Ahojte, som čerstvá vodička. Zvažujem kúpu auta, na začiatok, nič nové to určite nebude, nemôžem si to dovoliť, hovorím o čiastke tak do 1000 eur. Rozmýšlam nad VW Polo, Fiatom alebo Opelom, ... potrebujem to na kratšie prepravy, tak do 90 km ... hľadám n
do 1000€ podľa mňa kúpiš len pojazdný šrot, do ktorého opráv čoskoro vrazíš rovnakú sumu...
potrebuješ vlastné auto už? nemôžeš jazdiť s rodičmi najprv a potom neskôr si kúpiť niečo poriadne, keď to bude pre teba nevyhnutnosť už mať vlastné auto?
alebo si kúp Škodu 120, keď sa na tom naučíš jazdiť, už ti nikdy nič nebude robiť problém
a keď ju rozbiješ, tak v zberných surovinách ti to pokryje stratu
@pstros213 no daj mi príklad auta do 1000 €, ktoré nebude z prehistorických čias, vyjazdené na pokraj životnosti a hladné po nových súčiastkach.
pár sa možno nájde, ale za 1000 € normálne auto ťažko. teda závisí od toho, aké považuješ za normálne
@pstros213 vyzerá celkom fajn, to uznávam
ale zas 15 rokov sa na vozidle musí prejaviť (hoci tu konkrétne už menil napr. lamely), postupne ti začnú veci odchádzať.
Možno by bolo treba vziať do úvahy, na koľko rokov človek plánuje auto mať. Lebo s dlhším časom sa viac oplatí nové auto než investovať stále do starého.
tu je zaujímavá debata a pohľady z oboch strán: » ask.metafilter.com/23309/When-to-r...
Asi to záleží na prioritách jednotlivca, aké auto preferuje
@bluepanter za 1000 kupis celkom fajn vozenie...uz je doba trosku inde...a to ze auto stoji tri tisicky, neznamena ze si nebude pytat penize...mozno dokonca aj viac ako to za tisicku
@pershing363 ale aká je pravdepodobnosť bezproblémovosti (alebo nízkej poruchovosti) pri aute, ktoré má 15 rokov?
pozrel som si autobazar.eu do 1000 € boli všetky tie autá okolo 15 a viac rokov staré
je mi strašne vtipné, že niekto kto si nemôže dovoliť auto za viac ako 1000 eur si ho ide vôbec kupovať. auto nie je jednorázová investícia.... a ešte ju tu celý Birdz ide podporovať aké super auto si za to kúpi -.-
@pershing363 nevravím nič o istote ani o tom, že iba vek. ale vek považujem za jeden z vplyvných rizikových faktorov.
za dlhý čas mohlo mať auto viac majiteľov, mohli sa oň starať rôzne a mať rôzny štýl jazdy (niečo ako autá z autoškoly napríklad)
nevyznám sa nejako extra do áut, iste sa nájdu aj výnimky v kvalite ako pri všetkom (však aj veteráni stále jazdia )
@husky mám vodičák, jazdil som na Škode 120 a ani teraz nemáme nejaké megasuper auto (Fabia dvojka)
ale aby som ťa potešil, nie som žiadny technik zo servisu ani hobby rozoberač áut, sám by som jazdené auto nekupoval bez prítomnosti nejakého známeho, čo sa vyzná
...a preto by som len bol nerád, keby ste tu autorke fóra odporučili nejaký starý šunt, na ktorý sa dá veľmi ľahko naraziť v každom bazári
keď chceš byť prínosom v tejto diskusii, tak jej poraď niečo konkrétne, ale pochybujem, že s ňou pôjdeš osobne to auto pozrieť (veľmi dobre si pamätám, ako sme so strýkom pobehali desiatky bazárov, kým našiel niečo dobré a on sa na rozdiel odo mňa vyzná).
@bluepanter stale neviem, ci preferuje benzin/dizel, kolko je ochotna investovat do auta mimo PHM mesacne, kolko to auto chce mat a pod cize takto tazko radit
do 1000 sa auto kupit da, otazne je ci vydrzi po najblizsiu STK a pod (ak ju teda nebude mat vybavenu) bez dalsich investicii
kup si skodu feliciu a budes mat aj na servis a benzin ... ked tam nieco pokazis alebo nedajboze narazis .... bude ta to stat par EUR, no najviac par stoviek co si dala za auto, za ten cas co sa naucis dobre jazdit si nasetri na nove
bluepanter, husky chlapci asi by som skôr chcela benzinák, nakoľko je to lepšie na údržbu, na investície sa naškrabe ale nechcem investovať každý mesiac .. počula som že Nemci, hlavne do roku 1996 su very goood
tichyrok pred tým ako niečo napíšeš over si o kom píšeš .. robíš zo mňa chudáka a pritom ja si môžem dovoliť auto za viac, mám na ruke 2 000 €. Lenže niekto taký povrchný ako ty si nevudomí, že pre mňa, ako čerstvého nováčika v jazdení je zbytočné vrážať toľko peňazí do auta ktoré budem používať max do dvoch rokov, keď sa na ňom oťukám kúpim lepšie, novšie, ale mne na to na čo ho potrebujem úplne stačí "trápnych 1 000 eur " ... ty si kupuj autá za koľko chceš, rozbíjaj si ich kde chceš, a prosím nezapájaj sa do tejto debaty !!!!!!!
@Sany29 ejha rozumne rozmýšľaš. Podľa mňa, ak chceš nejaké nemecké, tak Golfa 3.gen., tých je veľa, tak aj diely by mali byť lacné, vyrábali sa aj naftové motory bez turba, s malou spotrebou, len neviem ktoré sú spoľahlivé.
Tiež som si hľadal auto s takou cenou, hľadal som len bmw compacta 1.6, 1.8, nakoniec som to nechal, MHD jazdí všade a peniaze bolo treba na iné
Zober niečo čoho je na cestách veľa, kvôli lacným dielom, veľkom dopyte a ponuke, potom ho nebudeš mať problém predať.
patrias a práve preto si idem zajtra obhliadnúť jedno krásne zachovalé Polo, ktoré si troška vyčačkám a predám po čase, myslím si že práve to je tá voľba, do ktorej sa oplatí investovať, vždy ich chceli a chcú ľudia, hlavne pre začiatočníkov, ako som ja
@bluepanter ake máš auto ty? A keby si niekedy auto kupoval vedel by si ze nejde ani o vek a ani o KM ale o majitela su taký co na aute chodia a nedaju do neho ani cent potom ty kúpia napr 5 rocne auto ale cakaju ta poriadne investicie. A potom mozes kupit 20 rocne co ma menené brzdy, spojku, rozvody, sviecky filtre i naplne a mas postarane.
kúp si niečo bezpečné aby z teba neostal len mastný fľak ... ale na to asi nikto nedbá každý chcel len spotrebu maximálne 4.999999L na 100 km a kúpiť top stav do 1000 eur ... v prvom rade by som si zaumienil hľadať jedine hladký diesel alebo LPG aby ma to nezruinovalo na servise a prevádzke atď.
@53 Čo ? Pičovina ...Benzín je najlepší.
-V zime je menej náchylný na nepodarené studené štarty a rýchlejšie zohrieva kúrenie.
-•Benzínový motor je tichší, má príjemnejší chod a širšie spektrum využiteľných otáčok.
Ale HLAVNE, dieselové vozidlo je náročnejšie na údržbu v porovnaní s benzínovým motorom....Takže rozhodne vyber auto s benzínovým motorom !
Prosím Vás viete mi niekto poradiť pri výmene oleja ? Totiš to, pred tromi dňami som kúpila ojazdené auto z druhej ruky, zn. Polo, a zajtra sa chystám meniť olej. Motor trošku klepotká /vraj to spôsobujú krúžky - dviháčky/. Keď som volala s pôvodným majiteľom povedal mi, že do auta sa liala plná syntetika /Castrol/ avšak raz sa tam naliala polosyntetika a odvtedy začal motor troška klepkať. Odborník mu vraj poradil, že tam má skúsiť naliať opäť plnú syntetiku a klepot môže prestať - tak mi povedal že to mám skúsiť. Neviem či mám ísť naozaj do toho a či mi to nenarobí viacej škody ak osohu.
@karbyhokonstanta "hľadám niečo s malou spotrebou a súčasne spoľahlivosťou, poprípadne s lacnejšími náhradnými dielmi .." som zvedavý ktoré benzínové auto bude jazdiť za 4 litre benzínu, keď si taký mudrlant, nô? neviem odkedy je hladký diesel náročnejší na údržbu? robil si nejakú štúdiu, lebo ak áno má značné trhliny :happy:
ak by si trošku poznal užívateľov takých automobilov tak by si vedel že si prioritne kupujú len LPG alebo hladký diesel a nie je ich málo a nerobia to nerozvážene, ale tu sa s niekým dohadovať o autách, to je veľmi smiešny počin
@sany29 olej máš vymieňať v servise alebo s človekom ktorý vie aký typ je vhodný pre tento typ auta s presným číslom ktoré je predpísané, keď tam budeš dávať hocičo si na najlepšej ceste to auto dojebkať :ble:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
tu riesia akurat nieco podobne tak si citkaj
potrebuješ vlastné auto už? nemôžeš jazdiť s rodičmi najprv a potom neskôr si kúpiť niečo poriadne, keď to bude pre teba nevyhnutnosť už mať vlastné auto?
alebo si kúp Škodu 120, keď sa na tom naučíš jazdiť, už ti nikdy nič nebude robiť problém
a keď ju rozbiješ, tak v zberných surovinách ti to pokryje stratu
pár sa možno nájde, ale za 1000 € normálne auto ťažko. teda závisí od toho, aké považuješ za normálne
Len s tými zbernými surovinami by to asi pri súčasných zákonoch nevyšlo.
ja napriklad mam tiez 323 ale starsiu (airbagy, el okna,...) za 300 eur a za ten rok som do nej lial iba benzin
ale zas 15 rokov sa na vozidle musí prejaviť (hoci tu konkrétne už menil napr. lamely), postupne ti začnú veci odchádzať.
Možno by bolo treba vziať do úvahy, na koľko rokov človek plánuje auto mať. Lebo s dlhším časom sa viac oplatí nové auto než investovať stále do starého.
tu je zaujímavá debata a pohľady z oboch strán:
» ask.metafilter.com/23309/When-to-r...
Asi to záleží na prioritách jednotlivca, aké auto preferuje
pozrel som si autobazar.eu do 1000 € boli všetky tie autá okolo 15 a viac rokov staré
za dlhý čas mohlo mať auto viac majiteľov, mohli sa oň starať rôzne a mať rôzny štýl jazdy (niečo ako autá z autoškoly napríklad)
nevyznám sa nejako extra do áut, iste sa nájdu aj výnimky v kvalite ako pri všetkom (však aj veteráni stále jazdia )
ale aby som ťa potešil, nie som žiadny technik zo servisu ani hobby rozoberač áut, sám by som jazdené auto nekupoval bez prítomnosti nejakého známeho, čo sa vyzná
...a preto by som len bol nerád, keby ste tu autorke fóra odporučili nejaký starý šunt, na ktorý sa dá veľmi ľahko naraziť v každom bazári
keď chceš byť prínosom v tejto diskusii, tak jej poraď niečo konkrétne, ale pochybujem, že s ňou pôjdeš osobne to auto pozrieť (veľmi dobre si pamätám, ako sme so strýkom pobehali desiatky bazárov, kým našiel niečo dobré a on sa na rozdiel odo mňa vyzná).
peace
do 1000 sa auto kupit da, otazne je ci vydrzi po najblizsiu STK a pod (ak ju teda nebude mat vybavenu) bez dalsich investicii
...a hodilo by sa teda aj vedieť, koľko rokov to auto plánuješ mať
Tiež som si hľadal auto s takou cenou, hľadal som len bmw compacta 1.6, 1.8, nakoniec som to nechal, MHD jazdí všade a peniaze bolo treba na iné
Zober niečo čoho je na cestách veľa, kvôli lacným dielom, veľkom dopyte a ponuke, potom ho nebudeš mať problém predať.
a ja nemám žiadne vlastné auto, nakoľko by som ho plnohodnotne nevyužil a bol by to pre mňa zbytočný žrút peňazí
-V zime je menej náchylný na nepodarené studené štarty a rýchlejšie zohrieva kúrenie.
-•Benzínový motor je tichší, má príjemnejší chod a širšie spektrum využiteľných otáčok.
Ale HLAVNE, dieselové vozidlo je náročnejšie na údržbu v porovnaní s benzínovým motorom....Takže rozhodne vyber auto s benzínovým motorom !
ak by si trošku poznal užívateľov takých automobilov tak by si vedel že si prioritne kupujú len LPG alebo hladký diesel a nie je ich málo a nerobia to nerozvážene, ale tu sa s niekým dohadovať o autách, to je veľmi smiešny počin