nie, vôbec nežijem v rodnom meste cez 8 rokov, nikdy by som sa nevrátila. a keď idem trikrát do roka za našimi na návštevu, tak sa väčšinou od príchodu teším domov
Vôbec nie. Z KE som vypadol hneď po škole a už to bude nejakých 23 rokov čo nedýcham ten príšerný vzduch a nestretávam tie stroskotané jebliny. Ešte aj moji rodičia z tej pičodiery odišli. Za tých 20 rokov som tam bol hádam 5krát a vždy keď tam musím odšoférovať, tak mi je do plaču. Naposledy som tam bol pred pár mesiacmi na pohrebe starého rodiča a hybaj hneď preč. Kks, ani moje vlastné deti ešte neboli v Košiciach a ani ich tam nevezmem.
20 rokov dozadu nebol poriadne internet, auta, v dedine sa uzivili 3 krcmy, celkom to tam zilo a teraz tam je mrtvo, sme viac pohodlni aj, ked mame viac moznosti...
Moj rocnik sme tam boli 3 chalani a 5-7 bab, vsetci sme sa odstahovali. Sprava obce, skolka, cesty stoja tolko, ze nie je za co nieco vybudovat... ale to je problem celkovo dedin na Slovensko, pokial tam nie je par tisic obyvatelov, firmy.
Za rodinou to mam blizko, priroda pekna okolo, ale ako sa vsade niekto pristahoval, aut na cestach je neskutocne vela.
Pekne spomienky mam na lazy na Kysuciach, ked sme prazdninovali. To si aj dnes uvedomim, ze moc toho vlastne k zivotu dnes netreba, vela veci je luxus.
Urcite ano. Zijem teraz v Ba, kde som sa prestahovala kvoli mgr. stupnu a kus som tu teda ostala pracovat. Prachy su to fajn, ale ako sa povie “mozem osrat”. Doslova citim po fyzickej stranke, ako trpi moja dusa, ked myslim na rodny kraj. Moje jedine zelanie je, aby sme sa aj s muzom vratili tam. On si to tam tak zamiloval, ze je z BA rovnako frustrovany. Cize ano, chcem sa vratit a aj keby mam zit skromnejsie, nevadi mi to. Ta dusevna radost, pokoj, pritomnost a vedome suzitie s prirodou a domovom su omnoho, omnoho dolezitejsie, ako nejake peniaze….
Jednoznačne to mám rovnako. Žil som na malej dedinke v Liptove, pred cca 10 rokmi som sa sťahoval a aktuálne som v Ostrave. Verím, že niekomu mesto vyhovuje, dôvody sú individuálne ale dal by som prvé a posledné aby som mohol žiť zas v tom príjemnom tichu a kľude. Dôvod prečo som tu sú hlavne peniaze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
keď som rok nežila, strašne mi to chýbalo, chcela som sa vrátiť a tak som sa vrátila
Moj rocnik sme tam boli 3 chalani a 5-7 bab, vsetci sme sa odstahovali. Sprava obce, skolka, cesty stoja tolko, ze nie je za co nieco vybudovat... ale to je problem celkovo dedin na Slovensko, pokial tam nie je par tisic obyvatelov, firmy.
Za rodinou to mam blizko, priroda pekna okolo, ale ako sa vsade niekto pristahoval, aut na cestach je neskutocne vela.
Pekne spomienky mam na lazy na Kysuciach, ked sme prazdninovali. To si aj dnes uvedomim, ze moc toho vlastne k zivotu dnes netreba, vela veci je luxus.