mna osobne tento styl hudby velmi zaujal..je pohodova a vesela no nemam toho este vela /myslim interpretov/ a co sa tyka jazzu, je toho straaasne moc...rada by som uvitala nejake rady, tipy a pod. na skupiny tohto zanru... acid jazzu... dikes...
Miles Davis, John Coltrane, Norah Jones, Billie Holiday, Herbie Hancock, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Thelonious Monk, Nina Simone, Charles Mingus, Duke Ellington, Charlie Parker, Jamie Cullum, Diana Krall
Modern jazz:
Keith Jarrett, Dave Douglas, The Bad Plus, Brad Mehldau, Esbjörn Svensson Trio, Sun Ra, Wayne Shorter, The Five Corners Quintet, Charlie Haden, Eric Dolphy
Fiiha mayo sa vyzna Mne sa uz nejaku tu dobu paci jazz sam o sebe, som tiez chcela cimsi prispiet ale uz to naj tu bolo spomenute.. este ak tak sa mi lubi big band Glenna Millera (fakt treba vypocut aspon co to) , a tiez Ray Charles je skvely na toho sa tu zabudlo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
patri tam aj London elektricity a pod?
Ja zboznujem acid jazz(Jamiroquai, Zero 7 atd.)
Pod acid jazz najdes napr:
Isabelle Antena, De-Phazz, Beady Belle, Incognito, Planet Bliss, St. Germain, Jamiroquai, The Brand New Heavies, Clifford Gilberto, Amon Tobin, Gotan Project, Mo' Horizons, Koop, London Elektricity a veeela dalsieho...
Miles Davis, John Coltrane, Norah Jones, Billie Holiday, Herbie Hancock, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Thelonious Monk, Nina Simone, Charles Mingus, Duke Ellington, Charlie Parker, Jamie Cullum, Diana Krall
Modern jazz:
Keith Jarrett, Dave Douglas, The Bad Plus, Brad Mehldau, Esbjörn Svensson Trio, Sun Ra, Wayne Shorter, The Five Corners Quintet, Charlie Haden, Eric Dolphy
len ta poopravim...
modern jazz nie je to co si vymenoval vyssie...
je to odvetvie jazzu pestovane v amerike v 80tych rokoch..
vyssie popisane projekty spadaju to kategorie nujazz (alebo new jazz).
a poopravim ti aj prispevok acid jazz
acid jazzovy umelci su napr: US3, Jamiroquai, alebo aj The Brand New Heavies...
ostatne spomenute veci sa zaraduju do skatulky elektronika...
p.s.: aj last.fm sa myli, a dokonca dost casto...
ale nic v zlom, obdivujem tvoj prehlad, niektorymi spomenutymi menami si ma fakticky prekvapil
Denne stravim vela casu hrabania sa v hudbe