podla toho ci kniha alebo film ... proste HP je top od zaciatku az do konca uplne najgenialnejsia kniha .. ale film asi 3 ..a kniha ..omg ved vsetky to sa neda vybrat
väzeň je skvelo natočený kvôli režisérovi a páči sa mi hlavne aj kvôli cestovaniu v čase a takmer žiadnym logickým chybám :3 ten diel mi brnkol na moju citlivú strunu
jasne. ze na B. vyhra ta najhorsia kniha hoci uznavam, ze film bol najlepsie natoceny, ale inak bol azkaban fakt odpad. asi 1 bola najlepsia, potom to bolo uz len furt to iste dokola @melancholik 3jka nemala ziadne logicke chyby, si robis picu dufam dpc som ta mal za celkom rozumneho cloveka
@antifunebracka preco by azkaban bol odpad? ja som ho citala najviac krat... ved Sirius je super (a praveze film sa mi nepacil, lebo zrazu nemali habity
@antifunebracka čo sa týka samotného princípu cestovania v čase + logické princípy a zákony čarodejníckeho sveta, tak som tam žiadnu nelogickosť nenašiel, pouč ma
@melancholik@nenay tam je tolko chyb, ze nvm ani kde zacat cely ten princip cestovania v case bol uplne blby... preco sa nevratil dumbledore ale poslal bezbrannych chlapcov? preco nepouzili casovrat ked voldemort zabil harryho rodicov. preco dopici nepouzili casovrat HOCIKEDY, trebars aj ked ujebali z banky ten kamen mudrcov, ale vyuzivali ho len na to, aby studenti stihali hodiny? kkt si predstav ze by sa vynasiel stroj casu a ludstvo by ho pouzivalo len na to, aby stihali viacero prednasok naraz v skole cela ta myslienka bola este idiotskejsia nez rozpravajuce obrazy
@antifunebracka nevšimol si si nahovor fakt že časovrat fungoval na proncípe (minulosť sa nedá zmeniť) dá sa byť len súčasťou už minulosti ? :d časovrat nedokázal zmeniť, minulosť...časovrat dokázal iba vložiť ludí do minulosti aby zohrali svoju úlohu, ktorá bola neviditelná najskôr pre iných ludí vieš?
kniha ohniva casa. mam ju precitanu najviackrat. paci sa mi, ze su tam studenti inych skol a deje sa v skole nieco vynimocne.
a film mam najradsej kamen mudrcov.
@melancholik ale to su sracky, povedz mi, co by zabranilo takemu harrymu, aby trebars zautocil na toho kata, keby nebol taky posrany... nic a pritom by tym aj zmenil buducnost navyse VSETKO co harry a ron spravili po navrate do minulosti bolo jej ovplyvnovanie. kks sak udrbali hrdozobca a oslobodili siriusa, co by sa bez nich nestalo, to neni dost velke ovplyvnovanie? a stale nchpm, preco sa nemohol vratit albus. navyse, keby pouzili casovrat pri smrti harryho rodicov, videli by, co sa NAOZAJ stalo a teda ze sirius je nevinny a za vsetko moze peter
@doyouhearme sak ked sa furt na debilinach zhodnete. ale snazim sa vam aj dost logicky zdovodnit, preco s vami nesuhlasim... pokojne napis, ked sa v zdovodnovani svojho nazoru v niecom mylim
@antifunebracka niesu ... pretože keď boli v hagridovom kumbáliku tak mu do hlavy hodila hermiona kameň a on o tom nevedel (viac tých vecí tam bolo) čiže ono sa to reálne stalo ! a kým ? stalo sa to nimi z budúcnosti ...čiže tá budúcnosť bola už napísaná inak by mu do hlavy nikto nič nehodil to je proste čistá logika príčina a následok ...tým pádom kedže bola buducnosť už napísaná ! + bolo zinscenované aby si mysleli opak a aby cestovali do minulosti aby sa presne to isté mohlo stať! a kedže buducnosť teda napísaná bola, musela sa zákonite stať ...a čo im bránilo robiť tie veci ktoré si popísal? kontinuita vo filme to ale je vysvetlené tak že boli tlačení inými dejmi do iných scén a museli robiť to čo práve museli, čiže bola to taká hra s časom, čiže vesmírna kontinuita ako ,,osud,, tam bola znázornená tým že nemali dostatok času atd a tak sa ponáhlali a HĽA ! robili presne to isté čo sa stalo aj v ich prítomnosti čo je zase logický dôkaz toho ako fungoval časovrat a celé cestovanie v čase takže odpoveď na tvoj koment je EE
@nenay jasné veď proste čarodejnícky svet mal a má svoju logiku a zákony, ktoré mu dala autorka príbehu, a do príbehu bol len zaradený logický spôsob cestovania v čase s podtitulom ,,osud sa nedá zmeniť, dá sa iba zinscenovať dianie na javisku tak aby sme si mysleli niečo iné,, a vuala ...super film je na svete
@antifunebracka a tušim ten časovrat nefungoval na tolko rokov (to už si presne nepamatam) veď to bolo závislé na počte otočení to čo mal otačáť albus ten časovrat 20 dní v kuse len preto aby videl kto zabil jeho rodičov ?
@melancholik ee stacilo aby asi tak hodinu po ich vrazde ho raz otocil a nikdy viac by uz nikde nebola neobjasnena vrazda a hento su len take vyhovorky, ze museli robit to co sa prave dialo, chces mi povedat, ze keby taky voldemort sa zmocnil casovratu, ze by respektoval vsetky zakonitosti a nepokusal sa zabit polku vsetkych kladnych postav? preco sa vlastne nikdy nesnazil ho ziskat? s nim by bol neporazitelny... a nie, ten kamen do hlavy BOL ovplyvnovanim minulosti, ktora sa akurat v minulosti prejavila ako 1., pretoze tu casovu rovinu sme ako 1. videli aj my. pre viac nezrovnalosti pozri
@antifunebracka proste ber ohlad aj na to že potom by príbeh nemal zmysel chapeš? všetko má svoj poriadok a logický zámer čiže až by si sa na tom opýtal autorky musela by si vymyslieť dôvod prečo sa to nestalo ! a to je dobre ! pretože tým pádom dáva celý príbeh dokonalý zmysel ...
k tomu cestovaniu ešte : film a príbeh pojednáva či chceme či nechceme o pojme osud všetko sa to točí okolo toho, že má každý svoj vlastný životný cyklus ktorý je nezvratný, stále časť od časti sa o tom omielalo a aj o všeliakých predpovediach a vešdbách že jeden musí žiť a druhý zomrieť a blá blá autorka teda odkazuje neustale na niečo čo je nezvratné tým pádom je logické že do príbehu zinccenuje cestovanie v čase na báze osudu a nemennej minulsoti ako cestovanie v čase s alternatívnymi realitami ala back to the future ... a každopádne toto azkabanské cestovanie je mi viac po chuti ... 1. to že mu hodina do hlavy kameň je fakt ktorý ich nutil potom robiť dalšie a dalšie veci v presnom poradí tak ako mali aby sa dostali do bodu v ktorom mali cestovať späť ... a na mieste kde sa potom dostali to zase bolo vyustenie do tohto momentu čiže bod 2. stať sa to znovu muselo, pretože sa to už stalo a celý vesmír (z hladiska dejovosti ) ich nútil robiť presne to isté čo sa síce stalo (pod rúžkom tajomstva a nevedeli o tom) no oni si išli svoju líniu ktorá ale už bola napísaná inak by to nedávalo predsa iný zmysel !
video bolo vtipné ale tie laické chyby som odôvodnil predsa cielom autorky aby to malo taký spád aký mať má ! a cestovanie v čase je bezchybné ! a mimochodom ... idem si tuto časť stiahnuť, dlho osm to už nevidel
@melancholik Z pouzitych smajlikov usudzujem, ze si robis srandu (i tak by sa mi nechcelo verit, ze si nerobis) a sam vidis, ze dristas
HP svet ma vela logickych chyb, ten svet nie je domysleny.. tie knizky som ako mala zboznovala, ale nejdem sa teraz bit do prs, ze je to najlepsia kniha na svete alebo co. Naozaj tam takto spatne vidim vela nezrovnalosti, napriklad aj tie casovraty.
Ja ani neviem ako reagovat na tvoje argumenty, lebo ony mi proste vobec nedavaju zmysel a pridu mi hrozne zacyklene (v style "lenze ono to dava zmysel, pretoze inak by to nedavalo zmysel").
@melancholik sry, ale ty vlastne, aby som to zostrucnil, vravis, ze nemam spochybnovat dej, pretoze autorka to tak chcela a toto ja neberem, taky argument pre mna neni zarukou prepracovanosti diela ani bezchybneho pribehu o cestovani v case to aj keby v poslednej casti odjebal harry voldemorta bazukou by si povedal, ze ake to bolo premakane? z hladiska deja proste tieto veci nedavali praziadny zmysel a preto nepovazujem rowlingovu za dobru spisovatelku a celeho HP mam za mierne overrated pribeh. no ked sa ti to aj napreik tomu vsetkemu paci a nevidis tam zasadne chyby, potom uz asi nic nezmozem a nema zmysel dalej diskurzovat
@nenay ja len vravím že svet harryho potera má vlastné zákony ktoré vymyslela autorka to je fakt a keď človek hrá podla jej pravidiel tak je to dosť schopný príbeh podla mňa, ja zase neviem čo sa vám nezdá to je fuk, proste ja v tom filme na (tie pomery, tie zákony atď ) nevidim vôbec nič zlé
veď ale dobre nemusime sa v tom zhodnúť proste je to fantasy príbeh, vo fantasy sa ťažko hladá logika, pretože má iné zakonitosti ktorých sa musíš držať a to sa ťažko toleruje pretože vela krát je to mimo logiky reálnho sveta
@antifunebracka opakujem ! autorka vytvorila fiktívny príbeh ktorý má vlastné zákony a vlastnú logiku ! ktorú keď sa snažíš porovnať s realitou tak ti síce vyskočia chyby ale v rámci príbehu mi to chybové neprišlo
+ vraj v knihe bolo vysvetlené prečo sa časovraty nepoužívajú často a prečo je to nebezpečné ... knihu som síce nečítal ale mám to od človeka kto ju čítal
(čiže autorka si samozrejme svoje pravidlá upravila podla seba, kedže je to jej fantázia)
ach...
nechce sa mi rozmýšľať nad vyššie uvedenou debatou nejako podrobnejšie, ale proste vzhľadom na niektorú z teórií o cestovaní v čase to vcelku zmysel dáva (a hej, som si vedomá množstva iných nezrovnalostí v HP svete)
a len tak mimochodom, nebolo to prvý raz, čo Albi využil decká ako figúrky vo svojom veľkom pláne, tak neviem, čo je na tom také prekvapivé (sedmička to pekne ukázala, Albi je manipulatívny hajzel, Severus hajzel s akožeromantickou zápletkou akože ospravedlňujúcou, prečo bol hajzel a Albus Severus sa mal radšej volať Hagrid Remus, lebo tí hoci mali traumatizujúcu minulosť, stále dokázali byť fajn ľudia a nevybíjali si svoje komplexy na nevinných študentoch
@melancholik si precitaj Game of Thrones, ak chces vidiet fantasy svet, ktory funguje a netreba prizmurit vsetkych 8 oci.
Problem s HP je, ze on proste vlastne zakony a vlastnu logiku az tak nema, nie je to konzistnetne samo so sebou a to neuhadas argumentmi o "autorka to tak myslela"
Ale ano, knizky su to pekne a vsetko a mozme to tu ukoncit (hlavne ked vidim, ze ty si to vlastne necital, takze tak trosku tipujes
@melancholik ok, taxi teda akceptuj bez vyhrad vsetko co ti ta teta napise, ja preferujem skor kriticke myslenie ano, ona potom vysvetlila, preco sa uz casovraty nepouzivaju ani preco sa s nimi neda ist prilis do minulosti, ale to uz boli len take nasilu talafatky. ale minule leto napisala nove poviedky, kde dovysvetlovala, ako sa harrymu a ostatnym postavam dari v sucasnosti, tak mozno tam zas daco prihodila, nvm, necital som to ani sa mi nechce, HP je uz za mnou kazdopadne ten svet je pre mna blbost, akokolvek mu ty chces verit a neni to preto, ze je to fantasy - dam ti 3465 scifi a fantasy pribehov, kde je ten svet taky realny, ze na nom nenajdes logicku chybicku (star wars, duna...)
@antifunebracka bože prestaň to snáď nemyslíš vážne toto ja nijako extra neobdivujem svet harryho pottera, bol to fajn fantasy príbeh ale to je všetko proste iba hovorím že ak niekto niečo vytvorí, je dôležité čo to je, samotná podstat potter sveta je čarodejníctvo a samé nezmyselné nereálne veci, ja len hrám s pravidlami preto ktoré autorka napísala nieje smiešne to porovnávať s realitou? to predsa nieje scifi ktoré je možné že niekedy v buducnosti bude reálne
Filmy s Potterom pozerám,ale inak ho nemusím.Ked som bol detsko,hral som videohru s ním(najčastejšie 1tku a 2ku).Kniha s ním je nudná a není založená na filme,takže MURDER.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
film: Kameň mudrcov jednoznačne
kniha trojka
(ironia)
a knihy si uz ani nepamatam, mam dar demencie
Filmy sa mi nepáčia
@manzus to čo za slovo si vymyslel???
Film: Tajomna Komnata a tiez Dary Smrti
a inak anketu som tu zalozila ja este davno, co sa tyka oblubenych filmov aj knih
filmy rozdeľujem na tie, ktoré mám celkom rada - 3,5,6,7/1,7/2 (ťažko vybrať, ktorý mam najradšej) a ktoré mám menej rada 1,2,4
Film: Asi Väzeň z Azkabanu, lebo bol o dosť lepší ako prvý a druhý.
@melancholik 3jka nemala ziadne logicke chyby, si robis picu dufam dpc som ta mal za celkom rozumneho cloveka
a film mam najradsej kamen mudrcov.
a @melancholik fakt ti toto dava zmysel? :ehm:
@nenay jasné veď proste čarodejnícky svet mal a má svoju logiku a zákony, ktoré mu dala autorka príbehu, a do príbehu bol len zaradený logický spôsob cestovania v čase s podtitulom ,,osud sa nedá zmeniť, dá sa iba zinscenovať dianie na javisku tak aby sme si mysleli niečo iné,, a vuala ...super film je na svete
k tomu cestovaniu ešte : film a príbeh pojednáva či chceme či nechceme o pojme osud všetko sa to točí okolo toho, že má každý svoj vlastný životný cyklus ktorý je nezvratný, stále časť od časti sa o tom omielalo a aj o všeliakých predpovediach a vešdbách že jeden musí žiť a druhý zomrieť a blá blá autorka teda odkazuje neustale na niečo čo je nezvratné tým pádom je logické že do príbehu zinccenuje cestovanie v čase na báze osudu a nemennej minulsoti ako cestovanie v čase s alternatívnymi realitami ala back to the future ... a každopádne toto azkabanské cestovanie je mi viac po chuti ... 1. to že mu hodina do hlavy kameň je fakt ktorý ich nutil potom robiť dalšie a dalšie veci v presnom poradí tak ako mali aby sa dostali do bodu v ktorom mali cestovať späť ... a na mieste kde sa potom dostali to zase bolo vyustenie do tohto momentu čiže bod 2. stať sa to znovu muselo, pretože sa to už stalo a celý vesmír (z hladiska dejovosti ) ich nútil robiť presne to isté čo sa síce stalo (pod rúžkom tajomstva a nevedeli o tom) no oni si išli svoju líniu ktorá ale už bola napísaná inak by to nedávalo predsa iný zmysel !
video bolo vtipné ale tie laické chyby som odôvodnil predsa cielom autorky aby to malo taký spád aký mať má ! a cestovanie v čase je bezchybné ! a mimochodom ... idem si tuto časť stiahnuť, dlho osm to už nevidel
HP svet ma vela logickych chyb, ten svet nie je domysleny.. tie knizky som ako mala zboznovala, ale nejdem sa teraz bit do prs, ze je to najlepsia kniha na svete alebo co. Naozaj tam takto spatne vidim vela nezrovnalosti, napriklad aj tie casovraty.
Ja ani neviem ako reagovat na tvoje argumenty, lebo ony mi proste vobec nedavaju zmysel a pridu mi hrozne zacyklene (v style "lenze ono to dava zmysel, pretoze inak by to nedavalo zmysel").
veď ale dobre nemusime sa v tom zhodnúť proste je to fantasy príbeh, vo fantasy sa ťažko hladá logika, pretože má iné zakonitosti ktorých sa musíš držať a to sa ťažko toleruje pretože vela krát je to mimo logiky reálnho sveta
@antifunebracka opakujem ! autorka vytvorila fiktívny príbeh ktorý má vlastné zákony a vlastnú logiku ! ktorú keď sa snažíš porovnať s realitou tak ti síce vyskočia chyby ale v rámci príbehu mi to chybové neprišlo
+ vraj v knihe bolo vysvetlené prečo sa časovraty nepoužívajú často a prečo je to nebezpečné ... knihu som síce nečítal ale mám to od človeka kto ju čítal
(čiže autorka si samozrejme svoje pravidlá upravila podla seba, kedže je to jej fantázia)
nechce sa mi rozmýšľať nad vyššie uvedenou debatou nejako podrobnejšie, ale proste vzhľadom na niektorú z teórií o cestovaní v čase to vcelku zmysel dáva (a hej, som si vedomá množstva iných nezrovnalostí v HP svete)
a len tak mimochodom, nebolo to prvý raz, čo Albi využil decká ako figúrky vo svojom veľkom pláne, tak neviem, čo je na tom také prekvapivé (sedmička to pekne ukázala, Albi je manipulatívny hajzel, Severus hajzel s akožeromantickou zápletkou akože ospravedlňujúcou, prečo bol hajzel a Albus Severus sa mal radšej volať Hagrid Remus, lebo tí hoci mali traumatizujúcu minulosť, stále dokázali byť fajn ľudia a nevybíjali si svoje komplexy na nevinných študentoch
Problem s HP je, ze on proste vlastne zakony a vlastnu logiku az tak nema, nie je to konzistnetne samo so sebou a to neuhadas argumentmi o "autorka to tak myslela"
Ale ano, knizky su to pekne a vsetko a mozme to tu ukoncit (hlavne ked vidim, ze ty si to vlastne necital, takze tak trosku tipujes
kedže som nečítal knihy, nemáš sa so mnou o čom baviť, chápem
ale nie, v pohode