ahojte, prosím je nejaká metóda ako sa dá vyhnúť AP? Pani úradníčka mi ponúkla možnosť absolventskej praxi. Kedže momentálne nepracujem prišla mi to ako vhodná príležitosť . Samozrejme som súhlasila, lenže ona mi doslova nanútila prax v jednej inštitúcií v ktorej som už praxovala a samozrejme že tam ísť nechcem. Pol roka im tam budem robiť poskoka. Keby je to hocikde inde idem, ale toto fakt nie. Viem, že sa to dá jedine vtedy ak by som sa vyradila a sama platila to poistenie ale nedá sa to obísť aj nejak inak ? ...Fakt ako keby mi to naschval spravila mám pocit..
Ak chceš ostať v evidencii, tak musíš niečo pre to aj urobiť. Praxi sa nevyhneš, jedine, že by si si našla inú firmu, kde by si mohla robiť absolventskú prax, takú ktorú by si chcela viac.
Nemôže ti nanútiť nič, ak si predtým už neodmietla dva razy inú prácu, nemajú právo ťa vyradiť, ani keby odmietneš rovno TPP. Oni sút eraz veľmi drsný na úradoch pod taktovkou znižovateľa zamestnanosti Richtera, ktorí sa čuduje akože je toľko voľných miest na čašníkov keď im idú platiť minimálku, takźe teraz skúšajú nanútiť hocikomu hocićo. Ak ťa bude presviedčať, že budeš vyradená, a nebodaj ti bude dávať ešte niečo na podpísanie o vyradení poriadne si prećítaj čo to je. Ak to bude žiadosť o vyradenie (čo zrejme s najväčśou pravdepodobnosťou bude) povedz, že sa chceš o tom poradiť s jej nadriadenou že prečo máš byť na vlastnú žiadosť odhlásená len preto že raz odmietneš prácu, ktorá ti nevyhovuje.
No tak neviem teraz v absolvenstkej praxi sa veľmi nevyznám, ale podľa mňa si stále môžeš nájsť aj niećo iné, dokonca podľa môjho názoru si môžeš nájsť niečo iné aj poćas nej... No neviem kua, mám známu na úrade ale dlho dlho teraz nebudem s ňou, tá by ti vedela poradiť ako z kadečoho vykľučkovať.
@karlotiskot Samozrejme dá sa len mne sa už neoplatí si hladať TPP kedže chcem ísť na vysokú školu.. Kedtak nejakú brigádu si nájsť, odhlásiť sa z UP a platiť si to z tej brigady :/
Fuuu takže... Ak ideš na výšku, dalo by sa to zruśiť, ale až po nástupe čo vlastne majú oćividne pekne vypočítané a čo ti bude vlastne nahovno celé... Dohodu ak si nájdeš nemusia ti to uznať, pretože tam ti platí odvody úrad, musela by si si vedieť dosť drsne dupnúť vraj... Najlepšie je ten TPP si nájsť. prihlás sa niekde do mekáču, alebo do Tesca na mesiac, na dva, ak ti po opätovnom prihlásení budú chcieť nanucovať prax, ohlás že ju nebudeš môcť dokončiť z dôvodu štúdia, (najlepšie ak budeš mať papiere o prijatí z výśky už a podobne) ale vraj že záujem o túto prax môžeš odmietnuť už pri prihlasovaní sa na úrad.
@likjul Tak ja neviem s richterom vraj už veľa vecí neplatí čo platilo :d si pamýtam dva roky do zadu ako sa si nás tam desiatich posadili do kruhu spolu s ľuďmi s edimaxu a začali sa vyhrážať, že ak nepôjdeme za pás do úplne iného mesta robiť tak nás vśetkých vyradia. Ako poznám aj dobré úradníčky čo vždy radi pomôže a k tým by som si nič nedovolil, ale keď tam vidíš starú fuchtlu ako deptá chlapca čo práve vyšiel zo školy ako si bude platiť zdravotnú sám a ako to bude musieť vysvetľovať rodičom, že je to kvôli tomu ako odmietol prácu... Proste to už človek musí reagovať prednesom, ktorý začína slovami "ty chorá piča."
Tak ak chceš nastúpiť na vysokú školu, tak tá absolventská prax ťa nezabije. Sú to len 4 hodiny denne. Viem, že tých 128€ je málo ale lepšie, keď momentálne nemáš nič. Čo by si na tej praxi robila? Kam ťa posielajú?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
No nezostáva ti iné ako tam ísť. Teraz je už neskoro aktivizovať sa