Máte niekto skúsenosti s tým že by váš domáci miláčik bol agresívny a bezdôvodne útočil? Mám zajaca ktorý ma 2,5 roka a často sám odseba mňa aj iných členov domácnosti pohryzie alebo poškriabe vyslovene útočí keď ho chcem vybrať z klietky alebo keď ho drž
Je mi jasné že zajace sú také len som sa obávala keď to je moc časté či s ním nemôže niečo byť mne nejako extra neprekáža keď mám škrabance skôr som sa bála o neho či mu dačo neni .
mala som strašne agresívne degu, hnevalo sa len keď sa niekto priblížil ku klietke, stále bolo nervózne, no začalo si okusovať labky, tak sme ho zobrali k doktorke.......a potom aj tak zdochlo
my sme tiez mali zajaca a bol to NAJAGRESIVNEJSIE zviera ake som kedy stretla potom sme ho normalne dali babkinej znamej na dvor medzi inych zajacov, ale dojebaval aj ich a znama mala stale obviazane ruky lebo utocil na nu.a ked sme mu hadzali mrkvu do klietky tak to len tak ze jeden otvoril dvierka a rychlo sme mu ju tam supli, lebo on bol hned akcny
jak tak pozeram tie zajace su riadne agresivne hovada, ja som nasho krmil len ked bol na druhej strane klietky a chytil som ho dva krat za zivot co ma dva krat yebol do ruky. inak take ze rozkusane kable po byte to bolo vzdy ked sme ho pustili
Ja som mala aj morča to bolo úplne pokojné ale už bolo staručké a zomrelo aono s tým zajacom vychádzalo dobre nikdy sa nebili. Ja ho môžem vyberať len rukavicou a často útočí aj na napájačku.
ja som mala tiez zajaca ktoreho mi doniesla krsna ze jej znama uz ho mat nemoze..hned som aj pochopila preco ho mat "nemohla" ... to bolo take hovado hnusne. kazdeho kusal..mna stale drapal bala som sa mu davat potravu v klietke tak zil u nas pusteny na dvore a on tam uplne zdivocel este aj utocil na mojich psov
my máme potkana (matildu) a keď bola malá tak raz jej preplo a agresívne útočila úplne na všetko, proste hocičo čo sa jej len šuchlo okolo klietky, všetko hrýzla, útočila.....po týždni alebo dvoch ju to prešlo a teraz je to úplny mazel (L) (L)
neviem možno si len prechádzala nejakým blbým obdobím alebo jej preplo z tepla
zajace su velmi teritorialne, ked ho chces mat vonku z klietky, radsej len otvor dvierka a nechaj ho vyjst von ked nastane jeho cas nevyberaj ho ked ta kuse. ja som mala cincilu, ktora bola predtym u ludi, ktori sa o nu velmi zle starali a terorizovali ju nejake drbnute decka a spravala sa tiez velmi cudne, bola hrozne bojazliva a niekedy v noci len tak plakala, hrozne nahlas uz som nevedela co robit, tak som jej len dala priestor, zakryla kable a zastrcky a nechala jej otvorene dvierka a pobehovala si po izbe hned ako som si lahla spat ty mas zajka uz od malicka u seba alebo bol predtym u niekoho ineho? mozes este skusit kupit morske prasiatko k nemu ak na to mas moznosti, uz viackrat som pocula, ze vraj sa navzajom ukludnuju a "liecia"
@nicolkaa kúpila som si ho v chovoprodukte keď bol maličký.Morča som mala a naozaj na seba pôsobili dobre neboli k sebe agresívny vôbec.S klietkou to mám také že mám ju na stolíku tak ho musím zobrať zvrchu nemôže chodiť cez bočné dvierka.
este by som ti odporucila vsimat si detaily co ho provokuje k tomu aby kusal a bol agresivny. mozno su to nejake zvuky, sposob akym k nemu naciahnes ruku aby si sa ho dotkla, sposob akym mu davas jedlo cokolvek to je, tak to nerob, nech vie, ze mu nechces robit zle. a ked sa s nim chces hrat a hladkat ho, nos ochranne rukavice, dlhe rukavy, dlhe nohavice a topanky, aby si ho este viac nevystrasila ked ta kusne a ty sa nahle myknes alebo zakricis. ja som si skrotila agresivneho skrecka tak, ze aj ked ma kusal furt do rukavic, hovorila som na neho milo a hladkala ho akoby sa nic nestalo
@nicolkaa ja už som skúsila dávať mu naschvál ruku s rukavicou nech sa vyblázni ale nepomáha noo len nechcem mať xy malých zajačokov lebo ma mama aj s nimi pošle do preč a ďakujem za rady aspoň niekto ( samozrejme aj pár iných) mi pomohlo
@floremcorde niekedy sa nedala takmer chytiť, ked som sa o to pokúšala, útočila, vyslovene skočila do ruky a ukusila..tak postuone pomaličky som ju anjprv navykala na pohladkanie, potom sa chytanie, stále som ju najprv vyberala na krátku dobu a postupne predlžovala..ona hrýzla aj keď som ju mala na rukách, tak som si hodila na kolená nejaký uterák a kusala iba ten ...a ked bola trochu kludnejšia, odmenila som ju..teraz je to už lepšie, dá a chytiť, kuše už ozaj výnimočne. Hladkanie neobľubuje, ale už to nie je také ako predtým..no ešte máme veľa práce pred sebou..je to beh na ldhé trate...veď ju mám už takmer pol roka
@matiseq prestaň to tu riešiť,niekedy je lepšie zvierata vykastrovať lebo potom sú preplnené útulky a niektorí majitelia mláďatá aj topia čo je ešte omnoho horšie.My poznáme tvoj názor,ty poznáš náš.Tešilo ma zbohom.Pls netaguj ma lezie mi na nervi keď mi tu stále chodia upozornenia na doriešené témy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
neviem možno si len prechádzala nejakým blbým obdobím alebo jej preplo z tepla
ty mudraňa mudra, choď do chov predajne a povie ti to každý odborník...
je starý a preto je agresívny
no ty si dobrá krava