Ahojte. Chystám sa na gympel a ešte stále si nie som istá v jazykoch
, kedže 9 rokov som sa učila nemčinu na základke ale akosi ma vôbec nezaujíma, jednoducho veľmi sa mi nepáči. Zatiaľ som si dala ako maturitný predmet nemčinu a druhý anglinu ale uvažujem nad tým či si to náhodou ešte nezmením na angličtinu a španielčin
ja som mala nemčinu 8 rokov a viem z nej hovno, toto myslím úplne vážne, proste ak počujem niekkoho hovoriť po nemecky, tak si len tak uvedomím, že občas mi je nejaké slovko známe....angličtinu som mala asi 6 rokov a viem z nej oveľa viac ako z nemčiny....a však oni by ťa na škole mali vedieť pripraviť ne to, že sa z toho predmetu rozhodneš o 4 roky maturovať....a vlastne....to prečo už teraz riešiš, z čoho maturovať?
@anjeliksrozkami pochybujem ze sa ju na strednej naucis, venuj sa jej sama, a najlepsie spravis ak si najdes kohosi kto po anglicky rozprava a tak sa ju aj najrychlejsie naucis ... zasa z druhej strany je fakt, ze vela chujov profakov potom zaujimaju ich nepodstatne sracky, ktoreo bycajne v angline ani nenajdes alebo sa minimalne pouzivaju
ked si mala 9 rokov nemcinu tak by bola dost blbost ist teraz na uplne novy jazyk, kedze na gympli v prvom rocniku uz budu ucitelia ratat s tym, ze z angliny ziaci maju nejake zaklady
@synekdocha no veď presne toto aj ja a vôbec sa mi ani nepáči ani nič a preto lebo či to budem zvládať keďže určite ma dajú do skupiny pokročilých keďže v mojom okolí sa skoro nikto kto chce ísť na tu školu tiež neučí po anglicky
@carbonevo akože ja sa niečo učím lenže zase vôbec netuším kde mám začať , učím sa len to čo ma napadne
ja som mal na základnej 9 rokov nemčinu keď som išiel na strednú pri zápise som jasne napísal , že chcem maturovať z angličtiny . Samozrejme mi dali maturitu z nemčiny ( asi predpokladali že po deviatich rokoch niečo budem vedieť ) ale je mi jasné že viem ovela viac z angliny aj keď už mám odmaturovanú nemčinu takže podla mňa by si si mala vybrať angličtinu predsa len s anglinou prídeš do styku skoro všade a aj slovíčka sa mi zdajú byť ľahšie ....
ja som presne na základke 9 rokov mala nemčinu a nepáčila sa mi tak som si dala angličtinu ako maturitný a úplne v pohode, ale závisí aj od toho ako dobre ti idú jazyky, lebo je to dosť prísne na jazykoch teraz a hlavne rátaj s tým, že na gympli sa nedá maturovať z nižšej úrovne B1, len z B2.. ak sa nič nezmení
mne to nedovolili ale myslím že to záleží od školy na niektorých školách si vybrali maturitný jazyk až keď prebrali základy tuším to tak mal aj kamarát ale čo už .... zase nemčina sa dá zvládnuť len tie slovíčka ... ach ..
ja mám na gympli anglinu a neminu a španinu by som si nedala,proste,radšej nemčinu,z ktorej viem síce velké prd,ale pomôžem si v nej aspon anglinou kedže su si podobne,a hej pletie sa mi to občas,ale tak,španina mi moc nešmakuje...
Ja si myslim ze za tie styri roky sa to stihnut da. Mozno nie uplne na jednotku z B2 (co ja mam skusenosti so stredoskolskou vyukou), ale kebyze sa do toho pustis aj mimo skoly, jazykovka, samostudium a okrem toho vies aj nemecky (vacsinou ak to tak je tak anglina sa uci lahsie, horsi je ten opacny pripad Staci riadne nachytat slovnu zasobu z netu filmov hudby na na ustnej casti to vyklopit, ta je podstatnejsia ako pisomna.
a @everly to bude v pohode, ludia co boli x rokov pripravovani na B1tku museli ist z B2, a to im povedali rok-dva pred maturou, a ziju
toto bol presne moj pripad,teda nie tak celkom lebo ja som sa cca 3 roky ucila anglictinu sama, na ZŠ som mala tiez bohuzial nemcinu ako ty..a vies co som spravila? dala som si ako 1. jazyk anglictinu a 2. j. spanielcinu,ale nie na kazdej skole sa to da..na jednom gympli mi povedali ze sa to neda, no a na tom druhom kam aj idem mi riaditel povedal,ze na ich skole musi byt ang. ako 1. jazyk
@sparkles to zase ja keď som mal prvé rodičovské na strednej tak riaditeľ povedal že sa kladú vysoké nároky na angličtinu a , že tí čo ju nevedia nech radšej idú preč ale keď som prišiel že chcem z nej maturovať tak smola
ja sa anglinu ucim asi naozaj 12 rokov...chodila som aj do jazykoviek a blabla viem ju dobre tak na B2,kebyze sa ju ucim 4 roky a mam ist na B2 no neviem ... netrufla by som si zalezi vsak od teba...ale len ak sa budes ucit v skole podla mna urcite nie..jedine ak by si sla este do jazykovky alebo by si sa dako sama ucila viac alebo co
zasa anglina nieje tazka, ale tie casy v tej mature niesu taka sranda..aj slovka...
k pokrocilym ta urcite nedaju no.. a pri zaciatocnikoch ci sa tak naucis, no neviem
URCITE SA TO DA ja som mala podobnu situaciu, len naopak tie jazyky teda celych 12 rokov som sa ucila AJ, a posledne 4 roky na gympli NJ....prve dva rocniky som bola v tom, ze idem maturovat len z AJ a hotovo, takze nemcinu som uplne flakala, sak naco by som sa ja obtazovala ucit sa druhy jazyk nie...nieco sa na mna nalepilo ale fakt nic moc, potom som si dala do tretieho rocnika seminar z nemciny lebo som nevedela co ine si dat, takze bolo to viacmenej len tak zo zufalstva a tam to zrazu prislo - uplne krute, prisla som zrazu medzi ludi ktori sa tej nemcine venovali, ucili sa ju cele roky na zakladke a ja som vedela asi tak o dve urovne horsie jak oni...proste v septebri v 3.rocniku som ledva sama mozno po dvoch minutach vypotila suvislu vetu po nemecky, aj to taku ze ..nic moc...ale bola som nutena sa tam ucit tu nemcinu, dokonca ma po case zacala aj bavit, a teraz, pred tyzdnom som z nej akurat aj zmaturovala a na 1 sice len z B1 urovne, kedze AJ som si ponechala ako hlavny maturitny jazyk, ale proste tym chcem povedat, ze ked uz teraz sa rozhodnes maturovat z AJ tak za tie styri roky je to urcite realne pripravit sa aj na B2, samozrejme - za predpokladu, ze sa tomu budes venovat, ale to je celkom ocakavatelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@carbonevo akože ja sa niečo učím lenže zase vôbec netuším kde mám začať , učím sa len to čo ma napadne
a @everly to bude v pohode, ludia co boli x rokov pripravovani na B1tku museli ist z B2, a to im povedali rok-dva pred maturou, a ziju
zasa anglina nieje tazka, ale tie casy v tej mature niesu taka sranda..aj slovka...
k pokrocilym ta urcite nedaju no.. a pri zaciatocnikoch ci sa tak naucis, no neviem
kamarátka bola na tom rovnako, mala prvú nemčinu, na sš anglinu, ale všetko stihla dohnať a v pohode zoštátnicovala aj zmaturovala.