acta .. nechapem preco by ma malo trapit to ze si uz nebudem vediet pozriet video dakej p..e na youtube. alebo nestiahnem daky americky brak. a ze nebudem vediet strielat teroristov mysou. Priam si zelam aby to vlady podpisali, vratime sa pekne na zaciato
a preco by ta malo trapit ze ta budu kontrolovat na hraniciach, sledovat tvoju IPcku, vediet kazdu kravinu co googlis a mat ta vlastne celeho precitaneho..
a samozrejme, vsetci maju peniaze aby si kupovali original CDcka len kvoli jednej pesnicke.. to len tak btw.
priala by som si aby sa ta ACTA dotykala len ludi co si tak strasne zelaju nech je schvalena a nas ostatnych by nechali napokoji.. urcite by si bol stastnejsi, keby ides na letisko a furt sa ti seru do PC co v nom mas a zmazu ti pesnicky z mobilu lebo ich nemas vsetky kupene.. ci snad mas?
Vieš, všetka hudba nieje brak, a nie každý ma mesačne 20 eury na nové albumy, niektoré klipy do telky nepôjdu nikdy pretože nejsú mainstreamové, a ide tu aj o slobodu prejavu na internete O__o
Želám si aby nejaká dobrá duša podpísala tvoju eutanáziu
Máš legálny win? máš legálne kúpené hry? máš legálne kúpenú každú 1 pesničku? máš každú túto pesničku legálne aj v telefóne? máš pocit, že je normálne, aby kontrolovali čo robíš na internete ? máš pocit, že je normálne, že ti budú môcť siahnúť na mobil, usb, notebook,pc a bla bla na hraniciach?
Nechápem, ako si to môžeš priať. Asi si neuvedomuješ čo všetko tá dohoda predstavuje. Ako tu už odznelo, kto ti bráni si odpojiť internet a chodiť do kina, na koncerty a kupovať si originály, keď na ne máš, @sqad
on to myslel tak podla mňa žeby bral keby bolo všetko tak ako pred tým, ked sme o nete ani nevedeli, a tí ktorí to zažili nemôžu povedať že to bolo až tak zlé vtedy sme mali iné zábavky.
tak kludne si sedte domka s cajikom pozerajte kacerovo upujte nove fotecky na fb stahujte si hudbicku chatujte si s kamaratmi z vedlajsieho vchodu a hlavne hlavne si davajte pozor aby ste si nestrhli klapky z oci ..
ja si tiez myslim ze to nie je zla vec ... ak niekto nieco ukradne, tak druhi ho zdrbavaju, no to, ze ma niekto 8 diskov nelagalnych veci je OK .. priznavam, ze aj ja mam nejake stiahnute filmy (dokumentarne) a cracknuty photoshop, no zaobidem sa aj bez toho
toto môže vypustiť s papule len zle informovaný človek alebo čo...
budú kontrolovať všetky prijaté a odoslané pakety dát, budú vedieť aj kedy si si prdol snáď...a prepáč, ja nemám, keď to spočítam približne 100euro mesačne nato, aby som si všetko mohla kúpiť....nehovorím, že naozaj kvalitné hry si nekúpim, lebo sa to spája s naozaj kvalitnými službami, ale než sa dostanem k nejakému filmu legálne, tak je jednoduchšie ho stiahnuť a nie sú to iba americké braky. Zdieľanie na ktorom je v podstate založený internet skončí...to asi nie je správne, toto chcú schváliť ľudia, ktorý hovno vedia o tom ako internet v skutočnosti funguje. Najväčším paradoxom je, že sa na tom nenabalia ani umelci...
lebo akoze teraz ma nikto nekontroluje nikto nevie co pisem neexistuju ziadne centra v ktorych sa neukladaju telefonaty nemate pri sebe mobil ktory neudava vasu polohu.
Američania už nevedeli ako sa majú vyhrabať z toľkých dlhov a preto zaviedli toto....
tu nejde len o to že si nebudeš môcť sťahovať filmy, pesničky, hry etc..
Bude celkovo cenzúra internetu, nebudeš mať prístupné pravdivé informácie, lebo jediné, čo ťa bude informovať o dianí vo svete budú naše skorumpované televízne kanály, ktoré neukážu ani zlomok pravdy... nakoniec to bude ako za komunizmu...
Väčšiu kokotinu ako ACTA som ešte nevidel. Ale pokiaľ viem Slovensko tento zákon nepodpísalo. A 22 štátov, ktoré ho podpísali ho musia ešte ratifikovať - napríklad v Poľsku by sa malo konať referendum. Toľko k tejto pičovine.
A zistíš že toto všetko o tebe na internetu už dáááávno vedia a ešte aj oveĺa viac, vrátane toho kde približne sa pohybuješ, komu voláš, aké stránky navštevuješ. Zo sociálnych sietí o tebe vedia aké názory zastávaš a s kým sa poznáš.... Čiže nevidím na tomto žiadny krok k horšiemu keďže toto všetko už dávno funguje. Dokonca aj batožinu ti na letisku komplet presortuju a teraz nastane akurát tak ten rozdiel že sa ti pozrú aj na dátové úložiská či nepašuješ kradnuté dáta. No tak to je veľký rozdiel teda
@hoperpohroma čiže ak by si si ten článok prečítala celý tak by si sa dočítala že sa tam népíše len o google ale aj mobiloch s androidom či iOS, facebooku, a úplne všetkých službách google.Ďalej by si sa dočítala aj to že všetky tieto firmy pskytujú údaje aj tretím stranám (vrátane štátu).
Prečo sťahujem copyrightový obsah z internetu? Lebo nemám love na to, aby som platil 10 éčiek z album, z ktorého sa mi páčia 2-3 pesničky.
Lebo nedám 50 euro za hru, ktorú dohrám za 8 hodín čistého času a potom si ju môžem strčiť do prdele.
A keď si aj z času na čas kúpim originál, a nanosekundu ma hreje pocit ako podporujem umelcov (herné štúdiá etc..). Potom si však spomeniem, že 99,5% zisku z predaja ide príživníkom vo vydavateľstvách, a samotný tvorca hodnoty dostáva z predaja prinajlepšom promile.
S tým vobec nesúhlasím. To už pomaly ako keby som nič nemohla. Nič počúvať, nič pozerať. Je to na mozog, tento zákon.
Ja si polovičku vecí iba sťahujem. Tak neviem čo by som robila, lebo určite by som si nekupovala každú pesničku zvlášť. Peniaze viem minúť aj na iné veci.
"ACTA is not about checking or monitoring private communication on the internet and it will not censor websites. It is not about how individual citizens use the internet. It will not censor websites. It is not about how individual citizens use the internet."
Pirátstvo najviac trápi hudobníkov, ktorí sa už aj tak topia v peniazoch, lebo tých malých pirátstvo preslávi a niekto im pôjde aspoň na koncert... A nie každý si môže dovoliť kúpiť celý originálny album, kvôli tomu, že sa mu páči jedna pesnička alebo kúpiť dvd s filmom po ktorom si povie "to bola ale hovadina"...
Ako nehnevaj sa, na koncert môžeš ísť aj teraz (podľa mňa nikdy live cd nenahradí koncert) a aj do kina... Ja by som aj šla častejšie do kina, ale keď jeden lístok už tiež stojí dobrých 6 eur, tak ako nech sa nehnevajú, ja som chodila do kina za 40 korun!
nieje to iba o tom, čo sťahuješ, chlapče... naštuduj si a keby to náhodou schválili, budeme všetci plakať krvavé slzy, teda okrem mňa, ja budem v lese tancovať odzemok s jeleňmi
ACTA je aj o tom,že keď sa natočíte niekde v krčme pri zábave a zavesíte to na net,tak keď to bude aj s hudbou,ktorá tam hrala,tak ste porušili autorský zákon a môžu vás stíhať.
Ako v tom, že by sa za veci malo platiť ... zdá sa mi správne, ale myslím, že aj tie ceny sú prehnané, možno keby to dali nižšie šlo by to jednoduchšie... lenže to nespravia, kým ľudia nebudú kupovať... (Nekonečný cyklus) Lenže ľudia na to nemajú. Lebo všetko ide len tým hore a samotným tvorcom nič... pri všetkom pomaly. Práca je ohodnotená zle. Lenže Acta sa snaží natrepať do súkromia pokiaľ viem, chce kontrolovať nespočetné množstvo mailov... dát. Viete si predstaviť ako to robia... ?? Nemyslím si, že to niekoho bude baviť kontrolovať, lenže ľudia sú svine a ak to dobre zaplatia, tak kontrolovať vás budú. A s tým už nesúhlasím, kontrolovať dáta je hovadina.
-.- .... takto... keď budem konečne independent woman a bude sa mi dariť kúpim si všetku moju hudbu na cd.... ale ja si teraz jednoducho nemôžem dovoliť vyjebať za jedno skurvené CD ,min. 15 e (poštovné....a podla mňa by mnohých nenznámich interprétov trebalo zo zahraničia) ....a ďalej...seriály ktoré sa tunak nevysielajú? ....
je to kolosálna pičovina.... lebo všetko to je drahé....
@lawey postovne zo zahranicia je casto krat lacnejsie ako tu na slovensku ...bezne ked si nieco objednavam tak z UK mam postovne za 1 libru a tu za 4 e
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
a samozrejme, vsetci maju peniaze aby si kupovali original CDcka len kvoli jednej pesnicke.. to len tak btw.
priala by som si aby sa ta ACTA dotykala len ludi co si tak strasne zelaju nech je schvalena a nas ostatnych by nechali napokoji.. urcite by si bol stastnejsi, keby ides na letisko a furt sa ti seru do PC co v nom mas a zmazu ti pesnicky z mobilu lebo ich nemas vsetky kupene.. ci snad mas?
Želám si aby nejaká dobrá duša podpísala tvoju eutanáziu
Daj si facku.
A aby som nezabudla:
V TOMTO ACTU PODPORUJEM
- ale nesuhlasim so zasahom do sukromia a sikany.
V TOMTO ACTU NEPODPORUJEM.
budú kontrolovať všetky prijaté a odoslané pakety dát, budú vedieť aj kedy si si prdol snáď...a prepáč, ja nemám, keď to spočítam približne 100euro mesačne nato, aby som si všetko mohla kúpiť....nehovorím, že naozaj kvalitné hry si nekúpim, lebo sa to spája s naozaj kvalitnými službami, ale než sa dostanem k nejakému filmu legálne, tak je jednoduchšie ho stiahnuť a nie sú to iba americké braky. Zdieľanie na ktorom je v podstate založený internet skončí...to asi nie je správne, toto chcú schváliť ľudia, ktorý hovno vedia o tom ako internet v skutočnosti funguje. Najväčším paradoxom je, že sa na tom nenabalia ani umelci...
tu nejde len o to že si nebudeš môcť sťahovať filmy, pesničky, hry etc..
Bude celkovo cenzúra internetu, nebudeš mať prístupné pravdivé informácie, lebo jediné, čo ťa bude informovať o dianí vo svete budú naše skorumpované televízne kanály, ktoré neukážu ani zlomok pravdy... nakoniec to bude ako za komunizmu...
» pocitace.sme.sk/c/6240422/co-o-...
A zistíš že toto všetko o tebe na internetu už dáááávno vedia a ešte aj oveĺa viac, vrátane toho kde približne sa pohybuješ, komu voláš, aké stránky navštevuješ. Zo sociálnych sietí o tebe vedia aké názory zastávaš a s kým sa poznáš.... Čiže nevidím na tomto žiadny krok k horšiemu keďže toto všetko už dávno funguje. Dokonca aj batožinu ti na letisku komplet presortuju a teraz nastane akurát tak ten rozdiel že sa ti pozrú aj na dátové úložiská či nepašuješ kradnuté dáta. No tak to je veľký rozdiel teda
Čiže aký je v tom rozdiel?
Veď ťa nikto pri nete nedrží a všetko to, čo si napísal môžeš robiť aj tak nie ?
Prečo sťahujem copyrightový obsah z internetu? Lebo nemám love na to, aby som platil 10 éčiek z album, z ktorého sa mi páčia 2-3 pesničky.
Lebo nedám 50 euro za hru, ktorú dohrám za 8 hodín čistého času a potom si ju môžem strčiť do prdele.
A keď si aj z času na čas kúpim originál, a nanosekundu ma hreje pocit ako podporujem umelcov (herné štúdiá etc..). Potom si však spomeniem, že 99,5% zisku z predaja ide príživníkom vo vydavateľstvách, a samotný tvorca hodnoty dostáva z predaja prinajlepšom promile.
Ja si polovičku vecí iba sťahujem. Tak neviem čo by som robila, lebo určite by som si nekupovala každú pesničku zvlášť. Peniaze viem minúť aj na iné veci.
» ec.europa.eu/trade/creating-...
Acta nie je zameraná na jedinca. Nebudú Vám môcť kontrolovať MP3, mobily atd. a dôležité "ACTA will not censor or shut down websites."
A keby to niekoho zaujímalo, tu je celé vyhlásenie
» www.zive.cz/bleskovky/prect...
ACTA sama o sebe nie je až tak zlá...ale je to len začiatok niečoho zlého (pochybujem, že by to zostalo pri nej) a preto vravím - nie.
"ACTA is not about checking or monitoring private communication on the internet and it will not censor websites. It is not about how individual citizens use the internet. It will not censor websites. It is not about how individual citizens use the internet."
Necítite sa ako ovce trochu?
Ako nehnevaj sa, na koncert môžeš ísť aj teraz (podľa mňa nikdy live cd nenahradí koncert) a aj do kina... Ja by som aj šla častejšie do kina, ale keď jeden lístok už tiež stojí dobrých 6 eur, tak ako nech sa nehnevajú, ja som chodila do kina za 40 korun!
ak teda nemáš čo skrývať
je to kolosálna pičovina.... lebo všetko to je drahé....