nechodievala som von, ked som bola malá.. ale teraz sa tam deti hrajú dáky futbal či čo.. proste veľa s loptou.. alebo na bicykloch sa premávajú.. ale raz sa hrali také dievčatá s pár chlapcami na "Panelák"
vybijana, futbal, skakali sme na bikoch do pieskoviska, prestrelky so "zbranami" na nedalekej luke, v zime sme si robili lad a hrali hokej, atd atd.... a co tam robia teraz ? neviem lebo sme sa prestahovali
Chytala som motýľov s kamarátkou, alebo kobylky v tráve, skákali sme cez švihadlo, hrávali sa na skovávačku, s bábikami,v zime sme sa chodievali sánkovať, je toho strašne veľa.
Dnešné deti tam chodievajú akurát tak piť, fajčiť a fetovať.
Ale vonku sme hrávali schovávačky; futbal; skákali sme gumu; hru to o takom kuchárovi; sochy, sochy, premente sa na iné; rôzne spôsoby hádzania lopty; napodobňovali sme seriály; a mnoho iných vecí, na ktoré si nespomeniem
@majo16 aj mne raz do oka jeden sviniar trafil!!! a sme mali akože taký kódex či čo, že do oka ee ale potom som ho zbila a nepožičala som mu loptu like a badass 8)
ale aky dom, na prasiakoch za bytovkou sa dalo tolko navystrajat ze clovek aj na jednotke intenzivnej starostlivosti skoncil
ja som sa hravala sama pricom hra pocivala v tom ze som si planovala buduci zivot a rozpravala som sa pritom sama so sebou akoze odpovedam ako dospelacka nejakej kamaratke o svojom uzasnom zivote ^^
futbal som mala najradšej, keď sme sa celá ulica zišli pred našim domom to bolo fajn ale väčšinou sme si stavali bunkre....alebo skupinová sánkovačka... aj to bolo fajn
schovavacky, nahanacky, na preliezkach sme sa hrali, alebo len tak okolo bytovky, alebo s loptou nieco, kolobezky, kolieskove korcule, bicyklovali sme sa
a este plno dalsich hier, boli sme cely den vonku proste, vzdy vecer nas uz rodicia po tme zhanali, nech ideme domov a teraz je to vacsinou opacne, ze deti musia vyhanat od pocitaca, aby isli von
teraz tu na sidlisku vacsinou hraju futbal, vela deti tu uz nevidim
pamätám si ešte aj pieskovisko, lyžičky, vidličky, nože... u kamaráta na dvore schovávačky a hral sa vkuse hokej na našej ulici, teraz sa tu hraju podobne hry, ale oveľa menej a hokej vôbec, čo je vlastne aj dobre
vybíjanú,medveďa a včely, schovky o 11 v noci (raz ma pri tom zrazilo auto keď som sa rýchlo utekala vyklepať, no ale asi to nebolo dosť rýchlo a to bolo vidno ešte), krvavú ruku (čo sme nazývali kurvavá ruka ), sochy, šiškové vojny v lese, aj bunkre sme si tam stavali, raz sme mali taký vymakaný že som sa tam chcela normálne presťahovať a ešte sme si založili oheň, rovno vedľa drevených garáží ... strašne veľa toho bolo a som vďačná, že som to zažila, som bytovkárske dieťa a kedysi to tam fakt žilo, každý večer všetky deti vonku, ale ako odrástla naša generácia a prišli počítače, internet tak je tam vymreto ... aj brezu nám odpílili, kde sme sa vyklepávať chodili ..nostalgia Asi chcem byť zas dieťa
pfff, môj skromný paušálik budem na teba míňať, to isto. Som ti volala asi 27. či kedy lebo som fakt potrebovala niekoho, kto pozerá Dana Dreva a si mi nezdvihol a nasrala som sa na teba. pche.
ze za domom nie kazdy ma dom jasomsa hrval v kocke v štvorci na dvore a kolotoč skrivky poliši a zlodeji. čik čik prehadzovanu.. cvočky pogy futbal som hraavala kubo kubo abo ližičky vidličky skakanie gumy atak kde su tie časy krane bez internetu! chcme sa vratti do tych casov bezstarostnych
Cecka, futbal, basket, vybijanu.. Ale hlavne gumu! Ja som zazila este to, ako sme sa vsetci z okolia stretavali, teraz tu ziadne deti pod oknami vobec nevidat, ani na ihrisku, fakt nechapem co robia.
fuu..krasne detstvo som mala všetko možné sme sa hrali, na učiteľky, vymysleli sme si krúžky, skakali sme na gume, cez svihadlo, na preliezky a hupacky sme chodili, rozne loptove hry, futbal, nahanacky, schovavacky, korcule, bicykel, chodili sme kocikovat babatka... naramky sme z nitiek robili a vymieňali si, vymieňali sme si obrázky, fotky celebrít, kreslili sme si "misky"...strašne veľa toho bolo
a teraz? sú všetky na počítači a na nete, čo je strašne strašne zlé! a my sme už bohužiaľ tiež strašne pripútaní k pc
Na učiteľku (ale veľmi nerada som bola žiakom), skákali sme cez gumu, autíčka, rozbíjali sme si kolená, schovávačky, loptové hry, bicyklovali sme sa, na lekáreň (starkým som vybrala všetky lieky z lekárničky a porala som si krabičky-potom chudáčikovia nevedeli čo je aký liek -), stavali sme si bunker na starkého slivke a čo sme donej začali biť klince prestala rodiť , moc moc toho bolo.
my sme hrávali takú klasiku...schovávačky,naháňačky,behali sme po sídlisku,po lese,postavili sme si káru a spúšťali sa z najvyššieho kopca v meste a samozrejme futbal a iné loptové hry...tie dnešné deti...ťažko povedať...tie menšie sa hrajú ešte vonku ale tí väčší ľaptáci len sedia doma na riti a hrajú GTA,CS a iné hry...alebo prípadne fejčia a pijú v lese pri sídlisku...
Pri dome máme detské ihrisko a mi sme mali dosť veľkú predstavivosť čiže z detského ihriska sa stal lunapark, zoologická záhrada, šmíkalka bola víli hrad , popípade jediné miesto kde sa nedostanú pirane a ešte pod stromami bol prales okrem týchto imaginárnych vecí to bolo jendoznačne bicyklovanie, po pípade neskor korčule, bedminton , naháňačka,schovávačka keď si nato spomeniem rada by som tým 9 ročným a niekedy aj menej vysvetlila že notebook, FB a rozne hry nie sú všetko a raz na to budú spomína,ale oni nebudú mať v postate na čo, ale je pravda že ešte stále sú niektorý denno denne vonku i keď to ihrisko je už zvetša prázdne :/
Jaaj to bolo.Napriklad my sme si vymyslela hru "mäsaka" akože mäsozravec si bol ked si nahanal,a ty ludia čo si ich chytal nemohli stupit na trávu a čik čik boli schody Alebo schovky,niečo že nejake mrtve koleno sa o polnoci prebudza a nahana vsetkych neviem presne čo to bolo,varila babička kašičku a dala do nej...... ,vybíjanu a vselico mozné.Teraz to viem podla mojho brata malého,ktory si radsej pozrie rozpravku na notebooku ako by mal isť vonku.
Vybíjanú, prehadzovanú a všeličo s loptou, schovávačku, naháňačku, skákali sme cez gumu, švihadlá, bicyklovali sme sa, korčulovali, všetko možné. Teraz vonku vidím len deti, ktoré sú malé a sú vonku s rodičmi, tie väčšie úplne vymizli, asi doma sedia za počítačmi
Bicykle,naháňali,schovávali,vybíjaná,volejbal,všetko s loptou;Honzo,kolik pak je hodín;Lyžičky,vidličky,nože; skákali cez gumu,kriedou sme si všeličo na zem pokreslili,skákali cez to,plietli všeličo z trávy,lozili po stromoch,"plávali" v potoku , hojdačky nad potokom,mosty sme stavali cez potok . A mamka len z domu zakričala na mňa večer a som vedela,že mám ísť domov
Sestra zvolala všetky deti z dediny a hrali sa u nás na dvore v našom domčeku...okolo 30 detí a keď všetky sa ohlásili,že sú hladné... no nič moc jako.
A ešte pred nedávnom sme chodili na ihrisko hrať "rugby" všetci takmer...
Ani neviem,prečo sa už všetci spolu nerozprávame.
Dnes decká vidím na ulici,aj hrať nejaký ten hokej alebo čo to vlastne je..ale väčšinou kreslia po zastávkach krásne obrázky,ktoré nejdú dole niekedy
pieskovisko bolo oblúbené a potom klasicky schovky, naháňačky a sledovačky.
Dnes sa tu hrajú deti hlavne v zime keď stavajú snehuliaka, ale tento rok tu hádam ani nebol. a ako napísala @matusha hlavne malé deti za doprovodu rodičov
hry? to neviem okrem autíčok a lopty si pamätám horiacu pivnicu, skákanie cez oheň pri paneláku (proste sme urobili ohnisko a vatru uprostred sídliska to bola riadna show vtedy ešte aj hasiči došli) , stavali sme bunkre po stromoch v celom meste , chodili sme skúmať kanále stále sme sa s niekým bili , obľúbená hra bola tiež "kto vyhodí fľašku na vyššie poschodie je frajer , petardy všade a vždy , lozili sme po strechách (boli sme na vrchole aj tých veľkých komínov s tehál a s tade sme hádzali petardy), ohadzovali sme sa s kameňmi , strielali sme po sebe jarabinu ............ neviem no zlé dieťa som bol asi najväčšia perla čo si pamätám XD mech zhnitých jabĺk sme hodili z balkóna na cigánky aha a to my sme vlastne bili vtedy všetko čierne tak asi to nieje až také podstatné
jáj a ako vidím dnešné deti dnes ? tak sú horšie odomňa v porovnaní so mnou aj keď ja som sa hrešiť naučil už v škôlke ...ale internet to proste všetko dojebal
Cukor, káva, čaj, rum, bum, fucík, tenis a teraz sedia za počítačom. Niekedy sme sa hrávali aj na policajta a zločinca. (Hádajte kto som bola). Ja začínam tiež lebo niekedy mi stačilo 5 korún na žuvačku a teraz 5 eur na pizzu. Peniaze sú svine a zvlášť v puboške.
ja som moc ani nechodil von a ked ano tak proste kktiny vselico sme robili a teraz je to podobne len deti zacinaju skorej chlastat , fajcit atď. a su dojebane tym internetom a mediami o vela viac ako za "mojich cias" ale zas ked je niekto kkt tak je kkt a je jedno ci sa narodil teraz alebo pred 20 rokmi
a teraz ma tak napadlo hrali sme taku hru u nas na dvore ze "nesmies sa dotknut zeme" behali sme po vseliakych haraburdach ktore sme mali vtedy po dvore a proste sme sa nesmeli dotknut zeme no alebo obycajna skryvacka , cez zimu sanovacka ... neskor futbal a vozili sme sa na bicykloch po lese atď. no a neskor prisiel chlast ludia sa pobrali kazdy inym smerom zacali ojebavat , kradnut , studovat , pit .... a teraz je ten zivot fakt na hovno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
netusim
teraz žiadne
a dnes sa tam nehraje nikto, lebo sme všetci vyrástli, treba počkať na naše detičky
bol som kvietko na pohľadanie....
teraz je tam bazén a terasa....
filip
Dnešné deti tam chodievajú akurát tak piť, fajčiť a fetovať.
dnešné deti vidím občas hrať nejaký futbal chabý ... ale inak oni si zahrajú radšej snowball mod na csku
ale úplne najlepšie bolo, keď sme vždy po trhoch dávali kruté bitky s guličkovkami a potom sme si rátali modriny a tak
a teraz som asi žiadne deti nevidela vonku.
Ale vonku sme hrávali schovávačky; futbal; skákali sme gumu; hru to o takom kuchárovi; sochy, sochy, premente sa na iné; rôzne spôsoby hádzania lopty; napodobňovali sme seriály; a mnoho iných vecí, na ktoré si nespomeniem
Ak si narážal na to ano prd tam dneska hrajú deti
on sa vám nijak nepomstil? :o
ja som sa hravala sama pricom hra pocivala v tom ze som si planovala buduci zivot a rozpravala som sa pritom sama so sebou akoze odpovedam ako dospelacka nejakej kamaratke o svojom uzasnom zivote ^^
a este plno dalsich hier, boli sme cely den vonku proste, vzdy vecer nas uz rodicia po tme zhanali, nech ideme domov a teraz je to vacsinou opacne, ze deti musia vyhanat od pocitaca, aby isli von
teraz tu na sidlisku vacsinou hraju futbal, vela deti tu uz nevidim
strendžela jedna !
ale nie, to bolo niečo s prašiakmi
@nietimekki a čo sa to samo? O.ô -.-
neser ma a nedissuj!
teraz je tam parkovisko
zabehnúť si ic
choď si dať mäso a vodu -.-
idem na to ale najprv zavolaj
pfff, môj skromný paušálik budem na teba míňať, to isto. Som ti volala asi 27. či kedy lebo som fakt potrebovala niekoho, kto pozerá Dana Dreva a si mi nezdvihol a nasrala som sa na teba. pche.
a teraz? sú všetky na počítači a na nete, čo je strašne strašne zlé! a my sme už bohužiaľ tiež strašne pripútaní k pc
teraz sa deti hrávajú
och sladké dievčatko som bola !
» www.birdz.sk/webka/sheily/bl...
Teraz spoza domu počujem len na niekoľko metrov ziapať Rytmusa a jemu podobných...plus nadávky a silné reči.
Ale napr. minule som si bola s frajerom zahrať bedminton a tešila som sa z toho ako idiot.
Potom sa rozpršalo, obula som si gumáky a skákala som do každej kaluže a cítila som sa ako 10ročná.
Sestra zvolala všetky deti z dediny a hrali sa u nás na dvore v našom domčeku...okolo 30 detí a keď všetky sa ohlásili,že sú hladné... no nič moc jako.
A ešte pred nedávnom sme chodili na ihrisko hrať "rugby" všetci takmer...
Ani neviem,prečo sa už všetci spolu nerozprávame.
Dnes decká vidím na ulici,aj hrať nejaký ten hokej alebo čo to vlastne je..ale väčšinou kreslia po zastávkach krásne obrázky,ktoré nejdú dole niekedy
Dnes sa tu hrajú deti hlavne v zime keď stavajú snehuliaka, ale tento rok tu hádam ani nebol. a ako napísala @matusha hlavne malé deti za doprovodu rodičov