sa hravala v piesku skoncili na lieceni. ale stala som pri nich. nebudem ich predsa sudit za to, ze su slabi a nevedeli odolat.
kto nechce, nezacne. kto chce, skonci.
a to, ze "to sa ti povie, ale po tolkej dobe sa to neda" su debiliny. da sa... len netreba byt lenivy a treba chciet.
ale vidim, ze spolocnost sa nehybe. vzdy je vsetko, co clovek nepozna odsudzovane... zo strachu ale pravde treba pozriet do ksichtu. je fakt, ze v poslednych rokoch sa hlavne tu, v NZ, a pri "pohnutej mentalite ludi" stali fety in. ale co uz? nechcem podkopavat, hodnoty, v ktore verim. ale asi viete s cim to suvisi: prvy dnb club na svk bol v NZ... a tam to mate. ale napriek tomu si budem stale tvrdit svoje: dnb sa nerovna fety. nz sa rovna fety. lebo: nove zamky sa rovna kopa ludi bez nazoru, sedivy dav, obycajna hlupa luza...!!! cest vynimkam.
a tak ked prisiel do mody dnb a naivne 17ky, ktore sa zatial nenasli zistili, ze tu je kopa peknych chalanov, spadli rovno do kultury a zacal sa stado efekt. len skoda, ze nepochopili podstatu pocinania ludi a tym aj dehonestovali celu kulturu...
mam len trapnych 16, ano. co ja mozem vediet o svete a o zivote... ok, sak sloboda nazoru.
ja viem, vy nemusite... peace
a pravda je že keby som sa nedostala medzi takých ľudí ako som sa dostala tak by som napr. trávu nefajčila rok.. možno by som ju začala fajčiť neskôr.. ťažko povedať.. na každého raz príde si myslím.. či chce abo ne.. a obzvlášť v dnešnej dobe sa drogám vôbec nedá vyhnúť a je len na nás či si život dosereme alebo nie...
a reči ako legalizovať marihuanu a marihuana je skvelá... z tých mi je už zle... ok tráva raz za pár mesiacov ok... ale fajčiť ju stále... už nikdy...
Kamaratov si nestratila lebo oni kamarati niesu..
No som rada, ze konecne som otvorila oci a vidim uz normalne, ze to nieje nic dobre..
wyskúšala som dáwnejšie tráwu a podla mna to uuuplne o ničom....nexápem ako sa na to môže niekto namotat...
wyskúšala som koliesko na akcii a fičala som si celú noc nohy ma boleli ako howado,ale tancowat sa mi xcelo stáále...len sem-tam som mala blbé stawy.Raz mi prišlo na grc potom pohodička, potom zase náwale tepla,potom mi bola zima....do kopy som si dala koleso asi 3x a ked aj idem niekedy na akciu už to nexcem,bo tie stawy su zwláštne....je síce prawda že ide aj o to aké si dáte koleso...podla mna je najlepšie sa opit a hotowo,tam nemáte žiadne stawy okrem opice
a teraz som wyskušala piko.Je to haluz,je wám uuplne parádne s každým kecáte o wšeličom možnom i nemožnom,nič wás netrápi-žiadne starosti....len tie dojazdy su o niečo horšie a tie akurát mám..fuj už nex to skončí,bo sa zbláznim.Srdce mi ide wyskočit z hrude ako mi rýxlo bije a som weelmi hladná,ale newládzem si dat nič do ust,bo sa mi to hnusí ked to widím bléé....tak si tu popijam čistu wodu a spat sa tak skoro nexystám...
skusila som a stačí mi.....a poxybujem,že na to dostanem eče niekedy xut,bo ma neláka ani tráwa,ani koleso...proste opit sa a hotowo
a myslite si čo xcete
moj aholka teda uz byvalamomentalne par mesiacov si povedat nedala stale sa styka s fetakmi tak aj tak vyzera piko je picovina... povedat si nedala tak to ma jak ona chce
poznám ľudí, ktorí neberú drogy. sú to drinci, s ktorými niet reči o inom ako o škole. uzavreté mysle, nulový nadhľad. berú sa tak vážne, že si z nich ani pomaly nemožno beztrestne vystreliť.
potom poznám ľudí, ktorí sa bijú do pŕs, že piko by nikdy nedali. pritom pijú každý piatok sobotu. myslia si akí sú čistí, keď len pijú. ani nehúlia.
potom poznám ľudí, ktorí sa bijú do pŕs, že piko by nikdy nedali a pritom sú to úplne prehúlené hlavy čo len zevlujú po ulici a zháňajú keš na ganju. potom sa nahúlia a kaprujú niekde pri plejstejšne. a potom sa zase nahúlia. ale myslia si, že akí sú oni čistí keď len húlia, prípadne pijú.
všetci títo ľudia odsudzujú človeka, ktorý čo i len vyskúša piko. kydajú a vlastne ani nevedia o čom. nevedia aký je to stav, nevedia či to stojí aspoň za to vyskúšanie. toho, ktorý to chce vedieť, označia za feťáka. vyskúšaj piko a budeš vedieť, aký pocit stojí pikerom za všetky tie problémy.
drogy ako lysohlavky, trava, lsd sú to drogy ktoré človek príjma aby mu niečo dali do hlavy, znie to paradoxne ale je to tak, nový pohlad na veci ktoré každodenne vníma stereotypne, otvorí sa mu obzor, ten kto videl svet z viacerých uhlov o nom aj viacej vie, pre mozog su to dobre drogy, pre tých čo maju vyrovnanú povahu a nemajú labilnú psychiku alebo netrpia nejakými psychickými problémami
neviem či si to skúšal, ale pri piku nejde ani tak o konkrétny význam tých rečí (napr. o štýle nechtu na nohe). to sú len vonkajšie prejavy toho vnútorného stavu.
píšeš o halucinogénoch - ako dávajú nový pohľad na veci. vedz, že to robí aj piko: "otvára oči" (a zatvára dvere - ako sa hovorí). myslím, že každá zmena stavu vedomia nechá na človeku stopu.
ehm .. tento môj príspevok spolu s tým predchádzajúcim asi znejú pro-pikovo. no nikoho nenavádzam samozrejme
šak celá chémia je nahovno, to len taká je*bnutá veda mohla stvoriť piko a podobne sračky...
ale tak allkohol, ganja ..to je príroda