su na to tabletky, ktore musis brat asi rok, resp. kym nepocitis, ze uz ten sluch mas. normalne su dost drahe, 15e/ks, ale ja mam este nejake nespotrebovane, cize ti ich mozem predat povedzme za 10e/ks.
Ja mam tiež podobne tabletky... cele balenie máš za 20€ , su vlastne na zlepšenie toho sluchu, že budeš počuť očami a vidieť sluchom + par nejakých schopností ešte.. vyzeraju ako lentilky ale nie su.. to je iba podobná firma čo to vyrába
Aký absolútny ? Za prvé to chce roky praxe za druhé nikdy nebude absolútny...môžeš mi veriť ja mám zdedený hudobný sluch a ani ten po kom som ho zdedil nemá 100% si človek nie stroj a nemáš ani šikmé oči takže zníž latku a uč sa
@darkpassenger áno, živím sa hudbou, študoval som hudbu a hudba je môj život... a ako príklad takého sluchu ti uvediem moju prvú skúsenosť s dirig. Vodňanským pri nácviku Breinerových džezových úprav Beratles, keď po 20-tich taktoch zastavil skúšku s tým, že 4-té husle v druhom rade zľava hrajú o poltón nižšie a violoncelo 3-tie zprava je mierne nadladené... takže tomu sa hovorí absolútny hudobný sluch, ktorý dokáže byť mimochodom pre niekoho aj celkom bolestivý... vbo všeobecnosti je to schopnosť rozoznať a hlavne označiť správne tón, zvuk alebo akord resp. súzvuk
@salora ako to je síce pekné ale je rozdiel poznať jedno dielo a poznať tóny respektíve akordy bez toho aby si dielo poznal aj ja poznám či niekto hrá pesničku o pol tona vyššie alebo nižšie keď som ju počul pár krát ale to sa nedá nazvať Absolútnym sluchom akože to že mám zvukovu pamäť podľa mňa neznamená nejaký absolútny hudobný sluch skús presne pomenovať ton a akord pesničky ktorú nepoznáš s ktorú nehrajú každe ráno na STV1 v detskej relácii Teletubbies ... zvukovu pamäť mám aj ja a neživym sa hudbou ale aj napriek tomu ti nepoviem presne aký akord alebo ton kde hrajú.... A ver tomu že toto všetko o čom hovoríš je len zvuková pamäť tiež si pamätám pesničky a na základe tónov ti odvodim akord...ale proste toto čo ty hovoríš to je je ako počúvať ja neviem dajme tomu chopina nocturne op.9 no.2 tiež som to počul strašne veľa krát a pamätám si to naspamäť absolútny sluch nieje podľa mňa to že si niečo pamätáš ale to že dokážeš bezproblémov definovať akýkoľvek ton a akord...
@darkpassenger ja nepíšem nikde o nejakej hudobnej pamäti... keď počuješ hrať nejaký orchester po prvý krát nejaké dielo, ktoré si dovtedy nepočul, si schopný zachytiť medzi 60-70 timi nástrojmi jeden zlý tón, napr. len o niečo málo pod/nadladený a presne povedať, ktorý z tých nástrojov to bol? Samozrejme píšem o jednej sekcií nástrojov... ale ani absolútny hud. sluch nevylučuje spojitosť s hud. pamäťou, aj keď to nie je to isté... ten vyššie popísaný príklad nášho niekdajšieho dirigenta nemá nič spoločné s hud. pamäťou
Neviem, co tu riesia so schopnostou pocut v orchestri jeden zle naladeny nastroj v suvislosti s absolutnym sluchom. Absolutny sluch je schopnost spoznat ton, alebo zaspievat ton bez toho, aby som pocul nejaky iny ton, od ktoreho by sa to dalo odvodit.
Udajne sa to da vytrenovat, ale jednak tomu moc neverim a jednak to musi stat strasne vela usilia - kamos to trochu skusal a vravel, ze nejake male vysledky zaznamenal - ale ani zdaleka nie take, aby to mohlo priniest nejake vyhody do hudobnej praxe. Myslim, ze on siel podla tohto kurzu: » www.perfectpitch.com
Maju aj kurz na relativny sluch, co je o dost lahsie a vela ludi sa to dokaze naucit (nie len podla toho kurzu
Ale dakedy sa mi stalo, ze som zahral len tak nahodne jediny ton a zrazu mi to evokovalo nejaku konkretnu pesnicku - a ked som to potom overil, tak som zistil, ze ta piesen v originali ozaj zacina tym tonom...to sa mi zda ako taky slaby dokaz toho, ze niekde tato schopnost mozno drieme v cloveku (vravia niektori, ze v kazdom) - lebo ja nemam moc dobry sluch teda vseobecne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
vývar z banánových šupiek, 2-3x denne po 2 dcl. po týždni uvidíš (upočuješ) výsledok
Aspoň tak si myslím. Každopádne, tréningom sa dá k nemu priblížiť, ale to chce roky a roky.
"Dobrý deň. Môžem dosiahnúť absolútny hudobný sluch"
nie. v žiadnych rokoch. to sa nedosahuje, to buď máš alebo nemáš. proste vrodená záležitosť.
Udajne sa to da vytrenovat, ale jednak tomu moc neverim a jednak to musi stat strasne vela usilia - kamos to trochu skusal a vravel, ze nejake male vysledky zaznamenal - ale ani zdaleka nie take, aby to mohlo priniest nejake vyhody do hudobnej praxe. Myslim, ze on siel podla tohto kurzu: » www.perfectpitch.com
Maju aj kurz na relativny sluch, co je o dost lahsie a vela ludi sa to dokaze naucit (nie len podla toho kurzu
Ale dakedy sa mi stalo, ze som zahral len tak nahodne jediny ton a zrazu mi to evokovalo nejaku konkretnu pesnicku - a ked som to potom overil, tak som zistil, ze ta piesen v originali ozaj zacina tym tonom...to sa mi zda ako taky slaby dokaz toho, ze niekde tato schopnost mozno drieme v cloveku (vravia niektori, ze v kazdom) - lebo ja nemam moc dobry sluch teda vseobecne.