@sasi2680 ja som chcela ist len moj chlop nechcel. ale zajdeme tam. len ja chcem vsetko hned a preto som sa pytala ludi tu lebo ma to napadlo sa opytat tu...nerada by som tam volala radsej zajdem osobne tam
vyplnenú žiadosť na uzavretie manželstva, ktorú si snúbenci vyžiadajú na matričnom úrade,
platné občianske preukazy snúbencov,
rodné listy snúbencov,
ovdovený snúbenec predloží úmrtný list manžela,
rozvedený snúbenec predloží právoplatné súdne rozhodnutie o rozvode skoršieho manželstva,
maloletý snúbenec predloží právoplatné rozhodnutie súdu o povolení uzavrieť manželstvo,
ak je jeden zo snúbencov cudzinec, predloží ďalšie doklady podľa informácie matrikára, pretože každý prípad sa posudzuje individuálne,
doklady na uzavretie manželstva predkladajú snúbenci na matričnom úrade bez ohľadu na to, či bude manželstvo uzavreté pred orgánom štátu, alebo cirkvi.
Najmenej 7 dní pred uzavretím manželstva je potrebné predložiť matričnému úradu:
- doklad o štátnom občianstve,
- potvrdenie o pobyte,
- doklad o rodnom čísle,
- občiansky preukaz alebo iný doklad preukazujúci totožnosť,
- úmrtný list zomretého manžela, prípadne aj sobášny list zaniknutého manželstva, ak ide o vdovca alebo vdovu alebo právoplatný
rozsudok o rozvode manželstva, ak ide o rozvedeného alebo rozvedenú či právoplatný rozsudok o vyhlásení manželstva za neplatné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Na uzavretie manželstva je potrebné predložiť:
vyplnenú žiadosť na uzavretie manželstva, ktorú si snúbenci vyžiadajú na matričnom úrade,
platné občianske preukazy snúbencov,
rodné listy snúbencov,
ovdovený snúbenec predloží úmrtný list manžela,
rozvedený snúbenec predloží právoplatné súdne rozhodnutie o rozvode skoršieho manželstva,
maloletý snúbenec predloží právoplatné rozhodnutie súdu o povolení uzavrieť manželstvo,
ak je jeden zo snúbencov cudzinec, predloží ďalšie doklady podľa informácie matrikára, pretože každý prípad sa posudzuje individuálne,
doklady na uzavretie manželstva predkladajú snúbenci na matričnom úrade bez ohľadu na to, či bude manželstvo uzavreté pred orgánom štátu, alebo cirkvi.
- doklad o štátnom občianstve,
- potvrdenie o pobyte,
- doklad o rodnom čísle,
- občiansky preukaz alebo iný doklad preukazujúci totožnosť,
- úmrtný list zomretého manžela, prípadne aj sobášny list zaniknutého manželstva, ak ide o vdovca alebo vdovu alebo právoplatný
rozsudok o rozvode manželstva, ak ide o rozvedeného alebo rozvedenú či právoplatný rozsudok o vyhlásení manželstva za neplatné
a uz si pocula o niecom takom, že google?
to padá moja predstava ideálnej, nanajvýš spontánnej svadby :/
a rozpočet