ahojte, viete poradiť ako to vybaviť? už ju mám zahovorenú na jednom úrade (inom ako úrad práce) a povedali mi že nevedia či mi majú dať zmluvu oni alebo úrad práce. máte s tým niekto skúsenosť, nemám totiž chuť stráviť na úrade práce 4 hodiny čakaním aby
na úrade práce je oddelenie týkajúce sa absolventskej praxe, zájdi tam, tam ti všetko povedia a dajú potrebne formuláre.. taktiež spoločnosť kde chceš ísť na prax, musí mať na úrade príce nahlásené miesta na vykonávanie absolvenstkej praxe..
@2 plus ak dana spolocnost, resp. v tvojom pripade urad, nema na urade prace ziadost (ktorej uz bolo vyhovene), tak si ju musi podat a nasledne je na urade prace, ci ju schvali, pricom to moze trvat aj tri mesiace....
v pripade, ze ziadost dany urad ma schvalenu, tak zajdes na urad prace za clovekom, ktory ma na starosti abs. prax a s nim vypises zopar papierov, ktore nasledne pojdu na schvalenie, pricom lehota je lubovolna (asi podla chuti a ochoty danej pracovnicky). ja takto cakam uz dva tyzdne, s tym ze mam vsetko vybavene a uz je len na urade prace nech ma zavola podpisat s nimi dohodu-co je asi aj odpoved na tvoju otazku, dohoda sa podpisuje s uradom prace, pricom jednu podpise absolvent a druhu zamestnavatel. a je to cele zbytocne komplikovane....
Najskôr musíš mať žiadosť na úrade práce. To je taký lajster ktorý vypíšeš. Oni ti tam všetko povedia. To oddelenie sa volá: Oddelenie služieb zamestnateľnosti. Praxovala som práve tam.
Na tom oddelení teda vypíšeš žiadosť. Oni ti ju schvália (alebo neschvália) pridáš potrebné veci k tomu. Na čo musíš čakať, je zmluva, ktorú vystavuje úrad práce. Oni to nemajú ľahké ver mi. Keďže si buď istá, že nie si jediná, kto má o prax záujem, takže musia vystaviť kopec zmlúv, výplaty, kontroly, zúčtovanie a pod. Na absolventskú prax býva stanovený dokonca aj rámec peňazí. Niektoré úrady si to robia tak, aby mali toľko absolventov koľko môžu vyplatiť. Čiže majú rozpočet, pretože ty dostaneš peniaze od nich, od štátu a nie od človeka u ktorého budeš praxovať.
Ja som bola dnes na úrade práce, pretože tiež už mám dohovorenú absolventskú prax v jednej škôlke. Vypísala a odovzdala som im žiadosť a pracovníčka mi povedala, že teraz mám čakať, pretože tú žiadosť odovzdajú inej pracovníčke, ktorá má na starosti absolventskú prax a oni potom uzatvoria zmluvu so zamestnávateľom, kam chcem ísť a vyzvú ma. Lenže nikde som ani neuvádzala adresu zamestnávateľa, ako budú vedieť s kým zmluvu uzatvoriť? Ešte som sa aj pýtala, či mám uviesť presný názov a adresu firmy, kam chcem ísť na abs. prax a ona že netreba. tak som z toho jeleň teraz. Viete mi poradiť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
v pripade, ze ziadost dany urad ma schvalenu, tak zajdes na urad prace za clovekom, ktory ma na starosti abs. prax a s nim vypises zopar papierov, ktore nasledne pojdu na schvalenie, pricom lehota je lubovolna (asi podla chuti a ochoty danej pracovnicky). ja takto cakam uz dva tyzdne, s tym ze mam vsetko vybavene a uz je len na urade prace nech ma zavola podpisat s nimi dohodu-co je asi aj odpoved na tvoju otazku, dohoda sa podpisuje s uradom prace, pricom jednu podpise absolvent a druhu zamestnavatel. a je to cele zbytocne komplikovane....
Na tom oddelení teda vypíšeš žiadosť. Oni ti ju schvália (alebo neschvália) pridáš potrebné veci k tomu. Na čo musíš čakať, je zmluva, ktorú vystavuje úrad práce. Oni to nemajú ľahké ver mi. Keďže si buď istá, že nie si jediná, kto má o prax záujem, takže musia vystaviť kopec zmlúv, výplaty, kontroly, zúčtovanie a pod. Na absolventskú prax býva stanovený dokonca aj rámec peňazí. Niektoré úrady si to robia tak, aby mali toľko absolventov koľko môžu vyplatiť. Čiže majú rozpočet, pretože ty dostaneš peniaze od nich, od štátu a nie od človeka u ktorého budeš praxovať.