Zaujímalo by ma, aké jazyky ovládate aspoň na toľko, aby ste sa s nimi dokázali dohovoriť (v tom príslušnom štáte alebo krajine kde sa týmto jazykom hovorí ). A je pravda, že keď sa učíte angličtinu, tak potom je nemčina veľmi ťažká (alebo naopak-že ke
naaa slovenčina, šak rodná reč ...potom čeština... tu sa podla mňa ani netreba nejak učiť...a ovládam angličtinu, a nemčinu tak po lopate...a rozumiem aj srbochorvátčine a poľštine..ale len rozumiem
najlepsie viem po cesky a polsky...to sa dohovorim aj po slovensky sa dohovorim....a ucim sa neminu....dokonca z nej maturujem....ale som z nej uplne blba
Ja sa cely zivot ucim anglictinu... A v utorok mam pisomku z odbornej Aj...a bojiiim sa Ale myslim si, ze komu sa lahko uci jeden jazyk, nauci sa lahko aj druhy. Komu sa jazyky ucia tazko (ja napriklad , tak je jedno o aky jazyk ide si myslim.
celkom dobre ovladam anglictinu. Ale dohovorim sa v pohode s poliakmi (cele leto som stravil v anglicku s poliakmi). Cestinu ani neratam, pretoze sa cestina da pokladat za materinsky jazyk... nemecky som sa ucil 7 rokov, ale viem povedat akurat ze po nemecky neviem. A tiez som stravil 4 roky (m)ucenim spanielciny, ale ani po spanielsky mi to nejde nejako dobre.... tiez viem par jednoduchych fraz po talianky a madarsky.
ja sa učím anglinu. Ale rozumiem tiež po poľsky a aj po chorvátsky trošku. Však to sú také podobné jazyky. ale v budúcnosti by som sa chcela učiť francúzštinu a oco ma furt prehovára na nemčinu.
anglina velmi dobre, nejaky ten certifikat je a na dalsom sa pracuje
nemcina vedel som dobre, uz neviem skoro nic, ale keby bolo treba oprasim
rustina zaklady, ale makam na tom
ovladam plynule hovorit slovenskym jazykom. krajina dorozumenia: SR a CR
snazim sa plynule ovladat anglicky jazyk - na konci juna robim skusky na FC - first certificate. krajina dorozumenia: vsetky anglicky hovoriace krajiny a krajiny s rozvinutym cestovnych ruchom kde je anglictinu potrebne vediet na dorozumenie sa s turistami
nemcina len tak akoze to nemecky hovoriace krajiny
no tak oné, slovenčina a čeština , anglina horko-ťažko (ne, že by som sa neučila, lenže na zš sme mali učitela, s ktorým sme sa "učili" len slovíčka a tým pádom neviem poskladať vetu) a teraz sme začali s neminou, ale s tou moc kamoška nejsom
no dohovoriť by som sa vedela len po slovensky a česky sice sa ucim aj anglinu ale uz ked niekto mi vyprava po anglicky nechapem nič a najlahsi to fakt neviem pre kazdeho asi ten ktory sa uci od narodenia
cestina no problem (to asi kazdy) a ucim sa neminu 8rokov a anglinu zaciatocnik.ked sme isli niekedy do rakuska, tak som rozumela,aj sprechovala ale nie az tak zeby som rozumela kazde slovo.
ja viem anglicky a francuzsky, podla mna tieto jazyky nie su obzvlast tazke, ale co je ozaj tazke je slovencina. ked si predstavim, ze niekto zahranicny sa ju ma ucit, no.. urcite to nema lahke. s nasou gramatikou, sklonovanim a vsetkym, ved to je urcite jeden z tych tazsich. a chcem sa naucit este vela vela jazykov
nemcinu celkom obstojne,
anglina.. rozumiem, ale mam malu slovnu zasobu, ale pracujem na tom (teda snazim sa ,
a vdaka Poliakovi, ktory ma tento semester na VS ucil nemcinu, tak da sa povedat, ze Poliakom tiez rozumiem + dohovorit sa s nimi da saristinou
a na gymku som obsedela na 1 hodine spanielciny ... takze nic moc
ja ovladam anglictinu..no celkom by sa uz dalo dohovorit, nemcinu..noo tjez by sa dalo nieco zosmolit..nejaky ten rozhovor..nato ze sa ju ucim 2.rok..a pomimo chodim na spanielcinu..sa vjem opytat,ze ako sa mas a ako sa volas a ze kde byvas ..som dobra..a ece par fraz a slovicok
anglicky a nemecky urcite,trosicku taliansky(ale fakt len trosicku)...a ucim sa aj finsky ked mam cas...lenze to by som sa nedorozumela teraz este urcite nie
nemcinu viem takmer dokonale no problem , anglictinu dost mizerne- co ma mrzi-radsej by som bola kebyze to je opacne...
rustinu viem chvalitebne to je asi na 2-jku
z grectiny a latinciny mam zaklady/2 latincina -2semestre, grectina jeden.../
ale tak latina je mrtvy jazyk...
ale tak anglicky rozumiem len komunikacia tazsie.../na zakladke som mala nemcinu, stredna nemcina, rustina/nemali sme tam na vyber anglinu, nikto sa nas nic nepytal a navalili nam rustinu!!!
dlho som mala na to tazke srdce
a na VS pribudla filozoficka anglina, latina a grectina, z angliny som mala predtym len take kurzy...
@tia999 si bola niekedy v nemecky hovoriacej krajine...lebo ja v poslednej dobe nemecky komunikujem už 4 roky,a stále hovorím,že neviem... @sisska mám nemeckého kamaráta,ktorý hovorí slovenky...síce povie,som chorá,ale každý ho pochopí,aj keď keby chcel niečo viac,tak musí pracovať veľmi moc...ale inak sa naučil za 2 roky necelé...
Španielčina...nakoľko práve teraz sa inak nedorozumiem tak aktívne
Angličtina...to ako keď sa učia všetci, musím aj ja...Úroveň pokročilá...kecala by som hodiny
A ako keby čeština bola nejaká veda hehe...To ovláda asi každý, škoda len, že česi rozumejú slovákom oveľa menej...
nemčinu som sa učil 7 rokov, vedel som toho vela, teraz viem také veľké h... ale nie, z nemčiny do slovenčiny viem preložiť ale naopak už nie
anglina, som najlepší v triede, ale moja trieda je plná debilov takže tak dohovoriť sa viem, mam odskúšané keď som bol na dovolenke v španielsku ale inak nič moc, jazyky ma veľmi nebavia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
nemcina vedel som dobre, uz neviem skoro nic, ale keby bolo treba oprasim
rustina zaklady, ale makam na tom
snazim sa plynule ovladat anglicky jazyk - na konci juna robim skusky na FC - first certificate. krajina dorozumenia: vsetky anglicky hovoriace krajiny a krajiny s rozvinutym cestovnych ruchom kde je anglictinu potrebne vediet na dorozumenie sa s turistami
nemcina len tak akoze to nemecky hovoriace krajiny
a co sa tyka dorozumenia tak urcite by som sa dohovoril nemecky a rusky
po česky
a franzúzovi by som tak maxilamne vedela vynadat a davat neslusne navrhy --)toť moje 4roky učenia franiny
nemecky aktívne
anglicky pasívne
anglina.. rozumiem, ale mam malu slovnu zasobu, ale pracujem na tom (teda snazim sa ,
a vdaka Poliakovi, ktory ma tento semester na VS ucil nemcinu, tak da sa povedat, ze Poliakom tiez rozumiem + dohovorit sa s nimi da saristinou
a na gymku som obsedela na 1 hodine spanielciny ... takze nic moc
a je podla teba finstina tazka? (oproti tym prvym dvom povedzme)
rustinu viem chvalitebne to je asi na 2-jku
z grectiny a latinciny mam zaklady/2 latincina -2semestre, grectina jeden.../
ale tak latina je mrtvy jazyk...
dlho som mala na to tazke srdce
a na VS pribudla filozoficka anglina, latina a grectina, z angliny som mala predtym len take kurzy...
@sisska mám nemeckého kamaráta,ktorý hovorí slovenky...síce povie,som chorá,ale každý ho pochopí,aj keď keby chcel niečo viac,tak musí pracovať veľmi moc...ale inak sa naučil za 2 roky necelé...
Angličtina...to ako keď sa učia všetci, musím aj ja...Úroveň pokročilá...kecala by som hodiny
A ako keby čeština bola nejaká veda hehe...To ovláda asi každý, škoda len, že česi rozumejú slovákom oveľa menej...
anglina, som najlepší v triede, ale moja trieda je plná debilov takže tak dohovoriť sa viem, mam odskúšané keď som bol na dovolenke v španielsku ale inak nič moc, jazyky ma veľmi nebavia