triedim na dve kopy - kopu, ktorá sa perie na tridsiatke a kopu, ktorá na šesťdesiatke mám chytrú pračku, ktorá má prednastavené programy a s otáčkami, tipami a trikmi jej dôverujem, nadrbem do nej prádlo, pridám gél a aviváž a neriešim. ez.
@samsebou30 a aj pre toto si stále sam... a okrem toho, to co si napísal vôbec nemá logiku.. Prať ručne veci, co zaberie kopec času, lebo hodiť veci do práčky je ženská robota..
@dalsinovynick@3 tak niekedy to je také špinavé (ja neviem od oleja alebo dačoho ťažko prateľného), že to si vyžaduje prať v rukách, tak to tak periem aj v rukách jako si..
@dalsinovynick@3 chlap by mal robiť roboty také asi zhruba ja mám na práci, medzitým aj upratovať čo bežne robím a niekto to berie ako ženské roboty. Pranie, žehlenie, vyšívanie, nejaké kreatívne veci ako aranžmány, to by malo byť ženské. To je taká jemná nenáročná práca.
@ladydoga@4 tak všetko nie, iba to čo idem aj žlčovým mydlom prať skrz zašpinenia (napríklad potné kruhy na bielom tričku pod pazuchami, od oleja alebo od nejakej šmuhy na oblečení). Ja si takto periem, nuž nemám robota na to.
@samsebou30@8 náhodou brat kedysi vyšíval, strihal a lepil papierové modely, piplal sa s elektronikou, spájkoval, aj rifle mi zašíval na šijacom stroji
@ladydoga@12 áno perie, po mojom takom podrobnom vypratí to putuje mamke na opratie. Tá už tomu nastaví tu správnu teplotu, ideálne otáčky a ideálne niečo čistiace na opratie.
@samsebou30@14 a čo by si robil, keby si to musíš dávať oprať sám? To ako keď máš niečo špinavé a chceš si to znovu obliecť tak čakáš na mamku, kým to hodí do práčky?
Milujem, že hodiť veci do pračky a zapnúť práčku je zahanbujúce, ale nechať dávno po tridsiatke maminku, aby mi prala špinavé trenky a netušiť, ako sa práčka vlastne používa, je úplne v poriadku
@thunderstorm@19 mama to vie najlepšie prať. Ja sa starám o všetko technické, všetko iné okolo domu a aj záhrady od semienka až po celú rastlinu a zber. Zaváranie to už je ale jej vec ktorej dobre rozumie, ja to čisto nazberám, zabezpečím poprípade, prinesiem, umyjem, prichystám.
@lukaso121@20 mne neperie suseda, ja viem veľmi dobre, že sa s nikým iným ďalším už nechcem rozprávať a suseda obťažovať. Ja si žijem svojim životom, oni si žijú svojim životom.
@samsebou30@24 no veď keď ti neni blbé si v tvojom veku nechať prať spodky od manky, tak pre mňa za mňa len ma pobavilo, že považuješ tak elementárnu samoobslužnú činnosť ako pranie vlastného oblečenia za zahanbujúcu
inak mama tiež nebude vládať na teba prať do nekonečna, tak by si mu možno mal poprosiť, aby ťa do tejto nemaskulínnej a ponižujúcej aktivity zasvätila
@thunderstorm@27 môj život nemusí byť pre druhých nič na nejaké staranie sa. Je to medzi mnou a mnou ako aj panictvo, nevzťah a všetko toto moje, ja to beriem také aké to je. Zatiaľ všetci vládzeme, iba viem, že ja tu ďalej už potom nechcem sestru z hora na triku. Ja sa k nej nebudem hlásiť, nepatrí k môjmu pokrvnému príbuznému.
@ladydoga@28 a čo má potom robiť žena, keď už muž bude všetko? Tak to načo sú páriky, však veď teda každý dokáže existovať sám. Načo toto takto, už netreba, chlap bude na všetko a bude tu robiť asi všetko.
@samsebou30@30 ako ti píšem v @27 - keď teba to nesere, pre mňa, za mňa mne len príde bizarné a komické tvoje uvažovanie a existovanie, tak som sa na tom pobavila, nič viac, nič menej
@samsebou30@31 jako toto myslíš vážne, čo si napísal? Sa mi nechce veriť, že si až tak blbý... To jako podla teba sú spolu muž a žena iba kvôli tomu, aby jeden robil veci za toho druhého? To si robíš srandu toto
@ladydoga@34 cez toto by som sa este pri nom vedel preniest, ale fakt, ze on sa tu uz roky tvari ako extremne je on zaneprazdneny a nema na nic cas a robi "chlapske" prace ma udivuje ako keby nikto iny nemal povinnosti. Ako aj to, ze pozaduje od zeny aby varila, prala, zehlila, starala sa o domacnost a neviem co, pretoze to je zenske, zatial co on bude vonku robit svoje "extremne dolezite" muzske veci a vobec mu nedochadza, ze tieto "damske" veci sa robia kazdy dencalebo skoro kazdy den, kdezto on ak nieco opravuje denne, tak to bud opravuje napicu alebo je lakomy a nechce minut ani cent na vymenu, a to je len jeho problem.
@thunderstorm@33 ja sa na tom nejako nebavím, proste žijem si nestranný svoj život. Priateľov k sebe nevolám, nemám ich ani kam poslať jedine tak do mojej 3x3 veľkej izby. Nikdy tam nikto cudzí nebol. Žijem tam iba ja, teda spím.
@ladydoga@34 no tak kvôli trtkačke, ale to už som si odmyslel a dá sa bez toho tiež prežiť. No a potom vzťahu, ale to už som si tiež odmyslel. Nuž tak som sám, spím si na svojej jednolôžkovej posteli.
@mytickaentita@44 tak áno, že o mňa neprejavili záujem. No ja sa im teraz nejdem mstiť, zostávam od nich odstrihnutý, budem fungovať sám. Ešte nie, ani na gastro sa mi ešte nepodarilo prihlásiť…
@samsebou30@43 takže sa doma vlastne ani necítiš ako doma a je ti blbé si tam niekoho pozvať? Kerro, to je docela depresívne.
Už by si sa konečne mohol pozviechať a začať chodiť na tú terapiu. Rozhlasuješ to tu minimálne tri roky, že začneš, a skutek utek. Keby si bol býval vtedy začal, tak tu dnes nevypisuješ také slaboduché kktiny a možno by si si aj našiel kamarátov
takmer vsetko v pracke, ale velke veci (kabaty bundy, podusky, dokonca raz aj celú perinu) vo vani, minimalne dám namocit, resp.ked uz je to vo vani, tak uz to tam aj 'rucne' operem (~horúca voda + p.prach, avivaz atd) ale vo vani len obcas, 1, 2 x za rok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
inak mama tiež nebude vládať na teba prať do nekonečna, tak by si mu možno mal poprosiť, aby ťa do tejto nemaskulínnej a ponižujúcej aktivity zasvätila
proste bez toho nie si muz!
Už by si sa konečne mohol pozviechať a začať chodiť na tú terapiu. Rozhlasuješ to tu minimálne tri roky, že začneš, a skutek utek. Keby si bol býval vtedy začal, tak tu dnes nevypisuješ také slaboduché kktiny a možno by si si aj našiel kamarátov
ale vo vani len obcas, 1, 2 x za rok
kámo keby si vedel kolko je gakt dobrych zien a dievci v matfyz.oboroch