Čo takého robíte a silno to súvisí s vašou prácou?
Ja napr nad všetkým rozmýšľam ako to funguje ako by sa to dalo vylepšiť čím by sa to dalo nahradiť atď
1. vchádzam do suvenírových obchodov a porovnávam...tovar, prach, špinu, doloženie, usporiadanie
2. hodnotím predavačky
3. hrám sa hru "urči podľa oblečenia y akej krajiny je"
4. hrám sa hru "urči podľa prízvuku z akej krajiny je ak nevieš podľa oblečenia"
5. opravujem pdovedome všetku slovinu a agnlinu v okolí
6. v každej čokoládovni si dávam klasickú horúcu čokoládu a porovnávam ju s mojou (pravou)
7. keď jem koláč/podobnú vec tak strašne pomaly a zisťujem čo v tom je a ako to urobili
prehnane usmievanie sa a zdravenie, hocikedy sa pristihnem ako vojdem do autobusu a usmievam sa na cudzich ludi a tak a velakrat sa mi stalo ze som odchadzala z hodiny napr v triede a povedala som "dakujeme naschledanooou" tak ako zakaznikom ked odchadzaju
lebo som robila casnicku dlho
umieram ked citam politicke diskusie a vsimam si kazdu jednu chybyicku anglictiny co niekto urobi. najviac prezivam ked niekto napise beautifull. neviem preco.
moja porucha z prace mi ostala aj po skonceni prace,a tym je fakt porucha ze jem velmi rychlo ako dosledok kratkych prestavok a nedostatku casu na jedlo v praci.
Navonok tie veci mozno nedavam najavo a asi toho bude viacej nez tu uvediem, ale tak napriklad...
Zvyknem studovat weby ktore navsevujem, niekedy nad ich zdrojakom stravim viac casu nez nad webom samotnym Pri mnohych webovych aplikaciach sa zamyslam nad ich bezpecnostou a ojebatelnostou, napr. nad roznymi sutazami kde treba zadat kody atd. Vlastne vzdy nad vsetkym rozmyslam ako by sa to dalo hacknut, upravit, naburat, vylepsit, otestovat atd. (a to teraz nemyslim iba v ramci IT, ale rozne zariadenia z nasho "realneho" sveta).
Nuz a kedze pracujem v prisne logickom prostredi tak side -effect je mozno aj prehnana racionalizacia vsetkych veci, caste analyzovanie vsetkych moznych procesov, algoritmicke rozmyslanie v beznom zivote, casto krat sa zamyslam ako sa dane veci daju verne nasimulovat a ako nasimulovane su, kedze sme pravdepodobne vsetci sucastou simulacie/virtualizacie
a este na styl @5 len opacne, strasne nadavam a picujem na vsetko a som vulgarny Kedze asi 50% mojej pracovnej naplne je programovanie a 50% picovanie o programovani Naozaj musim mat vlastny kancel alebo akvarko lebo keby som pracoval v open-space cubicle tak by na mna po dvoch dnoch kolegovia zavolali exorcistu alebo co
Som strasne zdvorily k ludom, velmi priatelsky, lenze k tym ludom nic necitim, a oni sa po case divia, ze co sa so mnou stalo, ked s nimi ani nechcem nic mat
Na všetky živé súčasti nášho sveta sa pozerám ako na dychberúce úžasné biologické stroje... ktorých podstatu (keď nemám práve čo robiť) rozoberám až na úplný základ fungovania - cez biochemické reakcie resp. fyziológiu. A je jedno, či to je jedenie, zábava, choroba, šport, hnev, láska...
Okrem toho sledujem ľudí okolo seba, snažím sa posúdiť ich zdravotný stav a odhadujem, koľko na tomto svete ešte budú, aké zdravotné problémy im hrozia a čo by mali so sebou spraviť. Beriem do úvahy samozrejme nie vždy presné viditeľné ukazovatele zdravotného stavu.
A všetko aplikujem nielen na ostatných ľudí, ale aj na samého seba
dnes som úplne dokonale zmenežovala pranie prádla.
Viem si hneď presne vypočítat, čo dať prať najprv a čo v druhej várke aby som plne využila 24 metrovú kapacitu nášho sušiaka na prádlo. keď ešte zvážim dobu za akú sa prvá várka asi osuší po použití 30 minútového sušiaceho programu, vyjde mi že musím dať najprv prať ponožky a spodné prádlo a využiť spodné podlažie sušiaka+prvé dve priečky vrchného, potom väčšie kusy oblečenia, do zajtra rána máme všetko suché a dokonale čisté, vrátanie bielych vecí.
dobré dievča, bola som fakt blbá než som sa začala venovať analýze pokrových rúk
ja vidím všade (mastné) fľaky, hlavne na oknách si to všímam. keď mi niekto nerozumie automaticky prepínam na angličtinu. a v prostriedkoch verejnej dopravy mám tendenciu chytať cestujúcich, keď vodič prudšie cukne volantom/skočí na brzdu. hádaj, čo som?
Ked sedim v akejkolvek restike abo kaviarni utieram stol, upravujem obrusky vyrovnavam vsetky "doplnky" na stole, hodnotim casnikov, a neznasam ked niekto chyti pohar zhora alebo v hornej casti z ktorej pijem..vrazdila by som za to
Ked tak nad tym rozmyslam, asi nic s prácou . Brigadujem vo farmaceutickej firme a nejak ma to chvalabohu neovplyvňuje a neprenasam to do zivota.
Skor zo skolou. Ze ked dakto kychne/zakasle, predstavujem si vo vzduchu tie vírusy a bakterie a vsetky mikroveci a predstavujem si este dalej ako by sa dostali do mojho tela a tam sa replikuju a ako by 'prevzali' kontrolu a chudak moj organizmus.
z bývalej pozície vývojárky mi ostal zvyk všetko nové ochutnať... častokrát sa mi stávalo a i stáva, že idem po obchode, nakupujem len to, čo mám na zozname a keď prídem k pokladni a začnem to tam vykladať, tak len pozerám, čo všetko som to do toho košíku nahádzala (všetko novinky)
najhorsie je, ze pouzivam terminy z programovania/techu v normalnych vetach a potom mi nerozumeju ludia a ja to neviem vysvetlit v slovencien a citim sa ako kkt potom
ked idem s niekym v aute, vypinam mu radio vždy leziem do kostolov a pozerám na chorus, musim sa aspon dotknut kazdeho klavira a organu, ktorý stretnem (resp. akehokolvek klav. nastroja)
3 roky som robila v Tescu na pokladni a dosť často sa mi stalo, že sa ma niekto spýtal koľko je hodín a ja som povedala
13:45 trinásť eur a štyridsať päť centov potom som sa toho trocha zbavila
v iných obchodoch pozerám ako čo robí pokladníčka a v duchu nadávam alebo chválim
často píšem namiesto čiarok bodkočiarky a namiesto jedného až dve "rovná sa"...a úplne ma vytáčajú ľudia ktorí si nedokážu sami nainštalovať ani program kde stačí iba stláčať next->next->...->finish
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
2. hodnotím predavačky
3. hrám sa hru "urči podľa oblečenia y akej krajiny je"
4. hrám sa hru "urči podľa prízvuku z akej krajiny je ak nevieš podľa oblečenia"
5. opravujem pdovedome všetku slovinu a agnlinu v okolí
6. v každej čokoládovni si dávam klasickú horúcu čokoládu a porovnávam ju s mojou (pravou)
7. keď jem koláč/podobnú vec tak strašne pomaly a zisťujem čo v tom je a ako to urobili
mám odpoveď na "všetko"
lebo som robila casnicku dlho
- všímam si vetné konštrukcie a všeobecne štylistiku textov
- som grammar nazi
Vsetko musi byt "pixel perfect"
ale tych par za to stoji
Zvyknem studovat weby ktore navsevujem, niekedy nad ich zdrojakom stravim viac casu nez nad webom samotnym Pri mnohych webovych aplikaciach sa zamyslam nad ich bezpecnostou a ojebatelnostou, napr. nad roznymi sutazami kde treba zadat kody atd. Vlastne vzdy nad vsetkym rozmyslam ako by sa to dalo hacknut, upravit, naburat, vylepsit, otestovat atd. (a to teraz nemyslim iba v ramci IT, ale rozne zariadenia z nasho "realneho" sveta).
Nuz a kedze pracujem v prisne logickom prostredi tak side -effect je mozno aj prehnana racionalizacia vsetkych veci, caste analyzovanie vsetkych moznych procesov, algoritmicke rozmyslanie v beznom zivote, casto krat sa zamyslam ako sa dane veci daju verne nasimulovat a ako nasimulovane su, kedze sme pravdepodobne vsetci sucastou simulacie/virtualizacie
Okrem toho sledujem ľudí okolo seba, snažím sa posúdiť ich zdravotný stav a odhadujem, koľko na tomto svete ešte budú, aké zdravotné problémy im hrozia a čo by mali so sebou spraviť. Beriem do úvahy samozrejme nie vždy presné viditeľné ukazovatele zdravotného stavu.
A všetko aplikujem nielen na ostatných ľudí, ale aj na samého seba
smutne ale
upratujem
ale ja robím v herni teraz
Viem si hneď presne vypočítat, čo dať prať najprv a čo v druhej várke aby som plne využila 24 metrovú kapacitu nášho sušiaka na prádlo. keď ešte zvážim dobu za akú sa prvá várka asi osuší po použití 30 minútového sušiaceho programu, vyjde mi že musím dať najprv prať ponožky a spodné prádlo a využiť spodné podlažie sušiaka+prvé dve priečky vrchného, potom väčšie kusy oblečenia, do zajtra rána máme všetko suché a dokonale čisté, vrátanie bielych vecí.
dobré dievča, bola som fakt blbá než som sa začala venovať analýze pokrových rúk
Skor zo skolou. Ze ked dakto kychne/zakasle, predstavujem si vo vzduchu tie vírusy a bakterie a vsetky mikroveci a predstavujem si este dalej ako by sa dostali do mojho tela a tam sa replikuju a ako by 'prevzali' kontrolu a chudak moj organizmus.
Člením text. Do odsekov, do kapitol, do bodov,...
Často kazím čašníkom robotu spojenú s odnášaním pohárov.
Keď sa z času na čas dostanem ku golfu, vždy kontrolujem množstvo benzínu v nádrži golfového autíčka. Prípadne jeho nabitie.
Toť zhrnutie všetkých defektov, ktoré mi moje doterajšie pracovné pozície priniesli.
13:45 trinásť eur a štyridsať päť centov potom som sa toho trocha zbavila
v iných obchodoch pozerám ako čo robí pokladníčka a v duchu nadávam alebo chválim
o to horšie ked to urobim v byvalej robote
( ej kej ej dnes som si všimla škaredo zasunuty stol krivo postaveny štender a škaredu kopku nohavic
a na celu hanbu sveta som to upravila a nohavice vyskladala.)