nejaký fakt dobrý seriál alebo filmy ktoré ťa zaujmú... originálny jazyk (tí čo pozerajú len dabované, ani nevedia o čo prichádzajú ) a na začiatok české/slovenské titulky a potom anglické
ja som sa vlastne viac menej takto naučila po anglicky
Osvedcena metoda je ta, ked ta to bavi. Ja osobne som sa v skole nenaucil nic, za to som si odmalicka pozeral a prekladal texty piesni, pozeral filmy v anglictine, pisal si cez skype v anglictine atd, a vdaka tomu je uroven mojej anglictiny C1. Nehovoriac o tom, ze sa naucis slangove slova a rozne zargony, frazy, metafory, etc.
je pravda že v škole sa cudzí jazyk nenaučíš dobre (pokiaľ nechodíš napr. na bilingválne gymnázium)...
sadni si doma, pozri sa na veci okolo seba a nauč sa ich pomenovať po anglicky - už nepoužívaj slovo kniha, ale book, už nepoužívaj slovo napr. kľúč ale key atď...postupním prechádzaním predmetov naokolo sa ti angličtina dobre vryje do pamäti...neskôr pokračuj aj napr. tým, že si zmeníš jazyk v mobile a v pc na anglický...a samozrejmosťou sú slovíčka - daj si denne limit povedzme 10 slovíčok - časy sú ti nanič pokiaľ nemáš slovnú zásobu...a neskôr to už kombinuj, začni pozerávať filmy po anglicky, skús tvoriť vlastné vety a pomaly si trénuj výslovnosť...
zavisi to aj od toho, na akom stupni si momentalne. ak nevies po anglicky dokopy nic, serialy a filmy ti nepomozu. mal by si skusit najst sukromneho ucitela. ja som mala jednu asi 5 rokov a bolo to naozaj prospesne. ked tam si sam, nemozes sa spoliehat, ze vyvola niekoho ineho, ze svoju nevedomost zamaskujes. nuti ta to pozerat sa do toho.
Super je, keď máš nejakého zahraničného kamaráta, s ktorým si píšeš po anglicky napr. cez skype. Odporúčam ti stránku www.livemocha.com kde môžeš stretnúť ľudí z akéhokoľvek miesta na svete. A zdokonalovať sa v rôznych jazykoch. Nielen v anglickom.. Navyše tam môžeš robiť aj rôzne cvičenia na precvičenie slovnej zásoby a gramatiky alebo opravovať cvičenia tým, čo sa angličtinu ešte len učia
Nechápem, ako niekto môže tvrdiť, že sa angličtinu naučil len z filmov a podobných vecí ... Veď filmy neučia gramatiku, ani nenútia rozprávať ... A tu ide o zdokonalenie jazyka a nie slovnej zásoby
Tiež by som ti ako @lenkaska1 odporúčila Callanovu metódu, oproti iným jazykovkám to nie je až tak finančne náročne, je to už aj v menších mestách a cca raz za mesiac sa robia bezplatné otvorené hodiny, kde aj zadarmo otestujú tvoju angličtinu a zaradia ťa do skupiny, kde budú ľudia na tvojej úrovni, samozrejme ak nebudeš chcieť súkromné hodiny
@erika178 Vo filmoch mas cele konverzacie, vety, ktore sa Ti dostanu do ucha a postupne sa naucis ako co pouzivat. Ako sa nauci dieta rozpravat? Uci ho niekto gramatiku ked ma 5 rokov? Ani len citat nevie, a vie rozpravat. Ja som sa nikdy, nikdy gramatiku neucil, napriek tomu anglictinu vratane gramatiky ovladam takmer dokonale. Rovnako ako v slovencine, tak ani v anglictine sa nezaoberam tym aky pad, aky cas pouzivam, jednoducho viem ako je to spravne.
Ja ti odporučam novú metódu, zvanú postupné opakovanie. Včera som sa o nej dozvedel, lebo som hladal nejaky kurz anglictiny pre samoukov. Kupil som si kurz od Speaking Friends » www.speakingfriends.com/anglictina-pre-...
Mozem povedat, ze zatial sa mi velmi paci. A má aj super recenzie na Facebooku. Zevraj ma naucia 2000 najpouzivanejsich slovicok a 200 fraz. Zatial som sa naucil prvych 100 slov (iba za vcerajsok). Je tam aj gramatika a audio kniha, ale tam som sa este nedostal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ja som sa vlastne viac menej takto naučila po anglicky
sadni si doma, pozri sa na veci okolo seba a nauč sa ich pomenovať po anglicky - už nepoužívaj slovo kniha, ale book, už nepoužívaj slovo napr. kľúč ale key atď...postupním prechádzaním predmetov naokolo sa ti angličtina dobre vryje do pamäti...neskôr pokračuj aj napr. tým, že si zmeníš jazyk v mobile a v pc na anglický...a samozrejmosťou sú slovíčka - daj si denne limit povedzme 10 slovíčok - časy sú ti nanič pokiaľ nemáš slovnú zásobu...a neskôr to už kombinuj, začni pozerávať filmy po anglicky, skús tvoriť vlastné vety a pomaly si trénuj výslovnosť...
skus od jesene nejaky poobedny kurz v tvojom meste na semester a k tomu ako bolo spomenute aktivny zaujem o jazyk
Tiež by som ti ako @lenkaska1 odporúčila Callanovu metódu, oproti iným jazykovkám to nie je až tak finančne náročne, je to už aj v menších mestách a cca raz za mesiac sa robia bezplatné otvorené hodiny, kde aj zadarmo otestujú tvoju angličtinu a zaradia ťa do skupiny, kde budú ľudia na tvojej úrovni, samozrejme ak nebudeš chcieť súkromné hodiny
» www.speakingfriends.com/anglictina-pre-...
Mozem povedat, ze zatial sa mi velmi paci. A má aj super recenzie na Facebooku. Zevraj ma naucia 2000 najpouzivanejsich slovicok a 200 fraz. Zatial som sa naucil prvych 100 slov (iba za vcerajsok). Je tam aj gramatika a audio kniha, ale tam som sa este nedostal.