Aj keď vás to nebude asi zaujímať, ale nezdá sa vám, že sú Rusi až nejako moc úprimní ?
Tak napríklad, teraz je kríza na Ukrajine a Putin prednedávnom sám priznal, že na Krym poslal jednotky a že to čo hovoril teda nebola pravda. Teraz čítam, že Putin povedal, že ak ohrozia ich záujmy, urobia to isté, čo s Južným Osetskom....
Nezdá sa vám to
nesledujem nejako co sa deje v rusku a ukrajine, ale ak je putin nieco ochotny prehlasit, nieco, co by sa obama mozno bal povedat verejne a mozno by sa hanbil, tak je to pravdepodobne preto, ze obama si je vedomy, ze ho lud moze zvrhnut, zatial co v rusku by to bolo urcite narocnejsie. jednoducho putin vie, pokial siaha jeho moc a ze ludia sa tam vdaka rezimu asi nebudu burit tak ako v amerike
@hoperpohroma tiež to nejako extra nesledujem, len som to náhodou postrehol, proste mi to nejde do hlavy, veď politici vždy zatĺkajú a toto málokedy verejne niekto povie. Podľa mńa, ak by Obama niečo podobné povedal, tak mu budú všetci tlieskať, pochybujem že je to v tom...proste mi to príde veľmi divné....
Ale napríklad Amíci sa dosť často prekecnú....tak nedávno napríklad....
Čo chceli stavať ten štít a tvrdili, že je to proti "barbarských národom, ako Irán", zatĺkali, zatĺkali, zatĺkali ako len mohli, že to nie je proti Rusku a teraz keď je kríza, tak nejaký americký politik vyhlásil, že by mali teda postaviť ten štít, aby si Rusko nedovoľovalo takže tak no.....
Snažím sa pochopiť tvoje myšlienkové pochody. Oceníme Putinovú pravdovravnosť, pretože priznal to čo bolo tak neskutočné evidentné, že to snáď ani najväčší rusofili nemohli nevidieť. A vlastne keď si spomeniem čo som si prečítal v niektorých diskusiách...mohli no.
Nechápem ako môže niekto ešte stále nevidieť čo je Putin zač.
priznal by nejaký americký politik, že kto bude ohrozovať záujmy USA v Ázii, tak zakročia ? Proste teraz sa tu bavíme nie o tom, čo je evidentné, ale čo diplomaticky priznajú.....
@igorv otázne je, do akej miery môže za to USA/EU/NATO, lebo mám taký pocit, že minimálne posledné desaťročie provokujú tebou spomínané čertove spolky...akoby Rusko postavilo základňu na Kube a tvárili by sa, že je všetko v poho....to by si videl...proste Ukrajina je sféra vplyvu Ruska a hotovo, podobne okolie USA sa berie ako ich sféra vplyvu (v geopolitike).
Ďalšia otázka, ktorá ma napadá je, že čo sa stane, ak ten imperializmus, ktorý nastavil súdruh Putin v posledných mesiacoch/dňoch dosiahne veľkosti roku 1968. (Takú veľkosť pravdepodobne nie, ale priblíži sa to k tomu určite)
@bress no zase podotknem, ze nesledujem, ale nie je v rusku ovela prisnejsi rezim ako v takej amerike? akoze jasne, ze sa ludia uz neposielaju do gulagov, ale ked si zoberiem skandal s pussy riot, alebo napr. to, ze je tam vraj homosexualita zakazana, tak pochybujem, ze ludia tam maju taku slobodu ako v usa. urcite sa rusky lud boji putina viac ako americky lud obamu. imho
@igorv no nič sa nestane, obrátime kabáty jazyk nám nebude nikto zakazovať používať a budeme pod ekonomickým vplyvom Ruska, veci na aké sme zvyknutí budú tiež, vďaka globalizácii, len sa preorientujeme...západné spoločnosti investujú v Rusku aj budú naďaľej...Západ ide aj tak doprdele, takže z nejakého Putina nemám strach, strach mám skôr z nejakej občianskej vojny.
A ak si Západ predstavuje svoj rozvoj tak, že vtrhneme do krajiny, vytvoríme chaos, zoberieme čo chceme a odídeme, tak mi je Rus 1000x sympatickejší.
@james144 jasné že je podľa teba mimo, lebo sa týka tvojho milovaného USA
Každá veľmoc má sféru vplyvu a hlavne vo svojom okolí, nehodnotím či na to majú právo, ale to, ako to je a môžeš sa aj roztrhať.
@hoperpohroma tak ako v čom, pri protestoch ťa stlčú tak či tak, Pussy Riot si zaslúžili trest za výtržnosť, trest samozrejme uznávam prehnali a homosexualita nie je zakázaná, zakázaná je len propagácia homosexuality.
@hoperpohroma vobec to neni tak. To len tu tak prehlasuju, homosexualita tam nie je zakazana. Tam je zakazane jej propagovanie, nacom nevidim nic zle. Clovek si tam moze povedat a robit podla mna viac ako v USA teraz. A jasne pri tej propagande, co sa tu robi tak tomu ludia budu verit, aj ako je rusko hrozne vsetko, kedze v Rusku nikdy neboli, nevideli...jasne vo vela castiach je uplne nahovno ale lepsie ako predtym a rozvivaju sa vo vela smeroch, aj napriek tomu, ze tu to podavaju skor naopak.
@igorv putin neni ziadny sudruh a nerobi ziaden imperializmus. NATO sa USA sa chcu napchat im rovno na hranice, obsadit strategicke posty. Neviem ci cakate, ze velmoc si dovoli aby ina velmoc prisla do ich vplyvu robit bordel. To je to iste jak keby teraz nenapadne, si Rusko napr. slo stavat zakladne do Mexika alebo na Kubu. Keby chceli robit invaziu, tak ich armada uz je davno za Slovenskom. Rusko je imperialisticke, USA humanitne zabije statisice ludi v Iraku za vymyselnu podmienku, alebo si mierovo vybombarduju Srbsko, to je ok, lebo to tak napisu na Sme.
@bress súhlasím do bodky, ale pre objektivitu by som len chcel povedať, že určite je Putin spokojný hlavne s tým, že je ich zasa o niečo viac, pretože vymierajú a nejaký ten Rus sa predsa hodí... Čiže netreba z neho robiť zasa nejakého extra humanistu, ale vo vyvražďovaní má toho určite na rováši o niečo menej.....
Nevidím dôvod na glorifikáciu Ruska a rovnako ani USA - len Západ sa k Rusku stavia stále ako za Bi - polarity. Pričom dichotómia Dobro vs. Zlo stále dominuje. Je až nechutné, ako je Západná liberálna demokracia spájaná s "Dobrom" všetko ostatné (akákoľvek alternatíva) je automaticky zlé / nedemokratické. Politika každopádne nie je o Dobre a Zle - takú teóriu som nečítal - aj interpretácie niektorých analytikov sú neskrývane práve také...
@puco90 jasne, ze neni ale tak u nas sa z neho robi najvacsi demon a zo zapdanych politikov anjeli. A s tou populaciou to sa snazia riesit, neco sa meni ale furt s tym je velky problem no.
Proste ja ked pocujem predstavu ludi o Rusku a hlavne najvacsich zastancov politiky USA, tak mi je jasne o co ide. Lebo keby niekedy do toho Ruska aj sli, tak by boli velmi prekvapeni.
A Cecenski vodca a so svojou armadou napr. teraz bol ochotni za Putina ist aj na Ukrajinu a maju fajn vztahy, takze celkom vyhra.
Sak kto vie mozno bez zasahu Ruska by uz Siria bola humanitne bombardovana
gruzinci sa hlavne moc moc spoliehali na to ze im za chrbtom bude stat NATO ktore im aj dodalo "novu" vyzbroj
lenze ked sa do osetska zrazu presunulo cca 100 000 nejak nato stiahlo ritku a rusko to tam upratalo za par dni
@igorv nás už Rusko neovládne. Sme v NATO, a NATO je vojensky 10x silnejšie ako Rusko. Ak by nás Rusko chcelo ovládnuť musela by najprv vypuknúť 3tia svetová vojna, čo by znamenal defacto koniec Ruska (Rusko by sa zmenilo na "mesačnú krajinu") a pravdepodobne aj náš koniec. Budúcnosť Ruska je neistá. Populácia Ruska vymiera, a je celkom pravdepodobné že naň raz zaútočí miliarodová Čína (budúca svetová veľmoc), ktorej by sa Ruské nerastné bohatstvo celkom hodilo.
@xxar3s pochybujem že Čína zaútočí, efektívnejšia je spolupráca, ku ktorej prichádza čoraz častejšie v mnohých smeroch.
Ak by zaútočili, bola by to jadrová vojna, v tomto prípade jadrové zbrane kuriózne udržujú mier....
@puco90 Rusi verili aj nacistickemu Nemecku az kym na nich nezautocuilo "od chrbta".
Cina sa teraz hra na spojenca, lebo je to pre nu (zatial) vyhodne. Caka na prilezitost, ked bude Rusko dostatocne oslabene (bud inym vojenskym konfliktom, alebo ekonomicky) a potom ukaze rozky.
@xxar3s jadrové zbrane sú jadrové zbrane, tie v tomto prípade udržujú mier a bude to tak aj v budúcnosti. Ďaľšia vec je, že Čína nepotrebuje ďaľšie územie (ak by naozaj potrebovala, dávno by pripojili Mongolsko, prípadne Strednú Áziu).....na to, aby niečo vlastnili, tak to nemusia mať v Číne, stačí zainvestovať....taká je doba.
@igorv Ten imperializmus ktorí nastavil Putin mi menej vadí ako Imperializmus z USA. Evidentne je už aj dosť pokrytecké stále vyťahovať rok 1968 už s toho dôvodu že v Rusku je už viac ako 2 rokov iný Režim zatiaľ čo v USA je režim úplne iní a nikto sa zatiaľ nevyjadril na Koreu, Vietnam, Laos, Nikaraguu, Chile, Bolíviu, Kolumbiu, Grenadu, Irán, Kuvait, Juhosláviu, Irak, Líbyu, Afgánistan, Pakistan či Sýriu zatiaľ čo ostatným leží v žalúdku Severné Osetsko a Krym čo sú územia v blízkosti Ruskej sféry zatiaľ čo napadnuté krajiny USA sú až z druhého konca sveta naznačuje že práve USA sa treba obávať a nie Putina na čele Ruska ako agresora. Skôr USA je schopné nás zatiahnuť do globálneho konfliktu a čo je horšie väčšina Slovanských krajín je v NATO môžeme vďaka USA byť zatiahnutý skôr do bratovražednej vojny v ktorej Slovanské národy vykrvácajú...
@james144@16 takže venujeme plnú podporu USA v ich nacistických mocenských chúťkach že? Asi si si nevšimol že Agresorom je práve to USA. Rusko má nárok vybudovať si Strategický nárazník voči tomuto agresorovi. Kto začne globálny konflikt je zdravému rozumu jasné že to bude USA. Obamové reči mi dosť pripomínajú tie Hitlerove. Teraz Američania zašli až príliš ďaleko a pokiaľ neprestanú s tou svojou agresívnou politikou a vyhrážkami tvrdo doplatia. Obamovi sa podaril zákerný čin akí by ani Hitlera nenapadol zatiahnuť 2 Slovanské národy do bratovražednej vojny.
@hoperpohroma@15 s tou homosexualitou to dám na správnu mieru. Tu na Slovensku nemajú ľudia čo žrať a teba trápi či v Rusku je zakázaná homosexualita? Zatiaľ čo si pletiete pojeme zákaz propagácie a zákaz orientácie..
@horsiq@21 a vieš ty vôbec čo sa stalo v Hirošime a Nagasaki, v Kórei, Na Kube, Vietname, Laose, Nikaragui, Chile, Grenade, Kuvaite, Iráne, Iráku, Juhoslávii, zvlášť v Srbsku, Afgánistane, Pakistane, Líbyi? Niečo hrozné a všade bolo prítomné USA....
@horsiq@24 proti Čečencom preto lebo to boli z veľkej časti ozbrojené fundamentalistické jednotky financované Britskými spoločnosťami vrátane Bushovho dotovania týchto skupín aby znemožnili využívanie ropných zdrojov pre Rusko na Juhu krajiny čo je samozrejme na Ruskom území a Britsh Petrol tieto Ropné zdroje považuje za svoje. Okrem toho Putin zase vojnu v Čečensku ukončil takže toto sa mu nemá čo zazlievať..
@xxar3s@31 Ty Exceluješ vraj nato je 10x silnejšie ako Rusko. Oni možno majú 10x silnejšie vojska ale sú v kvalite boja a techniky oproti Rusom totálne na hovno. NATO nás nikdy neochráni počká si kedy sa vykrvácame v bratovražednej vojne. Okrem toho ako chce nato zasiahnuť keď predstava vojny bolo u nich zmačknúť knoflík a zabiť bezpilotným dronom neozbrojených ľudí? Ešte aj ich morálka je oproti Rusom dosť na hovno nebolo to dávno čo preletela jedná neozbrojená stihačka v Čiernom morí ponad Loďstvo Nato a 27 američanov rezignovalo na svoju funkciu z obav o svoj život. Čo si mysleli že o čom je vojna. NATO teraz stojí proti ťažkému protivníkovi a dráždiť Ruského medveďa je hlúposť. To už nieje ako bojovať z laserom navádzanou strelou proti mušketou ozbrojenému pastierovi kôz z uterákom na hlave.
@nixitripsi@41 no mne sú USA známe tak ako tebe. Konzúmna úpadková spoločnosť žijúca na princípe kobyliek. Napadnuté krajiny Spojeným štátmi boli ako Úrodné polia ktoré tieto kobylky požrali. Niekto sa zastáva úpadku kultúry a spoločnosti v USA a nazýva tento fanomén pokrokom no však zabúda že úpadok hodnôt mal príčinu aj v páde takej civilizácie ako bol Rím...
@puco90
V politike NIKDY nejde o úprimnosť.
Ani keď je politik úprimný, nie je to preto že chce byť úprimný, alebo že nechce klamať, je to len vedľajší dôsledok toho že daný výrok sedí do jeho zámerov čo sa týka vyjadrenia sily v danej situácii napríklad, resp. ochoty sa angažovať.
Čiže ak Putin úprimne vypúšťa takéto očividne agresívne výroky, je to preto že si myslí že si môže dovoliť dať najavo takúto agresivitu, lebo ho nikto neohrozí. Keď predtým klamal, bolo to preto že si tým asi istý nebol, ale na základe vlažnej reakcie na dané udalosti tú istotu získal.
@trash ja som proruský čiže kľud ja som sa pýtal preto lebo tu boli nejaké komentáre, ktoré mi pripadali tak že dotyčný si myslel, že Putin sa jeden deň zobudil s tým že aaaaah dnes len tak preventívne vymlátim čečensko, a za chvílku aaaa teraz gruzínsko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
A @1 to len zase dievčatko videlo vo filme, to.nevšímaj...
Ale napríklad Amíci sa dosť často prekecnú....tak nedávno napríklad....
Čo chceli stavať ten štít a tvrdili, že je to proti "barbarských národom, ako Irán", zatĺkali, zatĺkali, zatĺkali ako len mohli, že to nie je proti Rusku a teraz keď je kríza, tak nejaký americký politik vyhlásil, že by mali teda postaviť ten štít, aby si Rusko nedovoľovalo takže tak no.....
Nechápem ako môže niekto ešte stále nevidieť čo je Putin zač.
Ak ho EU/NATO/USA nejako nestopnú (nielen sankciami) bude pokračovať aj ďalej - Južné Osetsko, Pobaltie a iné...
Ďalšia otázka, ktorá ma napadá je, že čo sa stane, ak ten imperializmus, ktorý nastavil súdruh Putin v posledných mesiacoch/dňoch dosiahne veľkosti roku 1968. (Takú veľkosť pravdepodobne nie, ale priblíži sa to k tomu určite)
A s tvojou témou to síce súvisí ale tá je mimo.
A ak si Západ predstavuje svoj rozvoj tak, že vtrhneme do krajiny, vytvoríme chaos, zoberieme čo chceme a odídeme, tak mi je Rus 1000x sympatickejší.
Každá veľmoc má sféru vplyvu a hlavne vo svojom okolí, nehodnotím či na to majú právo, ale to, ako to je a môžeš sa aj roztrhať.
@igorv putin neni ziadny sudruh a nerobi ziaden imperializmus. NATO sa USA sa chcu napchat im rovno na hranice, obsadit strategicke posty. Neviem ci cakate, ze velmoc si dovoli aby ina velmoc prisla do ich vplyvu robit bordel. To je to iste jak keby teraz nenapadne, si Rusko napr. slo stavat zakladne do Mexika alebo na Kubu. Keby chceli robit invaziu, tak ich armada uz je davno za Slovenskom. Rusko je imperialisticke, USA humanitne zabije statisice ludi v Iraku za vymyselnu podmienku, alebo si mierovo vybombarduju Srbsko, to je ok, lebo to tak napisu na Sme.
Ale bude v tom niečo podobné-sféra vplyvu....
Proste ja ked pocujem predstavu ludi o Rusku a hlavne najvacsich zastancov politiky USA, tak mi je jasne o co ide. Lebo keby niekedy do toho Ruska aj sli, tak by boli velmi prekvapeni.
A Cecenski vodca a so svojou armadou napr. teraz bol ochotni za Putina ist aj na Ukrajinu a maju fajn vztahy, takze celkom vyhra.
Sak kto vie mozno bez zasahu Ruska by uz Siria bola humanitne bombardovana
No a čo a týka Čečenska, tak sa radikálni Moslimovia chceli odtrhnúť a zaviesť šariju.
Čečenský vodca je dobrý taký aký je, pretože ak by sa k moci dostali nejakí fanatici, tak je tam občianska vojna.....
mali by vediet aj ostatni nez zacnu daco
gruzinci sa hlavne moc moc spoliehali na to ze im za chrbtom bude stat NATO ktore im aj dodalo "novu" vyzbroj
lenze ked sa do osetska zrazu presunulo cca 100 000 nejak nato stiahlo ritku a rusko to tam upratalo za par dni
Ak by zaútočili, bola by to jadrová vojna, v tomto prípade jadrové zbrane kuriózne udržujú mier....
Cina sa teraz hra na spojenca, lebo je to pre nu (zatial) vyhodne. Caka na prilezitost, ked bude Rusko dostatocne oslabene (bud inym vojenskym konfliktom, alebo ekonomicky) a potom ukaze rozky.
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
V politike NIKDY nejde o úprimnosť.
Ani keď je politik úprimný, nie je to preto že chce byť úprimný, alebo že nechce klamať, je to len vedľajší dôsledok toho že daný výrok sedí do jeho zámerov čo sa týka vyjadrenia sily v danej situácii napríklad, resp. ochoty sa angažovať.
Čiže ak Putin úprimne vypúšťa takéto očividne agresívne výroky, je to preto že si myslí že si môže dovoliť dať najavo takúto agresivitu, lebo ho nikto neohrozí. Keď predtým klamal, bolo to preto že si tým asi istý nebol, ale na základe vlažnej reakcie na dané udalosti tú istotu získal.