lol poziciavat si 10 litrov od rodiny a nech aj skrachuju nie som zebrak, zaplatim si ten urok.. mam prilis vela chrbtovej kosti na to aby som si taku sumu poziciavala od rodiny, milionari to nie su
O takých veciach viem prd, ale keby tak asi by som šla do banky. Síce tam preplatím na úrokoch dosť vela, ale take veci ako nebankovky, tie požičkarne či čo to je sa mi nepáčia a neverím im. (Síce moc ani banke, ale ked to porovnávam)
Dúfam že si nikdy nebudem musieť toľko požičať.. A keby hej tak ako inak, cez banku.. Ved ani rodina by mi toľko nenahrabala a ani by som to od nich nechcela, každý má dosť svojich výdavkov
uskromni sa a nič si nepožičiavaj!
tie peniaze treba aj splácať a do cesty ti môže všeličo prísť a je zle...
radšej si našetrí a maj pokoj s každým, budeš dobre spávať a žiť bez stresov a z rúk do úst ťa tiež nečaká..
neviem, či by mi banka alebo ktokoľvek "oficiálny" toľko požičal. mám známych, čo požičiavajú aj vyššie sumy, ale neviem posúdiť, či by požičali aj mne. pretože vždy je základnou otázkou - na čo sú tie peniaze? keby to bolo za účelom podnikania alebo kúpy niečo veľkého - to by bolo možno aj celkom reálne. podľa mňa však bežný priemerný človek nemá veľkú perspektívu splatiť 10 000 eur v nejakej dohľadnej dobe. ak by bol človek schopný každý mesiac odložiť 200 eur (čo nie je samozrejmosť, ako by si niekto dobre postavený mohol myslieť), tak by potreboval 5 rokov, aby nasporil cca 10 000 eur. ďalšia vec je, že človek musí popri tom aj nejako žiť a vždy môže vyskočiť potreba ďalších väčších investícií. preto by bolo dobré vedieť, aký význam má tá pôžička. pretože ja si myslím, že je jednoduchšie žiť pár rokov v odriekaní, nasporiť si a potom zrealizovať svoje plány. výnimku tvorí akútny zdravotný stav a potreba financovať lekárske zákroky, prípadne náhla škoda na nehnuteľnosti.. všetko ostatné sú oproti tomu zanedbateľné veci. a aj vek a osobná situácia, keď si tú pôžičku berieš zohráva rolu.
Normálne v banke.
Nechápem čo sú Slováci takí úrok-fóbni, to malé percento zaplatíte za to, že ste si mohli požičať tie peniaze a mať ich hneď. Čo je na tom zlé?
@vsakpredsajaa vidim ze chlapec ma finance management zvladnuty na jednotku. fakt ti je jedno kde su ake poplatky? kludne si zavolas limuzinovy taxik miesto easy taxi, lebo si proste potreboval odviezt ?
neviem co je na tm vyciciavanie ak poviem ze od rodicov, samozrejme len za predpokladu, ze su to peiaze, ktore nepotrebuju, alebo teda nebudu potrebovat do doby kedy im ich vratim.
ale vseobecne neviem uplne ako by som sa ocitla v tejto situacii. Lebo ucili ma pekne makat a setrit si, aby potom ked daco bude treba aby som na to mala financie. no a samozrejme keby uz riesim hypo alebo nieco, su to uplne ine sumy ako 10k a tam uz by prisla banka
Poprosil by som o radu niekoho s nemeckým platom, kto má doma kocúrika a má všeobecne lepší život, lebo ovláda najsamfasa jazyk. A rozhodne by som nechodil do autopožičovne, o psychológovi by som ešte pouvažoval.
@kevin ak máš kryptomeny, asi by som použil saltlending.com
ak nemáš kryptomeny, tak by som na tvojom mieste skočil do banky, kde máš účet, a buď ti pôžičku dajú, alebo ti nedajú. Ak ti banka dá pôžičku, tak tvoj úrok bude lepší (nižší), než by si dostal u akejkoľvek inej pokútnej inštitúcie. Ak ti banka odmietne dať pôžičku, tak to znamená, že ich software si myslí, že nemáš na to ju v pohode splácať, a v tom prípade si radšej pôžičku neber.
Čiže stručne. Ak ti (žiadna) banka nechce dať pôžičku, tak si ju radšej ani neber.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@chlorofyl *
tie peniaze treba aj splácať a do cesty ti môže všeličo prísť a je zle...
radšej si našetrí a maj pokoj s každým, budeš dobre spávať a žiť bez stresov a z rúk do úst ťa tiež nečaká..
Nechápem čo sú Slováci takí úrok-fóbni, to malé percento zaplatíte za to, že ste si mohli požičať tie peniaze a mať ich hneď. Čo je na tom zlé?
ak nemáš kryptomeny, tak by som na tvojom mieste skočil do banky, kde máš účet, a buď ti pôžičku dajú, alebo ti nedajú. Ak ti banka dá pôžičku, tak tvoj úrok bude lepší (nižší), než by si dostal u akejkoľvek inej pokútnej inštitúcie. Ak ti banka odmietne dať pôžičku, tak to znamená, že ich software si myslí, že nemáš na to ju v pohode splácať, a v tom prípade si radšej pôžičku neber.
Čiže stručne. Ak ti (žiadna) banka nechce dať pôžičku, tak si ju radšej ani neber.
Ani neviem na co by mi teraz v 15 tolko peňazi bolo...Ale na to asi ten ktobsa pytal nebol zvedavi