to iste co predtym. smer. to je odraz toho aky tupy a sprosty narod slovaci su. to neni o nich, inak by sa tam nedostali kebyze ich ti ludia na dedine nevolia
@chlorofyl Myslíš,že iba na dedine majú voličov? By si sa divil,koľkým mešťanom takýto systém vyhovuje, podnikatelia napojení na Smer a tak dalej.
No zrejme by skladala vládu "opozícia" SaS, OLANO, možno by vzali medzi seba aj KDH a flexibilných Bugárovcov. A ak to oni nezvládnu, tak tento povestný "zlepenec" zase nahradí Smer, a ludia z "modrej mafie" budp v opozícii. Pekne sa striedajú pri tom válove, len čo je pravda.
Keďže Kotlebova sebranka "blokuje" 15 de facto kľúčových kresiel a neexistuje koalícia, ktorej by mohli byť súčasťou tak sú možnosti v podstate len tri:
Smer-SD + SNS + Most-Híd + KDH,
alebo
SaS + OĽaNO + SNS + Sme Rodina + KDH,
alebo
predčasné voľby.
Plus je tu ešte jedna vec, ktorá môže zamiešať kartami. A síce možnosť, že by volebné kvórum prekročila aj SMK, prípadne ak by spoločne s Mostom vytvorila volebnú koalíciu. Vtedy šanca na, nazvime to, "stredopravú" koalíciu bez Fica, Danka a Kotlebu začína existovať.
Smer by vyhral, ale už by nezložil vládu, ale vláda nepadne, oni to budú chcieť udržať až do riadnych volieb (2020), pretože Smer už vládu nikdy nezloží, a Most-Híd pomaly umiera a bez Bugára, ktorý bude mať v roku 2020, 62 rokov a na politiku sa vykašle, strana nevydrží.
Ale v podstate je mi to jedno, každý politik je kretén a ide mu iba o seba, v politike sú iba ľudia ktorým sa nechce pracovať, sú to darmožráči!
@riddler podnikatelia ktorí sa dostali k cecku vďaka smeru podľa mňa nie sú ten faktor, je ich málo na to aby nejak výraznejšie ovplyvňovali preferencie. Kartami mieša skôr byrokratický aparát ...oni majú radi istoty a najviac tie svoje...
@cltr0n No ved ten aparát som myslel tým pojmom "a tak dalej", nechcelo sa mi to dopodrobna rozvádzať. A čo sa tých podnikatelov týka,tak k nim treba ešte pripočítať ich zamestnancov, napríklad vo Váhostave to bolo tak, že viacerí,ak teda nie všetci z tej firmy volili Fica,aby bolo dosť roboty na nasledujúce štyri roky.
ak to zase vyhra smer, najdem si ludi na fb pod 30 rokov ktori zanho hlasovali (ak taki su) a to je moj list ako list aryi stark, bez srandy, takto sa to uz fakt neda
@h8r Podľa mňa je z týchto možností len jedná pravdivá - predčasné voľby a tie by sa museli opakovať niekoľko krát. Prvá možnosť je vysoko nepravdepodobná, pretože KDH by nikdy nešlo so Smerom alebo Kotlebom, druhá možnosť je vysoko nepravdepodobná pretože SNS nepôjde s Oľano, pretože Matovič je obrovský problém, a posledná možnosť je taktiež nemožná pretože Bugár má spory s Orbánom, ktorý podporuje SMK, takže dohoda Mostu a SMK je skoro nemožná. Skôr si myslím, že by sa voľby museli opakovať tak dlho, pokiaľ by ich suverénne nevyhral niektorý z "blokov" súčasnej slovenskej politiky, alebo potom ešte zobrať Kotlebu medzi seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Yeah, ale nemusia už nutne zostavovať vládu.
No zrejme by skladala vládu "opozícia" SaS, OLANO, možno by vzali medzi seba aj KDH a flexibilných Bugárovcov. A ak to oni nezvládnu, tak tento povestný "zlepenec" zase nahradí Smer, a ludia z "modrej mafie" budp v opozícii. Pekne sa striedajú pri tom válove, len čo je pravda.
Smer-SD + SNS + Most-Híd + KDH,
alebo
SaS + OĽaNO + SNS + Sme Rodina + KDH,
alebo
predčasné voľby.
Ale v podstate je mi to jedno, každý politik je kretén a ide mu iba o seba, v politike sú iba ľudia ktorým sa nechce pracovať, sú to darmožráči!