Polsko, Cesko, Madarsko, Rakusko, Nemecko, Francuzsko, Taliansko, Egypt, Turecko, Grecko (na vacsine ostrovov ), Spanielsko-Mallorca.. okrem Turecka (ani by som tam znova nesla) vo vsetkych viackrat .. vacsinou vedie Egypt..hlavne,ked som tam prvykrat bola este ako krpec
Česko, Maďarsko, Poľsko, Anglicko, Taliansko a Nemecko. Najlepšie mi bolo asi v Nemecku (konkrétne v Berlíne), cítila som sa tam tak veľkomestsky, ale zároveň ako doma
@grietusha nevravim, ze ty si metlak, ale metlakov to tam taha. mna to tam taha koli prirode a koli tomu, aki su tam ludia a ako si vazia prirodu..celkovo proste ja tam musim ist !!! do svedska musim ! rozmyslal som, ze by som robil v bare nejakom, za vycapom..taky bar kde su kazdy den metalove koncerty..ale to by som ani nedostudoval asi, keby tam som
@hrt11 v Litve bolo... zvláštne. tým nechcem povedať zle. bola som tam týždeň a každý deň ma prekvapilo niečo iné. spomínam si, že som tam išla s tým, že ja proste o Litve nič neviem. a chcela som vedieť také tie veci, že čo tam mladí zrovna počúvajú, čo robia, ako chodia oblečení, čo ich baví, ako vyzerá mesto, ako vyzerá vidiek...
a tak som sa snažila zistiť.
vo Vilniuse to bolo také... že hl. mesto proste. moderné, skvostné, s pamiatkami a predsa tam stále bolo cítiť všetku tú postkomunistickosť. také nevedenie kam, čo a ako.
a v Alytuse zasa... no priznám sa, jedno z najnudnejších miest, čo som kedy videla. tam doslova NEBOLO čo robiť. človek sa prešiel jeden deň po meste, okolo jazera, cez park a už nebolo čo vidieť.
a majú zvláštny prístup k divadlu, inak si neviem vysvetliť tie roztlieskavačky
a nie všetci ovládajú cudzí jazyk, ale to je bežné aj u nás, že sa nedá dohovoriť všade.
ale oplatí sa. podľa mňa sa oplatí ísť všade. záleží od toho, čo od krajiny chceš. ja som zvedavá na všetko okolo seba a fascinuje ma všetko. či negatívne alebo pozitívne. a mám potrebu zažiť a navštíviť všetko, pokiaľ možno, takže ja nie som schopná frckať na nič, čo sa týka nejakej krajiny. (ok, okrem francúzska)
a na Pobaltie sa rozhodne chystám vrátiť, chcem z jeho atmosféry nadýchať viac
Mám vymenovať všetky? tak z Európy Maďarsko, Polsko, Ukraina, Rumunsko, Bulharsko, Grécko, Turecko, Chorvátsko, Srbsko, Slovinsko, Čierna Hora, Taliansko, Francúzko, Luxembursko, Švajčiarsko, Rakúsko to všetko na bicykli. Mimo Európy ale nie bicyklom - Maroko, Tunis, Brazília Uruquai, Paraquai, Argentína, Chille, Antarktída, Výsostné územie Veľkej Británie v Antarktíde, India, Nepál, Čína (Tibet), Thaisko, Kambodža, Vietnam, Barma(Myanmar), Malajzia, Indonézia, Papua Nová Guinea. Ale najviac sa mi páčila Antarktída a Argentína bol to vrcol môjho cestovania po svete
Francúzsko Dysneylandom a bohatou históriou,Chorvátsko Splitom a miestom,kde sa natáčal Vinetú ,Bulharsko senzačným šopským šalátom,Monako formulou,Čierna Hora tými horami a celkovo prírodou,Španielsko kultúrou,nočným životom,Taliansko krásnymi Benátkami,Poľsko Krakovom,Tunisko taktiež kultúrou a asi najkrajším prostredím okolo hotela..
Myslel som to v dobrom, väčšinou chodím na mesiac a viac to je za prvé a tam kde chodím chodia málo ,,ženy" lebo sú to ťažké destinácie aj pre chlapa, nie pre ženu napr. pralesy v Brazílii, v Papui Novej Guinei, v Nepále som robil mesačný trek vo výškach od 3000 do 55OO m, Tibet to isté, to bolo aj na mňa veľa, takže tak som to myslel.
@hrt11 v Sýrii? no ja už len že tam mám rodinu tak sa mi tá krajina hrozne páči.. a historické pamiatky tam nemajú chybu... kláštory, múzea.... jednoducho tam je kus histórie a je tam veľmi veľa neobjaveného... a aj ľudia sú tam veľmi milí bola som tam síce len 3 krát ale aj tak si myslím o Sýrii len to najlepšie.. pre mňa je to zatiaľ najkrajšie miesto aké som navštívila...
Navstivila som Chorvatsko ,Rakusko,Slovinsko,Madarsko,Polsko,Cesko,Francuzsko,Belgicko,Velku Britaniu....moja srdcovka je Chorvatsko ,pretoze je tam nadherne ..tie plaze a more nema ani jednu chybu a dalej GB ..Londyn mi pocaroval
Grecko hlavne ostrovy zarovens a mi aj najviac paci kedze maju pre mna velmi zaujimave pamiatky dalej Taliansko, Bulharsko, Chorvatsko,Cesko, Rakusko, Madarsko, Polsko, Francuzko, Spanielsko.
najviac sa mi ľúbilo v anglicku a chorvátsku a scem ísť do španielska, konkrétne baskisko lebo baskovia súúúúú tak NESKONALE krásni že to ani možné ňeňi
Bola som len v Taliansku a vo Francúzsku a Paríž sa mi páčil viac ako Rím. ...Ale momentálne ma aj tak najviac lákajú slovenské hory, kanadská príroda, alebo severoeurópske krajiny.
@dixyke1 no, ciel bolo spoznavanie toho ich zivotneho stilu, reci, mesta, a podobne, ale tak okrem ineho maju aj nadhernu prirodu, ktora inokedy byva väcsinou dovod mojich ciest.
Mne osobne sa na Amerike pacil ich zivotny standard (mozno prave preto, ze som sa pohyboval v tych bohatsich kruhoch...) , vtedy som mal 16, a od 16 tam soferovali, to sa mi velmi pacilo (dnes ako sofer som rad, ze u nas nejazdia 16 rocne decka autom ) , velmi sa mi pacili mesta, hlavne New York, a Miami, ci uz kvoli architekture, alebo ta atmosfera, pacilo sa mi, ze zaciatkom februara som sa uz v noci kupal v mori v Miami Beach. Zabavne parky, Cape Canaveral, americku politiku na priklad moc nemusim, ale ked som bol vo Washington DC, tak to este stale "dychalo" tymi spojenymi statmi ked George Washington bol prvym prezidentom...
A este omnoho viac, mozno teraz by som to videl inac, ale vtedy sa mi tam velmi pacilo
ďakujem za uprímnosť, to sa cení, áno príroda je krásna všade , ale ten americký životný štýl a hlavne jedlo mi nesedí, a hlavne ich namyslenosť, keď sa ma opýta že kde je to Slovensko a potom si ho mýli so Slovinskom tak mám dosť a to je človek ktorý má 2 Vš , radšej mám Áziu a južnú Ameriku, tam aspoň nevedia kde je Slovensko a povedia to, lebo sa to neučili alebo vôbec nechodili do školy, a keď vedia tak si nás pamätajú cez futbal
@dixyke1 no... ten zivotny stil sa mne aj celkom pacil, mne sa skor nepaci ich politika, a jedlo tiez nic moc, ale vyborne sa dalo stravovat v "SUBWAY" kde robia cerstve bagety... asi jedine zdrave a zaroven dostupne jedlo v USA...
A Slovensko a Slovinsko si mylia aj Rakusky studenti...
z mnozstva krajin, ktore som navstivila - taliansko, francuzsko, chorvatsko, bulharsko, polsko, cesko, holandsko, spanielsko by som sa najradsej vratila na kanarske ostrovy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
Francúzsko
Poľsko
Maďarsko
a bola som v niekoľko krát v Taliansku Chorvátsku a Holandsku a raz v Anglicku myslím že som na nič nezabudla =D
Ukrajina, Poľsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Rakúsko, Česko, Nemecko, Švajčiarsko, Taliansko, Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Anglicko, Španielsko a Portugalsko...
Najkrajšie boli asi Francúzsko, Anglicko, Holandsko a Portugalsko.
krajiny, cez ktoré som len prechádzala, nerátam. o tých nič neviem z vlastných skúseností.
mne sa všade niečo páči.
a keďže mám úchylku na sever, tak sa mi najviac teda páčilo vo Švédsku a preto mám v pláne sa tam vrátiť cez leto.
Cesko, francuzsko, nemecko, taliansko, grecko, chorvatsko, belgicko, luxemburg, montenegro, rakusko, VB..
napodobne prechovavam podobnu uchylku na severske krajiny ( ako kazdy spravny metlak m/ ) takze swe,fin,nor su moje najvacsie sny
@keepoff čo bolo v sýrii pekné?
a tak som sa snažila zistiť.
vo Vilniuse to bolo také... že hl. mesto proste. moderné, skvostné, s pamiatkami a predsa tam stále bolo cítiť všetku tú postkomunistickosť. také nevedenie kam, čo a ako.
a v Alytuse zasa... no priznám sa, jedno z najnudnejších miest, čo som kedy videla. tam doslova NEBOLO čo robiť. človek sa prešiel jeden deň po meste, okolo jazera, cez park a už nebolo čo vidieť.
a majú zvláštny prístup k divadlu, inak si neviem vysvetliť tie roztlieskavačky
a nie všetci ovládajú cudzí jazyk, ale to je bežné aj u nás, že sa nedá dohovoriť všade.
ale oplatí sa. podľa mňa sa oplatí ísť všade. záleží od toho, čo od krajiny chceš. ja som zvedavá na všetko okolo seba a fascinuje ma všetko. či negatívne alebo pozitívne. a mám potrebu zažiť a navštíviť všetko, pokiaľ možno, takže ja nie som schopná frckať na nič, čo sa týka nejakej krajiny. (ok, okrem francúzska)
a na Pobaltie sa rozhodne chystám vrátiť, chcem z jeho atmosféry nadýchať viac
Tento rok chystám ešte Švajčiarsko, Anglicko a budúci USA
Asi my neveríš ale naozaj som bol v toľkých krajinách
Chorvátsko
Bulharsko
Španielsko
Monako
Francúzsko
Čierna Hora
Taliansko
Tunisko
Poľsko
Nemecko a Maďarsko nepočítam,keďže som tam bola cca hodinu
Neodporúčam takého chlapa, je stale preč a ty statíš rozum od toľkého čakania, radšej si nájdi takého čo sedí pri peci
Francúzsko Dysneylandom a bohatou históriou,Chorvátsko Splitom a miestom,kde sa natáčal Vinetú ,Bulharsko senzačným šopským šalátom,Monako formulou,Čierna Hora tými horami a celkovo prírodou,Španielsko kultúrou,nočným životom,Taliansko krásnymi Benátkami,Poľsko Krakovom,Tunisko taktiež kultúrou a asi najkrajším prostredím okolo hotela..
Takže zážitky skutočne poskytuje každá krajina..
Myslel som to v dobrom, väčšinou chodím na mesiac a viac to je za prvé a tam kde chodím chodia málo ,,ženy" lebo sú to ťažké destinácie aj pre chlapa, nie pre ženu napr. pralesy v Brazílii, v Papui Novej Guinei, v Nepále som robil mesačný trek vo výškach od 3000 do 55OO m, Tibet to isté, to bolo aj na mňa veľa, takže tak som to myslel.
Tak to je iné , potom neváhaj a zháňaj peniaze , lebo ja robím ,,iba" na cestovanie
Nemecko, Francuzsko, Taliansko, Madarsko, Polsko, Srbsko, Rumunsko, Rakusko , Svajciarsko.
tuzim po Rusku, Ukrajine, a potom - Norsko, Finsko, Svedsko.
A Afrika proste. Voluntarizmus.
inak chcem ist vsade a hned, tieto mi len prve pridu na rozum pri rozhovore o krajinach, kde by som vyrazila aj do dvoch hodin
a prechádzala som Maďarskom, Srbskom a Macedónskom (ale tie som videla len z autobusu, tak ich ani nerátam)
Pacilo sa mi vsade, milujem cestovanie
Jedine miesto, kde sa mi nepacilo bola Malorka.
ale najviac sa mi pacila argentina a nepal s tibetom
...pumpy a kúpaliská v Maďarsku a Nemecku nepočítam
Najviac asi ta Británia, kedže je to proste Anglicko so svojou atmosférou.
Francúzsko
Bulharsko 4x
Chorvátsko
Poľsko
Maďarsko
Česko
Rumunsko
Kanárske ostrovy
a jednoznačne Kanárske ostrovy
ČR
Rhodos
Tunisko
Rakúsko
S(pojené)A(rabské)E(miráty)
GB(Len Londýn, 2, 5 dňa)
Poľsko
a
Taliansko
Chystám sa do Fínska a do Indie.
Azia: Turecko
Afrika: Tunis
Amerika: USA (staty: Atlanta, Florida, a mesta Washington DC, New York City)
chcieť môžeš , ale musíš mať na cestovanie a to je najdôležitejšie
môžem sa opýtať čo sa môže v USA tak veľmi páčiť? lebo ja tam nechcem ísť ani zadarmo, poznám amíkov a to mi stačí
Mne osobne sa na Amerike pacil ich zivotny standard (mozno prave preto, ze som sa pohyboval v tych bohatsich kruhoch...) , vtedy som mal 16, a od 16 tam soferovali, to sa mi velmi pacilo (dnes ako sofer som rad, ze u nas nejazdia 16 rocne decka autom ) , velmi sa mi pacili mesta, hlavne New York, a Miami, ci uz kvoli architekture, alebo ta atmosfera, pacilo sa mi, ze zaciatkom februara som sa uz v noci kupal v mori v Miami Beach. Zabavne parky, Cape Canaveral, americku politiku na priklad moc nemusim, ale ked som bol vo Washington DC, tak to este stale "dychalo" tymi spojenymi statmi ked George Washington bol prvym prezidentom...
A este omnoho viac, mozno teraz by som to videl inac, ale vtedy sa mi tam velmi pacilo
Korfu..Monako..
najkrajsie? ani neviem, no v Polsku som sa statocne rozbil =D
a rad by som do: Kanada, Svedsko, Irsko, Novy Zeland.. a toto leto zrejme UK..
ďakujem za uprímnosť, to sa cení, áno príroda je krásna všade , ale ten americký životný štýl a hlavne jedlo mi nesedí, a hlavne ich namyslenosť, keď sa ma opýta že kde je to Slovensko a potom si ho mýli so Slovinskom tak mám dosť a to je človek ktorý má 2 Vš , radšej mám Áziu a južnú Ameriku, tam aspoň nevedia kde je Slovensko a povedia to, lebo sa to neučili alebo vôbec nechodili do školy, a keď vedia tak si nás pamätajú cez futbal
A Slovensko a Slovinsko si mylia aj Rakusky studenti...
Česko
Poľsko
Maďarsko
Chorvátsko
Ukrajina
Grécko
Chorvátsko
Maďarsko
Rakúsko
Írsko - tam sa mi páčilo najviac, hneď by som sa tam vrátila